Jump to content
Goran
NenadAleksic

Registracija i prevod, Ugovori, osiguranje, kasko

NAJBOLJE KASKO OSIGURANJE U SRBIJI  

137 members have voted

1. 1. Koje kasko osiguranje je po tebi najbolji izbor?

Recommended Posts

Registrovao sam punta classic 1.2 2010. godište. 22380 dinara sa tehničkim i uslugom agencije. Prvi premijski stepen osiguranja, polisa u Grawe.

Posted (edited)

Zar zadnji moram da saznam da vise nema na 5 rata cekovima nego samo na 3 rate:rant::rtfm:
Sutra idem da registrujem Punta na metan 2005

Edited by mitros

Posted (edited)

Arena express (kod KIT komerca, na NBG preko puta Arene) daju na 6 rata cekovima, ja tu registrovao prosle nedelje.

Edited by ISV_01

On 3/3/2025 at 6:02 AM, knezevic76 said:

Čekive ne koriatim već 10 godina sigurno, al kod mene u kraju karticama na rate je uvek bilo.

Ne znam iz kog ,debilnog razloga,ali nikad nisam mogao karticom,samo traze cekove,(kojima nikako da podignu limit iznad 5000din)

On 3/1/2025 at 1:47 PM, boris021 said:

Registrovao sam punta classic 1.2 2010. godište. 22380 dinara sa tehničkim i uslugom agencije. Prvi premijski stepen osiguranja, polisa u Grawe.

Juce registrovao Punta na metan 2005,1,2, bez usluge agencije ,1. stepen,i samo nekih 1000 din manje nego ti...to je ludilo za 20 god star auto i to jos ekoloski

Čekovi su, barem po meni, prošlost. Ispisuj, prati kad će proći, limit od 5000..... Što se tehničkog pregleda tiče i registracije, uđem , pitam, može li na rate preko intese, ako ne može , idemo dalje, ali do sad je svuda moglo, barem u BGu.

Imam Intesa debitnu sa kojom može do 12 meseci bez kamate, odlična stvar.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Posted (edited)

Meni to placanje na rate nista ne znaci, sta god bilo u pitanju, za sve u zivotu sam u fazonu platim kes ako imam ako nemam necu to ni da kupujem, nikakve rate, cekovi, krediti i sl. ne volim da razmisljam o tome i da se razvlacim.

Edited by OMP

Ja takodje, ali sam svestan platezne moci prosecnog gradjana a auto je potreba tako da mogu da razumem, mada se licno vodim filozofijom da auto ako ces da posedujes treba da imas i novaca a ne da krparis i robujes autu odvajajuci od usta tipa placanjem registracije na rate.
Kao kad neko kupi auto pa se hvali da registracija nece skoro, malo duze vergla verovatno je akumulator a kupio 18 godina star mercedes B klase dodajuci par soma plus svoj auto stari, druze ako te tih 200-250 eur krpi u zivotu iskreno mi te zao i te porodice koja se vozi sa tobom jer ti za gume nemas da ne pricamo o prvom ozbiljnijem kvaru na autu te klase i starosti.

Jedna on najjacih takvih akcija koju sam video je pre neku godinu na vratima Aman prodavnice, negde oko nove godine, pisalo je "odlozeno placanje 365 dana" i vec sam zamislio da je neko docek prosle nove godine malo vise hrane na sto da stavi platio odlozeno i paz sad - ove nove godine mu stize prva rata, žalosno al iskreno ne snishodljivo gde zivimo

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Registrovah Jazz juče (23.000 dinara sa tehničkim, od čega tehnički 4.500 u AK Gudalović na N.BG), ali, klasična priča – za hibrid i dalje mora da se ide u MUP po registracionu nalepnicu.

Danas registrovan 500L 1.4 16v 95ks 2022 god.

Cena svih troskova 32.755 dinara prvi premijski stepen.

Prosle godine na istom mestu bilo nesto preko 34 k dinara, ja im rekoh mislim da ste mi prosle godine naplatili pogresan premijski stepen ali ne znam jer mi niste dali taksativno sta koliko kosta vec samo poturili aparat za karticu, krenuli da objasnjavaju pa dodaju da ove godine iako prelazim u prvi stepen je sve poskupelo pa da ne ocekujem neku razliku... I sad potvrdise da su me orobili za nista par soma dinara kad sam glup

Posted (edited)

Moju sestru sa tako izradili, naplatili joj veci premijski stepen nego sto treba.

Edited by Ivan
Ne citiraj prethodni post

Ali sta imaju oni od toga ako naplate premijski stepen vise nego sto treba?

Posted (edited)

Slicno sto i pri kupoprodaji :) , kada zavrnu ljude i ne prebace im zasluzeni visi premijski stepen, nego ih "munu" u default 4. i prave se blesavi.

15 hours ago, kaskabgd said:

Moju sestru sa tako izradili, naplatili joj veci premijski stepen nego sto treba.

Isto i suprugu na zadnjoj registraciji :thumbdown: . Pa me je molila da ne idem, kada sam video racun i trazio joj polisu osiguranja da se malo preslisam sa ovima na tehnickom, gde je ostavila njen auto za produzetak registracije.

Iskulirao sam iskljucivo zbog nje (neka, ja sam platila, nemoj da trosis vreme i zivce, bla, bla), a oni nas svakako vise nece videti. Da su meni to pokusali da provuku (a pre nego odem naravno da sve izracunam), okrenuo bi ih naglavacke. Za*ole me za to sitno, nego sto nas sve zajedno prave budalama sa svim mogucim taksama, plus poskupljuju i na sve to jos marnjavaju.

