neshtry 18726 Posted January 25 Odavno nepostojeća Zrenjaninska pivara,gde se pravio tur gut, Zrenjaninko pivo i Porter crno pivo 1 1 MiloshBg and Woodoo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3699 Posted January 25 Žuti je razbucali. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bouz 214 Posted January 25 taj maltz / tut gut mi je bio omiljeni bezlkoholni napitak dok je postojao. bas sam se iznervirao kad su ugasili beckerecku pivaru. 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18726 Posted January 25 Isto...I bio je zdrav napitak 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bouz 214 Posted January 26 pa... secer u osnovi, u bilo kom obliku nije zdrav na srednje/duge staze. recimo neko ko svaki dan przi travu, i neko ko svaki dan klopa slatkise/secer - umereni oboje - ovaj "slatkis" batica je vidjen sa 65 godina mnogo puta vise u ambulanti (i sekundarnom i tercijernom stepenu zdravstvene zastite) nego ovaj prvi. medjutim - imaj secernu repu od pet kila u kesi - mo's tako uci i u pandursku stanicu i sve okej. -imaj kilu vutre sa svoje zemlje, za sebe - mozes imati ozbiljan problem. a one iz slatkisarnice niko ni ne pomislja da tera u zatvor. int'r'sting, a? -a u dobra stara vremena, dobijes sa kilom trave i besplatnu energiju - to uzmu od ovog sa secernom repom sto je potrebna da se preradi u secer - i onda je pretvore u mehanicku energiju pendreka po tvojim ledjima mada, isao sam osam zgrada od moje - bila je jedna mala prodavnica koja je imala pivo i tut/gut, posle su ga nazvali euromaltz po doticni artikal. ja inace NE verujem da u nasoj, u osnovi poljoprivrednoj, polupijanoj zemlji moze da propadne pivara, pekara ili mesara, bez ozbiljne "pomoci" 1 Zvezdo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18726 Posted January 26 Kao neko ko živi sa 2 dijabetičara znam po nešto o šećerima... Šećeri koji su prirodni sastojci namirnice( fruktoza i drkstroza)se lako iskoriste i iskoriste se u potpunosti Veštački šećeri( saharoza uglavnom) su uglavnom "prazne"kalorije i uglavnom idu u rezervu( salo) Fruktoza brzo digne šećer i brzo padne,dekstroza brzo digne šećer i dugo drži, kod saharoze zavisi od slučaja odnosno količine. Bela testa sporo dižu šećer ali duuugo drže.( Preporuka je jesti testa od tamna brašna, naročito speltu Malt u tut gut je iz ječma i ima puno B i A vitamina i minerala, tako da ga organizam u potpunosti upotrebi Quote Share this post Link to post Share on other sites
italiano 662 Posted January 26 Svi uneti seceri se pretvaraju u glukozu, neki brze neki sporije... Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18726 Posted January 26 1 nobutado reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Piros 29 Posted January 26 Uh moje omiljene patike kad sam bio mlad. Koliko sam ih pocepao Sent from my RMX2170 using Tapatalk 1 nobutado reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18726 Posted January 26 1 hour ago, Piros said: Uh moje omiljene patike kad sam bio mlad. Koliko sam ih pocepao Sent from my RMX2170 using Tapatalk Evo nekih mojih omiljenih iz detinjstva Quote Share this post Link to post Share on other sites
alfini0507 1945 Posted January 27 Ja ovu jos uvek koristim za sve sto mi treba. Presla u neki spektar bledo crvene boje od vremena ali radi kao sat. Eno mi je kod matorog... I dalje gruva Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk 1 Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 22140 Posted January 27 On 1/25/2025 at 3:33 PM, OMP said: ja jos uvek imam obilićevo i trayal Isto ali samo trayal imam, čini mi se T-100 model Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3481 Posted January 27 Ja mislim da je kod mene t200 ili t400 moram da proverim stoji mi u garazi negde Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18726 Posted January 27 YASSA( Jugoslovenski Asortiman Sportske opreme) 4 italiano, Woodoo, Zvezdo and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18726 Posted January 27 Kinder Lada 5 Tadej, italiano, sokratbg and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18726 Posted January 27 (edited) Prvi Rakovica traktor.Bio veoma težak za upravljanje i lako se prevrtao...pitaj Boga koliko je ljudi ubio.... Edited January 27 by neshtry 2 Woodoo and Loon123 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
milan-jtd 382 Posted January 27 Jel se meni cini, ili su mu "naopake" zadnje gume? 3 Axic, neshtry and Mijailović P. reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18726 Posted January 27 Kragujevac -Beograd 2 MiloshBg and Woodoo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18726 Posted January 28 Slavica,moja bila sa gramofonom 2 nemanja84bg and Loon123 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18726 Posted January 28 Uff,ove bile mega ljute.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18726 Posted January 29 Poni bicikl Rog Ljubljana 2 MiloshBg and Loon123 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3481 Posted January 29 Pre 2 godine, tast iskopa sa tavana poniku od moje zene i da je mom klincu, ponika super stanje, klinac odusevljen idemo tako da se vozikamo i ljudi komentarisu i odusevljavaju se , kao vidi poniku kako dobra, prisecaju se detinjstva, atrakcija opsta Ja sam po zavrsetku prvog razreda dobio rog bmx tad bio hit, silver sa zutim gumama i sundjerima, vozio je do negde kraja 8. kad sam presao na mountain bike 2 neshtry and MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18726 Posted January 29 Ja sam tek u sedmom,uz pomoć dede i babe, sakupio novac da kupim sebi bicikl i kupio sam Rog Senior desetobrzinac...još imam ram od te bicikle... Poni je kupio ćale,Unis,pa mi ukrali, mislim da sam bio treći razred... onda sam dobio neku Poljsku biciklu sa točkovima od ponija,ali sa ramom od muške bicikle,samo umanjen.Taj mi je potrajao... Ali voleo sam i rolšue, dok nisam slomio ruku 2 Loon123 and nebojsa zvezdara reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
milan-jtd 382 Posted January 29 BMX sam prelomio, pukla mu prednja viljuska, skejt sam prelomio na pola! Neki oziljci se i dan danas vide... Joj kad se samo setim sta smo sve radili, a sada moj klinja raste i vec vidim da ce isto da mi priredjuje 2 neshtry and Loon123 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18726 Posted January 29 "Autoput "... Pravac od Zagreba prema Ljubljani,ovo je u Sloveniji... 2 nobutado and horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites