Jump to content
Goran

Recommended Posts

Radi svetlo samo ruznoo ovako. Razmisljam o majstoru koji mi je ovo nalepio :) Ja bih stavio providnu ili neku crvenu traku dok ne nadjem movo svetlo on ga ovako upropastio. Nije ni cudo sto posle svakog odlaska u servis ostane visak zabica, srafofa :) Ne razumem ih, kao majstori su, valjda moraju da budu pedantni i tacni, rade sa nekim sklopovima koji su precizno sastavljeni i ti srafovi, zabice, selne imaju neku svrhu :( 

Nista, ako ne nadjem neko za dvadesetak evra uzecu novo ali preterase sa cenama. Malo mi je nejasno kako se tesko nalaze delovi a nije da je Bravo bio redak auto. Znaci li to da se uglavnom jos voze ili da su vecinom propali :) 

Vozi se jos i Stilo (a vecinu ih arce i ne odrzavaju), a kamoli Bravo koji je em mladji em bolje i pedantnije odradjen auto.

Nego ih je po otpadima dosta manje nego Stila u svoje vreme. Plus su za nove delove cene nabijene (kao i za sve ostalo sto je otislo i po 100%).

Pa evo ti pre neki dan Milutinac pise za maglenku - skoro duplo skuplje nego sto sam ja identicnu platio pre nekoliko godina :blink: .

PS: Ako je imalo u toj boji, mogao si da "munes" i neki gepek sa kacketom od Sporta.

Em daleko lepse izgleda, em sacuva tu plastiku 3. stopke i brizgaljku za tecnost od uticaja sunca i pucanja.

On 6/8/2019 at 2:46 PM, Ivan said:

Evo ti uporedo, pa sacni:

Untitled.png.5729291791931cc1c703d1c0d8340e87.thumb.png.f920ee182919a9330b80fbf71a493b4a.png

Edited by Ivan

Gledao sam, nema u crnoj ni ovih obicnih. Malo je falilo da stavim ona tamno crvena sa kacketom ali odustadoh.

Uspeo da skinem vecinu lepka sa nitro razredjivacem. Mozda je ostalo jos malo uz gornju ivicu, tesko se prilazi a i smrzle mi se ruke bile :) Ne znam cime lepe folije al ono je bas gadno, Natopim krpu razredjivacem, pocne da skida i onda samo razmazuje. Na kraju sam svaki cas brisao ubrusima a i oni moraju novi, posle jednog, dva brisanja, da se ne razmazuje.

Utorak, posle posla, svratim u kafe pored da popijem pice. Pojavi se vlasnik  koga dugo nisam video, pa neki poznanici... i ponapijamo se :( Ni sad mi nije jasno zasto sam seo u  auto, sto nisam taksijem isao, a i kad sam seo sto sam vozio brzo. Prica mi prijateljica da je bila na stanici kod Arene kad sam proleteo preko ivicnjaka, vratio se nekako na put i stao stotinak metara dalje. Bila magla nije ni videla da sam ja. Secam se samo da nisam mogao da krenem, auto pali i radi normalno, i kao pritiskao sam kvacilo al nece nikako da se spusti(tek sutra sam video da je propalo skroz do poda):cry:Kao kroz maglu se secam da mi je neki mladic rekao da sam polomio tocak, da ne pokusavam da krenem ali cini mi se da sam izlazio, vidim tocak stoji i ja ponovo pokusam da krenem. Ne moze :) U nekom trenutk su se pojavili policajci, bio sam parkiran uz neki ivicnjak levo, valjda ukljucenje na auto put. Pitaju sta je bilo ja kazem  da ne mogu da krene...Jesam pio nesto pa rekoh vidis da sam se ubio. Bili su vise nego korektni, mislim da mi nisu trazili ni dokumenta, pitali imam li nekog da me slepa ili imam li para za slep sluzbu. Pokusao da zovem neki slep al naravno ne mogu broj da pogodim, onda oni pozovu neku sluzbu. Dodje covek, natovari me i istovari, koliko kosta kaze 18000 :( Od Arene do bloka 37, ne verujem da ima vise od 2km. Sta cu, osam sati je, pocinje docek, ali opet ...

