Jump to content
FAS Goran
NenadAleksic

Registracija i prevod, Ugovori, osiguranje, kasko

NAJBOLJE KASKO OSIGURANJE U SRBIJI  

137 members have voted

1. 1. Koje kasko osiguranje je po tebi najbolji izbor?

Recommended Posts

Danas gledah na TVu... Ako se dokaze da je drvo bilo bolesno, trulo itd itd...

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Vade se, na tim sudovima, bukvalno za svaki slucaj mogu uvek da dokazu da si kriv. I nevreme nije njihova nadleznost recice u fazonu - jel ste osigurali auto na vremenske nepogode? toliko o sudovima ... bolje im od consumera da naplate nego od svojih preduzeca od kojih iovako ionako naplacuju redovno kroz LD PDV  i ostale namete, covek im je samo plus i ja bi ih izbegavao.

užas!

zato bih ja pre vozio jeftiniji polovan kupljen za keš nego nov kuoljen na kredu.Sada moraš m¥d@ do zemlje da pustiš da tonpopraviš jer rate kredita cepaju i dalje,a ti nemaš auto… mom ćaletu se to desilo,kupio nov renault na kredit i zalepi ga budala na semaforu,prolazeći na crveno…nikada taj renault nije više bio auto

sad je najbezbolnije voziti auto od 1000e, narocito po beogradu. sto zbog vremena trenutnog sto zbog saveznih sugradjana. onda te boli uvo dal te je neko zakacio na parkingu ili nije. ovako stalno poliraj, tackaj, farbaj..

On 8/6/2023 at 1:02 AM, skile86 said:

Ako je bio uredno parkiran, moze da naplati stetu od zelenila.

Koliko znam, može i ako nije uredno parkiran. Možda grešim.

Preventivno isključenje ili smanjenje mogućnosti nastupanja jedne od vrsta rizika, koji naknadno u nekoj meri može da ekonomski pokrije i kasko osiguranje (ako ima uključen i taj rizik ).

https://www.withcar.hr/ponuda/cerada-protiv-tuce?gclid=Cj0KCQjwwvilBhCFARIsADvYi7K_hUx-r_K4bT64lWOYB9I7lScKZn2149Y977C_2Z-Vx3vWaeJyhz8aAhCnEALw_wcB#close-menu

Sad, da li je bolje sprečiti ili pokušati lečiti, nekada je stvar ukusa.

viber_image_2023-08-07_10-55-03-872.png

3 hours ago, neshtry said:

užas!

zato bih ja pre vozio jeftiniji polovan kupljen za keš nego nov kuoljen na kredu.Sada moraš m¥d@ do zemlje da pustiš da tonpopraviš jer rate kredita cepaju i dalje,a ti nemaš auto… mom ćaletu se to desilo,kupio nov renault na kredit i zalepi ga budala na semaforu,prolazeći na crveno…nikada taj renault nije više bio auto

Uz nov obicno ide i kasko , svi ti novajlije imaju ih 5 komada pa ih bas briga ... nikad ali nikad se nov ne kupuje bez kasko i polovnjak rezerve ... znate valjda gde i skim zivite i pod kojim kriminalnim uslovima gde nema nikakve logike i pravde. 

Uz nov obicno ide i kasko , svi ti novajlije imaju ih 5 komada pa ih bas briga ... nikad ali nikad se nov ne kupuje bez kasko i polovnjak rezerve ... znate valjda gde i skim zivite i pod kojim kriminalnim uslovima gde nema nikakve logike i pravde. 

Ko i čega ima po 5 komada, nisam te razumeo ?

Pa valjda oni sto imaju 5 plata imaju i 5 novih kolica od mecki do benki a nigde na delu, menjaju oni to ko carape , kreditasi moraju uz taj jedan jedva skrpljeni jos jedan 500e autic u rezervi :D

Edited by nemanja84bg

Ti žive u kućama i imaju garaže,a i ne kupuju na kredit po svaku cenu...pričam o normalnom narodu,kome je i jaris auto 

Ne znam je li ovo odgovarajuca tema za pitanje o odjavi vozila...

Naime, koja je procedura odjave vozila kada nemam saobracajnu, jer je vozilo registrovano u drugoj zemlji gde su uzeli original saobracajne dozvole.
Imam koiju saobracajne, ocitanu saobracajnu (ne verujem da ce mi ista znaciti), tablice... Imam novu saobracajnu iz inostranstva (gde se po broju sasije vidi da je to isto vozilo).

Pisao sam MUP-u mail sa istim pitanjem, a odgovor koji sam dobio je:
"Поштовани, обавештавамо вас да се возило можео одјавити у Р Србији тако што се поднесу регистарскетаблице и саобраћајна дозвола која се поништава бушењем."

Pitas ih kako da odjavis auto bez saobracajne, a oni ti odgovore da za odjavu treba saobracajna :D

Pa naravno taj sto kupuje nove mecke, bmw i sl. skupa kola sigurno ne zivi u zgradi i parkira ispod drveta, mozda ima izuzetaka ali ih je malo, moj direktor vozi novi q7 ali ima dve garaze koje renta, jednu na poslu drugu u blizini zgrade gde zivi a svakodnevno vozi polovnjak 13 god star i ne zali ga.