Samo jos jedna potvrda koja su *** generalno, kao i da sve treba unapred lepo proveriti. Cast izuzecima, naravno.

Edited by Ivan

Mene su da se razumemo zakinuli tj pare uzeli sama firma tehnickog osiguranja, nisu mu napisali pogresan stepen vec naplatili skuplje ukupan racun, veci za otprilike tacno jedan premijski stepen.

Kao kad u kaficu ostavis baksis na karticu, dobijes npr racun na 250 dinara a trazis da na aparatu ukuca 300.

S tim sto na tehnickom ni sada ni prosli put nisam dobio fiskalni racun vec samo odsecak sa aparata za karticu.

ako je ovde tema, jedno glupo pitanje oko vozila na lizingu

ako neki leteći komunalac slika i pošalj kaznu ili bude kazna za parking na vozilo pod lizingom, oni će proslediti korisniku lizinga

mene interesuje koja se visina kazne onda plaća? 

Za fizičko ili privredno lice

14 minutes ago, knezevic76 said:

Korisniku lizinga, tj fizičkom licu na koje se vodi lizing

to sam vec napisao, pitanje je drugo

@srdjos

Kaznu za parking (u BG, ne znam za ostale gradove), vidiš u aplikaciji parking servisa i platiš je.

Ne dobija se kazna za pravno, nego za fizičko lice.

Isto je i za sve ostale kazne/prekršaje.

Suštinski, razlika u odnosu na klasično vlasništvo je što ne možeš da izbegavaš/oklevaš sa plaćanjem kazni jer će umesto tebe platiti lizing, a onda od tebe naplatiti taj iznos plus za svoje troškove i kamatu.

"Primalac lizinga je obavezan da koristi Predmet lizinga u skladu sa važećim pravnim propisima, a u slučaju kršenja istih Primalac lizinga odgovara za sve posledice koje iz toga proizađu i u vezi sa istim će nadležnim organima platiti sve kazne.

Davalac lizinga je ovlašćen da, u svakom slučaju kada usled propusta Primaoca lizinga plati kaznu, od Primaoca lizinga naplati iznos kazne zajedno sa svim razumnim troškovima nastalim tokom odbrane Davaoca lizinga i postupka u kome je kazna određena, zajedno sa zakonskom zateznom kamatom, za čije plaćanje obaveza teče od dana plaćanja svakog iznosa koji je izvršio Davalac lizinga.

Primalac lizinga je, takođe, dužan da koristi Predmet lizinga u skladu sa ugovorom i/ili namenom Predmeta lizinga i odgovoran je za svu štetu prouzrokovanu korišćenjem Predmeta lizinga suprotno ugovoru i/ili nameni Predmeta lizinga, bez obzira da li je Predmet lizinga koristio on, lice koje radi po njegovom nalogu ili drugo lice kome je on omogućio da koristi Predmet lizinga."

Posted (edited)
21 minutes ago, neshaoct said:

@srdjos

Kaznu za parking (u BG, ne znam za ostale gradove), vidiš u aplikaciji parking servisa i platiš je.

Ne dobija se kazna za pravno, nego za fizičko lice.

Ne radi se o odlaganju kazne nego o visini kazne

Naime, u NS-u ako parkiraš vozilo na zelenoj površini i ako ga pauk odnese, visina novčane kazne nije ista za vozilo koje se vodi na fizičko ili na pravno lice. Za pravno je mnogo skuplje a pravna lica su lizing kuce pa pitam kako je to regulisano

To je jedan primer a ima ih i dosta drugih (raznorazni saobraćajni prekršaji)

Hvala za odgovor

Edited by srdjos

Kao što piše gore, dobijaš kaznu za fizičko lice (parkiranje), a isto je i za sve druge prekršaje (kao što takođe piše gore).

Dobićeš tako iznos za fizičko lice i kad parkiraš nepropisno i/ili na zelenoj površini, ili ako ti istekne parking... ili ako pretičeš preko pune, ili prekoračiš brzinu ili šta god...

3 hours ago, srdjos said:

Ne radi se o odlaganju kazne nego o visini kazne

Naime, u NS-u ako parkiraš vozilo na zelenoj površini i ako ga pauk odnese, visina novčane kazne nije ista za vozilo koje se vodi na fizičko ili na pravno lice. Za pravno je mnogo skuplje a pravna lica su lizing kuce pa pitam kako je to regulisano

To je jedan primer a ima ih i dosta drugih (raznorazni saobraćajni prekršaji)

Hvala za odgovor

I odeš iza kućice gde ne hvata kamera, platiš kaznu kao fizičko lice i umanje ti kaznu. :D Mnogo godina u komercijali i priličan broj službenih vozila koja su uzeta preko lizinga učinila svoje da naučiš mnoge cake. :ermm:

Posted (edited)

@srdjos

Mislim da već godinu dana nema više razlike u visini kazne za pravna ili fizička lica, isto je

Edited by Ivan
Skinut nepotreban citat i TT potpis

Pozdrav društvo. Imao sam danas mali peh.Naime isao sam kombijem i izlete mi pas lutalica,potkacio sam ga hladnjakom i vrlo verovatno isti probio.Elem da skratim pricu,zlu ne trebalo da znam u buducnosti da li ima neke vajde stati i zvati policiju?