Danas mi momak za slep do Mladenovca uzeo 9000. Ostavio auto u servisu pa ce ujutru videti sta je sve polomljeno i sta treba da se radi. 

viber_slika_2025-01-02_15-43-40-244.thumb.jpg.ee818e0395b869e6afd0ebc35b21f9e5.jpg viber_slika_2025-01-02_15-43-40-464.thumb.jpg.a07f794c7720079349796bfd43344cce.jpg viber_slika_2025-01-02_15-43-40-682.thumb.jpg.d43091ac059b289eb983b86289243085.jpg

Svi znamo da ne treba voziti kad popijemo ali... Setite se ovoga kad popijete,

Vrlo poučan i iskren post.
Slomio si amortizer i opruga je pukla, a kožda i još neki deo vešanja.
Najbitnije ne da je glava ostala čitava na ramenima.
Što se šlepa tiče, tarife za praznike su drastično veće, ali pošto su ti panduri progledali kroz prste, i ako si bio u alkoholisanom stanju, i ponudili šlep, to znači da su u dilu sa šlepadžijom.
Svakako, prošao si jeftino kako su mogli da te oderu kaznama i privođenjem na trežnjenje.

Послато са SM-S926B помоћу Тапатока

Auh, dobro si ziv ostao, kakva je magla bila mogao si da pokupos neki kamion il da izletis pa u nekog/nesto. Jos gore nekog da ubijes. 

Necu da solim pamet, dovoljno je sto je sve ok proslo po tebe i druge, a pamet u glavu, znas da je moglo mnogo gore da prodje.

Ima ovde posla...amorti, opruge, da li je most kriv, osovine, felna...znaces vec kad odes kod majstora.

Kapiram da si na plusu sa tih stopedes' jura za slep po vise pitanja (zavisno kako posmatras stvari). - posto mi se cini da si se validno demolirao od lokanja. kad naduvas 0.3 (po ne-pederskim, ne-piliciarskim zemljama 0.5-sveokej), vozis dakle vrlo cisto/bistro, ni na koji nacin ni ne kontas da si nesto popio (moga caleta drugari neki su sedali u mig 21 sa nesto vecim procentom od toga - i poletese i sletese ljudi, sve okej :) ) - to te kosta 10K din, a ako se ucipis u roku od nedelju dana - 5k. -dakle da su ti dali onu dudicu da pirnes - bilo bi mislim i vise love, plus chao dozvola.
 Dalje, ovo sto su iznad vec napisali - mogao si da podletis pod kamion (sto, zvucacu strasno - ali iskreno - kao sto si i ti u prethodnom postu bio iskreni, i to je za svaku pohvalu, stvarno - i nije tako strasno kad neko neodgovoran sam sebi presudi/naudi), a narocito - mogao si da pokupis nekog - ko je sve uradio kako treba, ono - bukvalno si mogao nekog da ubijes na pravdi boga.  - tako da - koliko god jos da bude bio i majstor - iz te perspektive - vrlo jeftino, zapravo vrhunski si prosao. Plus sto ces nadam se sad neki sledeci put kad se olesis ili sesti u tajfun ili cimnuti nekog da te baci pa sutra po auto.. Ili ti - u tri reci - cuti-dobro je.