Pa saobracajna mora da se odjavi u zemlji odakle je vozilo tj gde je regovano, meni kad stizu kola iz CH saobracajne se tamo odjavljuju uvek pre dolaska ovde, kopija nista ne znaci ni ovde ni tamo moras da imas original i ne znam kako mislis da uvezes auto bez originalne saobracajne i odjave???? Jedino da udje na tablicama pa da se posle vrate table i saobracajna tamo na odjavu.

Edited by OMP

29 minutes ago, OMP said:

Pa saobracajna mora da se odjavi u zemlji odakle je vozilo tj gde je regovano, meni kad stizu kola iz CH saobracajne se tamo odjavljuju uvek pre dolaska ovde, kopija nista ne znaci ni ovde ni tamo moras da imas original i ne znam kako mislis da uvezes auto bez originalne saobracajne i odjave???? Jedino da udje na tablicama pa da se posle vrate table i saobracajna tamo na odjavu.

Mislim da me nisi lepo razumeo.
Auto je bio registrovan u Srbiji 2 godine. U februaru sam se odselio u Svedsku gde sam otisao sa istim tim autom, koji sam posle 3 meseca uvezao u Svedsku i ovde ga registrovao.
Tako da sam imao original saobracajnu, naravno, bez toga ne bih mogao da ga registrujem ovde.

Ali sada trebam da odjavim auto u Srbiji, a ja imam samo tablice. Nemam vise nasu saobracajnu, samo Svedsku.

Edited by majkicbane

Izvadi novu saobracajnu u Srb pa je odjavi

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Pa ne znam kako bi mogao ovde da odjavis auto bez originalne saobracajne, mislim da nije moguce...trebalo je tad pre registracije u S da odjavis prvo auto ovde pa onda uvezes tamo i registrujes, to mi je logicno i tako se radi i kad se iz evrope uvozi u Srbiju a sad ne znam kako resiti taj problem jer ti je i MUP odgovorio da ti treba originalna srpska saobracajna.

Mislim da ces morati licno do MUP-a da obrazlosis problem pa da vidis da li postoji resenje mimo nekog zvanicnog puta ali mi malo cudno kako si tamo uspeo da registrujes bez odjave ovde, npr. meni u SRB ne prihvataju neodjavljenu CH saobracajnu, uvoz i moze da prodje ali registracija ne, mora da bude anulirana strana saobracajna.

Edited by OMP

Just now, MS PK said:

Izvadi novu saobracajnu u Srb pa je odjavi emoji23.png

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Haha padalo mi je na pamet, ali mi je nelogicno da nema neko racionalnije resnje :D

1 minute ago, OMP said:

Pa ne znam kako bi mogao ovde da odjavis auto bez originalne saobracajne, mislim da nije moguce...trebalo je tad pre registracije u S da odjavis prvo auto ovde pa onda uvezes tamo i registrujes, to mi je logicno i tako se radi i kad se iz evrope uvozi u Srbiju a sad ne znam kako resiti taj problem jer ti je i MUP odgovorio da ti treba originalna srpska saobracajna.

Tast moj je iz Svedske na tockovima dovezao auto koji je ocarinio kod nas, saobracajnu su zadrzali nasi a tablice je vratio u Svedsku.

Kako bih ja dosao sa tim autom u Svedsku da sam ga pre toga odjavio u Srbiji? :D 

Pa odes do Svedske, onda posaljes tablice i saobracajnu ovde da se odjavi, nije to nista cudno mnoi tako rade, npr. gastozi koji doteraju auto i zele da ga ostave ovde, posalju nazad tablice i saobracajnu na odjavu pa onda reguju u SRB drugacije i ne moze

Edited by OMP

1 minute ago, OMP said:

Pa odes do Svedske, onda posaljes tablice i saobracajnu ovde da se odjavi, nije to nista cudno mnoi tako rade, npr. gastozi koji doteraju auto i zele da ga ostave ovde, posalju nazad tablice i saobracajnu na odjavu pa onda reguju u SRB drugacije i ne moze

Ocigledno je to slucaj samo sa nasima, jer eto u Evropi drugacije to funkcionise.
U Svedskoj saobracajnoj vec imam dva papira, jedan za mene kao vlasnika, drugi je kada prodajem auto da popunim podatke novog vlasnika. Mislim da je slicno i u Nemackoj.

Ja da sam odjavio auto pre toga u Srbiji, ne bih imao original saobracajnu kod sebe, koju sam morao da posaljem Svedskoj transportnoj agenciji, uz papire sa carine koje sam prethodno dobio

Pa ne znam stvarno kako to funkcionise tamo ali obzirom da su ti svedjani zadrzali original tvoju SRB saobracajnu ne vidim resenje kojim ces regularnim tokom odjaviti auto ovde sem da odes u neki MUP i raspitas se posto ocigledno zvanicnim putem i zakonom to nije moguce ali mozda postoji neka opcija za takve slucajeve.