Jump to content
Goran
  • Member Statistics

22210
    Total Members
    63528
    Most Online
    Nikola12314
    Newest Member
    Nikola12314

38317
    Total Topics
    1121949
    Total Posts

• Aktuelni postovi

• Ma, šta ima da te bude strah, ja sam kao osnovac sa dva ćaletova automobila iz čiste radoznalosti skidao poklopac ventia, da vidim šta ima ispod. Jedan od ta dva je inače i pre tog mog igranja "slinio" na dihtungu poklopca ventila, a drugi je "propišao" tek posle toga  Ali, kupiš dihtung i zameniš. A koleg esu već rekle da ti za stezanje šrafova ne treba kilo-ključ. Čak i to merenje zazora ventila nije "rocket science", ako imaš "špijune". Ti ionako voliš oko svega da "prčkaš" i da se "igraš".   A sa lancem se ne bih zezao. Ako se on zaista čuje.   Ja se jednom jesam zezao, na Ladi Nivi, ali me majstor posle gadno napušio, da nisam normalan. Naime, odjednom se pojavilo izuzetno jako zvečanje lanca (i gluv bi čuo). Skinem poklopac ventila i vidim da je pukao neki deo (a bila je pukla papučica (klizač) zatezača), pa je to lanac pri radu motora jako zvečao, a i lanac je stalno gurao ka gore taj puknuti deo i to je dodatno lupkalo u poklopac ventila. Pa sam ja samo izvadio taj puknuti deo i sve samo "zatvorio". I nastavio da vozim (kao "činele" se čulo). Posle par dana sam svratio do majstora i ostavio mu da vidi šta je. Ala me posle izgrdio ...   Ali, to je Lada, to može da normalno ide i bez pola delova   
    • Tesko, posto se Prince serija na keca odricu i jedni i drugi - i BMW i PSA i za sve je kriv onaj drugi .   A bese motor godine, ne znam koliko puta uzastopno? Dok se nije stiglo do par godina starosti istog .    PS: Pomenuti 508 Mk2 mi je eksterijerom vrlo lep auto. Ali i kabast za BG guzve, provlacenje i parking. Takodje, bar za mene i par godina stare modele - daleko lepa kuca maltene kompletnom Stellantisu.   
    • Da, čuveni "Prince engine"     P.S. Nemoj samo da te čuje neki fan BMW-a kako "laješ", masakriraće te  
    • Pogodi me u slabu tačku, "uštediš" 
  • Today's Birthdays

1. dag81
      dag81
      (45 years old)
    2. deyoooooo
      deyoooooo
      (41 years old)
    3. filip1f
      filip1f
      (54 years old)
    4. goas
      goas
      (46 years old)
    5. Ivan Veljkovic
      Ivan Veljkovic
      (47 years old)

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

• Create New...