Nego htedoh napisati za ovo uklanjanje lepka od folija iznad. - sve zavisi kako je folija (cime) zalepljena. Uglavnom, ti lepkovi su kao na kojekakvim nalepnicama i lepljivim trakama. Kada se folije odlepe, lepak neretko ostane na staklu. Tu i tamo fenom moze da se odlepi tako da ostane na foliji a ne na staklu.
 Kada se skine, tu i tamo se dodatno rasusi i onda se tesko skida - mora da se rastvori/natopi  organskim rastvaracima najcesce (ponekad moze - klot voda, opet, zavisi na kakvoj bazi je lepak je l').
 Inace kad ostane tako nesto ili lakove kada skidam sa necega - natopim to nesto vec odgovarajucim rastvaracem, i zalepim/stavim pe-foliju ( onaj "najlon" za baste -taj materijal), kesu rasecenu itd. Onda kapilarnost tog rastvaraca prilepi tu foliju, i rastvarac moze da deluje samo u jednom pravcu - ka tome sto se skida, posto ne moze da ispari. -i ostavim tako da se kiseli, po potrebi ponovim dvaput. uglavnom, utrosak rastvaraca je onda "dve natopljene vatice", plus ne podavim se.
 Inace sam radio sa folijama dosta, firma u kojoj sam svojevremeno bio je recimo prva imala cutter za foliju u ovom delu tada juge jos. Iako nisam u tome, evo vec nekih 16 god. -i dalje nije moguce proci od slavije do kalisa i na necemu ne videti moje otiske prstiju :)

Bas tako, ako si naucio nesto iz ovoga takoreci si dzabe prosao :) 

Znam za par primera koji su daleko "skuplje" platili takva glupiranja i imali trajne posledice. A auto ce vec da se sredi.

Posted (edited)

Jeb.. i kola, felne, amorte, pare... Bog te sacuvao da kada si preletao ostrvo tu nije stajala neka bandera pa se navukao, nije prolazio neki pesak..... 

Nemam sta dalje da napisem, a da ti sam to sam vec ne znas. Hvala bogu da je proslo tako kako je proslo. 

Edited by werp690

Posted (edited)

20231218_030351.thumb.jpg.77d551b11e4bde8c6d2f816c4eabc2e5.jpg

5 hours ago, igor0511 said:

Bas tako, ako si naucio nesto iz ovoga takoreci si dzabe prosao :) 

Znam za par primera koji su daleko "skuplje" platili takva glupiranja i imali trajne posledice. A auto ce vec da se sredi.

To mogu ja iz prve ruke da kazem kako izgleda, kao da si obisao ceo univerzum i vratio si se natrag u nekom praznom vremenu koje je trajalo u delicu sekunde a u realnom mnogo vise. Inace bio ceo auto izvitoperen sa svih strana prednji tocak blago nakrivljen, menjac teze ulazio u brzine (ne nesto preterano) a komp je usao u neki zakljucan mod tako da nije ni mogao da zavergla to je neka vrsta zastite. Stim sto nisam imao nikakvu posledicu kao povredu mozda ogrebotinu od stakla sto je puklo ali to je otprilike to. Odjavio i poslao auto pod presu i delove. Desava se i najboljima, kad krene nizbrdo krenulo je tako da glavu gore to obicna hrpa lima i gvozdjurije. Ja nisam bio cirke vec desilo se, mnogo je mogucih razloga ali siguran sam u jedno ili te hoce ili nece tu nema drugog objasnjenja bar u mom slucaju.

Edited by nemanja84bg

E nasli ste koga da savetujete... I ja sam bre mator, a kolega jos stariji od mene.

To bre divlja na druzenjima kod Intera, pali gume, pa onda osposobljavamo i sredjujemo sta mozemo, brisemo greske...

Umesto grickalica i sokica, na skupove donosi samo hard varijante tipa prepecenice iz okoline Mladenovca i sl.

:P

Grickalice i sokici jaoo, pa nismo deca da obedujemo na veliki odmor, naravno da se sipa visok oktan u tank i na ram pam pamm :wub:  To je herojski a ne onako ... pipavo ... sokdzija varijanta :lol:

