Jump to content
FAS Goran

b.aleksic07

Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

About b.aleksic07

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 12/08/1977

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Jagodina

Previous Fields

  • Garage
    Lancia Delta

Recent Profile Visitors

211 profile views
  1. Videću šta može da se uradi sa svetlima .Moraću da počnem od sijalica ,nisam gledao kakve su i koje su,a videću i da li su možda sočiva prljava( projektori ili kako već).Ako ništa ne bude pomoglo razmisliću o ksenonima,ali s obzirom na novonastalu situaciju sa TP i policijom,ne bih sebi da zagorčavam život . Recimo ,onako najblaže ,da mi je poznata problematika i da znam kakve sve komplikacije mogu da proiziđu iz tih prepravki.
  2. To Abarth nađoh sliku sa foruma koju si postavio vezano za usmerenost i led svetla
  3. Što se cenjkanja tiče ,lično ne voli da se cenjkam ali kada piše da cena nije fiksna pitam koliko to nije fiksna.Na većini placeva početno sniženje je bilo 150 -200 evra ,negde 50-100, a tek za po neki auto i više ( možda bi mogla da se obara cena i više od 150-200 ali me je mrzelo da se mlatim) Što se Delte tiče ( kao i ostalih Italijana) ,ona nije baš popularan auto u Pomoravlju i Šumadiji pa je verovatno prodavac spustio cenu da mu ne stoji. Svakako nema pravila,ali vredi cenjkati se ,jer prodavci uglavnom lupaju cene ,pa ako prođe prođe. Da ne komentarišem šta se sve nudi i kakvi su krševi su u pitanju za 4000evra( mislio sam da za 4000 može da se nađe pristojan auto ,koji ne mora da se farba kompletno i da se menja enterijer ,a verovatno i motor i set kvačila). Što se tiče farova, možda nisam baš lepo objasnio ,ali ukratko ,uređaj je baždaren ,propisno postavljen i usmerenost je dobra - " bije u centar " gde bi i trebalo ,ali slika nije dobra ,jer umesto horizontalne linije s leva do centra i podizanja od oko 45* ,daje sliku koja liči na V što znači da će vozilo koje dolazi u susret biti zaslepljeno,a uz to pokazuje da je intenzitet svetla slab ,za razliku od dugog gde su svi parametri dobri ,što se vidi i na putu. Ko je video kako se šteluju farovi zna o čemu pričam . Slikaću sledeći put kada budem išao ,pošto planiram da proverim i izduvne gasove i da uradim dijagnostiku . A što se tiče ksenona ,naknadna ugradnja je prilično problematična ,kao i za led sijalice ,blješti na sve strane ,i ne može da prođe tehnički,,nemam brizgaljke za pranje farova i uz to na vanrednom bih bio neispravan.
  4. Koštala je više nego što sam imao. Na PA joj je cena bila 5400 ,a uzeo sam je za 5000,dodao oko 130 evra za ove "sitnice " tipa daska i ostalo,i 310 evra za registraciju, balansiranje guma (moraće i jedna felna malo da se prepegla pošto malo baca),a kasnije i mali servis ,pošto prodavac garantuje da je sve zamenjeno (ulje je doduše bilo čisto ). Da li mogu da se menjaju ,ili se menja ceo far?
  5. Kao novi član na ovom forumu ,koristim priliku da predstavim svoju Lanciu Deltu . Zovem se Bojan Aleksić ,a ovo je Delta 1.4 T-jet 88kW ,2012.godište ,139000km (navodno pravih). Slike nisu baš najsrećnije ,ali to je slikano kada sam uzeo auto . Od svih automobila koje sam gledao ovaj je bio u najboljem stanju,naravno sa par sitnih nedostataka na karoseriji(vide se tek kada se zagleda) i naravno bez ikakve opreme(točak ,set za reparaciju,dizalica itd),naravno i bez zadnje daske u gepeku. Većinu stvari sam nabavio ,a namestio sam i zavesice između daske i sedišta,ali ne i originalnu vozačevu patosnicu(suvozačeva je originalna). Za sada sam prešao malu kilometražu da bih sumirao neke utiske ,ali sam auto kupio pre svega zato što mi se sviđa. Primetio sam da su kratka svetla prilično loša.iako je usmerenost dobra ,slika na regloskopu( uređaj za štelovanje farova ) nije,kao ni intenzitet svetla ,dok su duga svetla odlična.Inače sijalice su H7,halogene.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...