Licno sam pristalica opcije da popijem dva piva i da vozim.
I sad recimo odes u neku od zemalja na karti sever/zapad - i skontas - aha, gle,kod njih moze nula pet (dva piva se uklapaju u kalkulaciju). I sve okej. - ono, odes negde popijes dva piva, vratis se, sve okej. -ako ides bas da loces, onda lepo sednes na bajs (pa ga ako se bas demoliras ostavis kod kafane pa dodjes sutra po njega  - i li ga odguras nazad :) ), uglavnom - ne sedas za volan ako ces da munes kolicinu koja realno utice na motoriku, reflexe i tako dalje.
 I sad recimo - odes levo na karti, gde se smrdljive komunjare i dalje pitaju, al' ipak ne mogu bas toliko kako su navikli - i onda oni uvedu njima tamo - nula. izgovor naravno - bezbednost, stvarni razlog - cerupanje bas nas, postene sportsko-alkoholicarske raje koja popije jedno ili dva piva a kad ode negde, i apsolutno ne seda za volan pijana... - hop ajmo malo statistika - hop - ista. -i sad raja tamo zagrakce, kao alooo, i hop - vratise im nula pet cini mi se.
 Ili recimo severozapadno, pravac deset od nas, "po' industrije" -autoindustrija. ogranice im brzinu kretanja na 120-30 na autoputu. ono bezbednost bla bla. okej. - hop - zagrakce raja (postavi totalno logicno pitanje) - zasto nam onda uopste prodajete velike automobile koji mogu da idu preko tih limita - ono, ko tu koga pravi dakle sad budalom? - hop - napravise im jos bolje puteve i na vecini autobahnova je - razvucite deco kol'ko moz' da ide - samo nemo' ginete mnogo. -ginu, naravno. a koliko ginu? - paaa, isto k'o i svi ostali gde ako si dobar decak stavis limiter na 130 i to bi bilo to.
 Problem je sto je deo sveta pod kagebe uticajem naprosto istreniran brutalnom silom u prethodnim vremenima da niko ne sme ni da postavi pitanje kada se siluje logika, pred svima, ono, "na sred trga".
 Recimo NE zelim nista dobro u zivotu ama bas svakom saobracajnom panduru koji izadje u petak i subotu uvece da pise kazne raji koja loche, koji napise kaznu onima koji pirnu u onu pirkalicu nulatri. ono zelim ti nedobrost zemljace, jer i ti i ja znamo da cinis nedobrost, i izgovor ti je radim svoj posao.

O kakvim mi zakonima pricamo, covek kaze da nije video ni ivicnjak ni ogranicenje.

A ta prica da malo alkohola ne utice na reflekse je smesna, utice itekako, samo ne u meri da se primeti. Na primer igras kosarku i sutnes 50 bacanja sa 0/1/2 piva i znas kako se primeti razlika. To sto promenu brzine svi rade automatski ne znaci da i sa 3 piva kognitivne sposobnosti ostaju iste

Suludo je uopste porediti zakon nas i zakon u drzava zapada itd.

Niti mi imamo puteve,niti resenja saobraćaja poput njih i sto je najbitnije sama kultura i pismenost nasih vozaca.

Svestan sam da je sve proslo dobro i da sam imao srece. Ono sto me jos muci je sto sam vozio tako brzo i kako sam se toliko 'pogubio'. Popijem ja pice dva, neko pivo, casu vina, kajsiju ili viljamovku ali nisam se napio bar petnestak godina. Vozio sam posle piva dva i ne mislim da je to uticalo na moju voznju i reakcije, nisam nikad imao nekih problema ili kriticnih situacija. Ali ovo je... neobjasnjivo. Cuo sam se sa majstorom, hajde polomljen amortizer, opruga pukla i to je 'sitna' steta. Ali, secam se kao kroz maglu, pokusavao sam posle toga da krenem, da ubacim u brzinu, davao gas... I s*ebao lamelu, korpu, plivajuci, druk lezaj... Kostace oko 500-600 e.

Razmisljao sam i o policajcima, da li je u redu sto me nisu priveli, kaznili. Ali, to je osam sati, novogodisnje vece, da me privedu moraju sa mnom, moraju se pobrinuti za auto, slepati ga negde. A mozda je i to sto me nisu zatekli u voznji, sedeo sam u autu, auto nije mogao da ide da li je to bas kaznjivo. 

Sto se tice srece, prijateljica mi je bila na toj stanici, videla je kako se desilo sve to ali nije pomislila da sam to ja jer sam ja odavno trebao biti u stanu :unsure: Mogao sam nju 'pokupiti'. 

Tako da ako pijete i posle drugog pica narucite trece, cetvrto kljuc od auta dajte nekom dok jos ima zdravog razuma.

6 hours ago, Bouz said:

Licno sam pristalica opcije da popijem dva piva i da vozim.

Sve je to lepo, dok ne dodje do udesa nekog, pa onda lepo dizes kredite da otplatis stetu.

Volan i alkohol ne idu zajedno. Cargo/Taxi, safedriver, prevoz.. sta god. 

Posted (edited)

Cudi me da neko ko je stariji i iskusniji uopste razmislja o navedenom. Pogotovu ovako javno. Najbolje da odete sami da se prijavite i pokajete za svoje grehe ako ce vam biti lakse :lol: Imacete besplatan obrok, tuseve i zurku sa muskarcima svaku noc :lol: Mozda budete imali srece da igrate domine ili sah a u svakom slucaju nece vam biti dosadno jer ima i dosta krompira koji treba oljustiti :lol: Pa vi vidite koliko vam se sve to isplati ... oh god is this guy serious ? :D Salim se naravno, svaka skola se placa a vi ste imali srece i niste toliko jer cete sami sebi platiti ucinjeno i to simpatican iznos ako ne i ko pola auta, budite zahvalni sto niste ukljucili i jos nekog ili nesto u svoju igranku.

Edited by nemanja84bg

Ja nekako nisam hteo da se oglasavam, rekoh, noviji sam na forumu, ne bih da ispadne "vidi ovaj sto kenja", ali rekoh, ipak cu napisati par redova, iz najbolje namere, pa se nadam da ce tako i biti shvaceno. Drago mi je sto je kolega ok i sto je sve proslo bez posledica, steta na kolima ce da se sredi. Postupak ne opravdavam nikako, sta god da je bio razlog za to, naprotiv, poprilicno ga osudjujem. Ja da se pitam, alkohol uopste ne sme da se konzumira i onda da se vozi, cak ni telefon da se koristi i da se napise poruka ili obavi poziv. Eto, ja sam za ceo zivot jednom seo u kola posle case piva i vozio sam do kuce 3km pazljivo kao deda neki i ponovo mi nije bilo svejedno i sebi sam (cak i dalje) zamerio to. Jednostavno, necu da se igram sa tim stvarima, slucajno nesto da se desi i da nisam popio alkohol, ne bi mi bilo prijatno, a ne da razmisljam da li je alkohol igrao ulogu ili ne, pogotovo ako dodje do neke ozbiljnije tragedije (A nazalost, sve vise i takvih situacija imamo). Imam i dete koje ce uskoro sesti u kola i biti vozac, ako ga vec vaspitavam i objasnjavam neke stvari, racunam da i svojim primerom moram da mu pokazem kako da se ponasa kad bude u nekoj slicnoj situaciji, smatram da je to obaveza svakog roditelja. Ako vec pijem negde, a zasednem lepo par puta godisnje, kuci me vraca neko ko nije pio, ili taxi, a par puta sam isao i peske (Sto se u mom slucaju uvek pokaze kao najlepsa i najbolja opcija :D. Nema nista lepse nego se "pod gasom" zimi vracati kuci peske :) ).

Svesni smo gluposti koje se desavaju u saobracaju svako malo, generalno mislim da nam je vozacka kultura katastrofa i smatram da u svemu tome alkoholu ne sme biti mesta. Ovde je sve proslo bez neke strasnije stete, da je kojim slucajem nastradalo dete ili komsinica koja se spominje, o svemu ovome bi se pisalo na skroz drugi nacin, a neciji zivoti bi bili unisteni i obelezeni zauvek.

Jos jednom, drago mi je da je city prosao bez vecih posledica, steta na kolima ce se sanirati, drago mi je sto nije bilo vecih problema. A svakako se nadam da ce u buducnosti biti pazljiviji, jer sledeci put, ako do njega dodje, mozda nece imati ovoliko srece.

Uzdravlje :cheers:

Ma ne verujem da cu docekati sledeci put. :) Mene ovakva 'zuta minuta' hvata na cetrdeset godina. :) Pre cetrdesetak godina imao saam jedinu nesrecu. Drug vodio neko folklorno drustvo u Spaniju, doneo nekog viskija, vina... Celu noc smo pili, pred jutro krenem sa curom kuci, neka kisica padala. Vozio sam ficu, okolina Mladenovca, jednu krivinu sam prosao jedva i mesto da pred sledecu usporim ja nastavio sa stotkom i na pola krivine shvatim da je necu proci. Probam blago da prikocim i naravno prevrnemo se dva, tri pua. Zaustavimo se u nekom vocu pored puta neogrebani oboje. Ulubljen krov, stub, krilo, za divno cudo soferka ispala nerazbijena. Malo ispravim krilo nekom motkom, soferku ubacim pozadi,pokusam da se vratim na put i upadnem u kanal pored puta koji smo u prevrtanju preleteli. Pojave se neki seljaci koje je prasak probudio izguraju me na put i dodjem do grada.

Desavalo mi se od tada da vozim i kad popijem malo vise, drugaciji su propisi bili, nije bilo ni cestih kontrola ali sam tada vozio opreznije i pazljivije nikada nisam imao neku opasnu situaciju. Do 31.12. sad vec prosle godine :) 

Popravljen je auto, kostalo je 95000 din. i 28000 za slepanjwe. Mada od udarca u ivicnjak je steta bila amortizer i opruga, sve drugo sam ja napravio pokusavajuci da krenem :) Prijateljica koja je to gledala, ne znajuci da sam to ja, mi prica da sam preleteo preko tog ostrva, vratio se na put, ispravio auto i stao posle stotinak metara. Ja se samo secam da sam bio parkiran uz levi ivicnjak i da sam pokusavao da krenem:unsure: I tako sam s*ebem lamelu, korpu, plivajuci, neke cevi se istopile, nesto oko egr ventila... 

Sad sam siguran i bezopasan sledecih 40 godina :) 

32 minutes ago, city said:

Ma ne verujem da cu docekati sledeci put. :) Mene ovakva 'zuta minuta' hvata na cetrdeset godina. :) Pre cetrdesetak godina imao saam jedinu nesrecu.

Koliko burazeru imas godina? :D

Jos malo pa 67, ko Pantelija :)  

Evo objasnjavala mi prijateljica gde sam udario.

IMG_9115.thumb.JPG.057eaf54c99a6ada9e461750b74de687.JPG IMG_9117.thumb.JPG.803f219ae79b31ecd025524bdbc18aee.JPG 

I par slika od majstora kad sam uzeo auto.

IMG_9142.thumb.JPG.e325eb47d338b9bb5d5bf6e56749fbb9.JPG IMG_9143.thumb.JPG.9dc255cb15c66223531edf3ab0aa20df.JPG IMG_9144.thumb.JPG.e1f58738e931c4ccd2a87fac9b6f804c.JPG IMG_9145.thumb.JPG.380d8c57705e74880435d3e4cb5e5f78.JPG IMG_9146.thumb.JPG.a874de99c3f8a3f08d68280e662911d2.JPG

Jos mi kaze da je felna malo kriva pa je premestio pozadi da ne trese auto. Kad sam radio reglazu, kod Macure, blizu mi je ovde pitam jel ispravljaju felne kazu 'ee, to je spolja krivo, ne rade to' :) Videcu ako neko ispravlja, trebalo bi i navariti delic ili cu traziti da kupim ako moze jedna ili dve ovakve. 

IMG_9147.thumb.JPG.a8ea7f06e5c1c15e5290d9e0d07b63d3.JPG

Ozbiljan gospodin u ozbiljnim godinama se ozbiljno ušljemao i napravio ozbiljno stanje. :thumbup:

Sad ozbiljno, krajnje si se neozbiljno poneo, al' te pogledala fortuna, mogao si nekog da obogaljiš ili ubiješ, daleko bilo.

Sad pamet u glavu, i ako nakon svega ovoga ne batališ alkohol, stvarno si za tepanje! :popo: