Woodoo 26511 Posted January 21 Ako se sećam dobro uvoz tehnike u bivšoj Jugoslaviji je bio zabranjen a Slovenci su umali dobro da iskopiraju zapadnu tehnologiju i tako steknu prednost na domaćem tržištu. Sećam se da su moji 90-ih kupili neki AEG -ov usisivač, posle nekog vremena odem do komšije, oni imali identičan takav Iskra Kraj. 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
milan-jtd 382 Posted January 21 Bio ceo set odlican, Klik Klak ili tako nesto, bilo upakovano u plavi kofer, busilica sa dodacima, ubodna testera, slajferica... Imao moj matori 80ih godina. Verovali lili ne, busilica je i dan danas u upotrebi, samo su menjane cetkice! 3 neshtry, shuxx and Grafit reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3481 Posted January 21 ovakvu crvenu iskru ima moj tast i neretko kupi kad naleti na vašaru jos neku takvu za delove, zadnji put kupio jednu kao neispravnu probao kuci ona radi 2 neshtry and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18726 Posted January 21 56 minutes ago, milan-jtd said: Bio ceo set odlican, Klik Klak ili tako nesto, bilo upakovano u plavi kofer, busilica sa dodacima, ubodna testera, slajferica... Imao moj matori 80ih godina. Verovali lili ne, busilica je i dan danas u upotrebi, samo su menjane cetkice! Ja još uvek imam,ali bušilica je kaput Paraćinka Paraćin,žvake cigarete, odlične za kusur 1 knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zan Batist 378 Posted January 21 On 1/17/2025 at 1:55 PM, Ivan said: i ekipa.. 1 SalacUE reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1395 Posted January 21 Sav ručni alat što su radili je bio odličan! Po mom mišljenju ništa lošije nego Bosch iz tog vremena. 2 hours ago, neshtry said: Bile baš dobre... 3 stex_pb, Loon123 and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
clockwork_orange 768 Posted January 21 Ja imam ceo komplet sa sve cirkularom ispravna u originalnom koferu, cuvam je pa je mozda poklonim nekom muzeju jednog dana Nekada je to bio vrhunski alat za hobiste Quote Share this post Link to post Share on other sites
Loon123 2203 Posted January 21 3 hours ago, neshtry said: Bile baš dobre... Auuu,pre neke tri godine naletim od mog pokojnog tate na nju,rastavim i očisti je,promenio kuglične ležajeve,futer(nisam znao da nema šraf sa kontra navojem da bi se skinuo),četkice i eno je ponosno mi stoji u graži na vikendici,ne radim više sa njom ništa,u zasluženoj penziji je,a šta je sve probušila do danas ,to nitko nezna. ps.nisam neki majstor,ali zbog tate je sređena i iskreno mislim da bi i dan danas ladno "zgazila" neke bofl marke i kopije makita,bosha itd 5 igor0511, MiloshBg, neshtry and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 14948 Posted January 21 1 1 city and Grafit reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 14948 Posted January 21 Youtube kanal Just rolled in Gomila vanserijskih mogucnosti neodrzavanja auta. E, greskom sam objavio gornje dve objave. Pogresna tema. Sorry Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bouz 214 Posted January 21 On 1/19/2025 at 4:52 PM, OMP said: Imao sam mk1 royal verzija 1.6 motor sa 3 vrata sto se jako retko vidjalo mahom su bili sa 5, odlican bio u nekom od proslih zivota, devedesetih mi je bio u radnji jedan od ljudi koji su bili u onom zezanju sa golfovima kecevima po americi. tipa od enkoridza pa dole do ognjene zemlje. Valjda je tad tas poceo da ih pravi / bili su sponzori. secam se da sam ga pitao sta/kako/je l' su lagali mnogo i tako to - i secam se da je covek rekao da su ih izvozili prakticno bez kvara/zastoja/ista - osim sto su cesto menjali gume po juznoj americi, posto nije sad bas da je juzna amerika bila ospartana autoputevima je l' 2 MiloshBg and vagenovac reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18726 Posted January 22 Ja najviše voleo zelenu,bude mi jezik zelen posle 1 1 1 sokratbg, MiloshBg and nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1395 Posted January 22 E ovo je legendarno! Bili ukusni sokovi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20648 Posted January 22 Sokovi... Jeo se i prah, umesto razmucivanja . Pravila Droga Portoroz. 3 SalacUE, Zvezdo and neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18726 Posted January 22 Tako se i dobije zelen jezik Jedna topla priča o fići: 1 sokratbg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3481 Posted January 23 Ja se ne secam ovog soka u kutiji, nisam to nikad ni video ni pio Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3345 Posted January 23 On 1/21/2025 at 2:48 PM, Loon123 said: Auuu,pre neke tri godine naletim od mog pokojnog tate na nju,rastavim i očisti je,promenio kuglične ležajeve,futer(nisam znao da nema šraf sa kontra navojem da bi se skinuo),četkice i eno je ponosno mi stoji u graži na vikendici,ne radim više sa njom ništa,u zasluženoj penziji je,a šta je sve probušila do danas ,to nitko nezna. ps.nisam neki majstor,ali zbog tate je sređena i iskreno mislim da bi i dan danas ladno "zgazila" neke bofl marke i kopije makita,bosha itd Deda i ja smo pokvarili ovakvu jednu menjajuci cetkice, tj jer sam ja zurio i polomio platsiku Ali bas je bila neunstiva, bas sam se obradovao kada sam video sliku 1 Zvezdo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bouz 214 Posted January 23 10 hours ago, Ivan said: Sokovi... Jeo se i prah, umesto razmucivanja . Pravila Droga Portoroz. Kao mali sam se pitao - ko tu koga (evidentno(a u ovom momentu opet vrlo aktuelno) -stariji zajebavaju nas-decu) zajebava? stariji: cuuuvaj/te se sine/deco droooge. Droooga ne valja, droooga ovo, droooga ono... - okej. kontam. opusti se, evo verujem ti - evo necu. calm down. -hop - fla vor aid (pazi kakvo dojajno ime - ono - prva pomocu ukusom ) - hop - droga portoroz. onda mislim da sam i kod babe video ono nesto za kolace neki extract, one male flasice sto su bile, i mislim da je i tu droga - portoroz. -i kao -cekaj bre, ovde nas neko zajebava - pa evo ovi prave drogu u portorozu, i cak i nama sokich - a 'vamo droga ne valja nemojte... (pri tom ti tu pricu zacinio neko od starijih dodatnom "mojne ni pljuge, a ne treba sad bas se ni razbijati od alkohola - sa sve pljugom u ruci, i rakijom u drugoj ). onda odem u 'rvacku na more - hop "drogerija". -sta je ovo? - ovi prodaju drogu legalno, sve okej? - zar nije "nemojte deco droooge?". -pa to je apoteka. -cekaj chale/kevo - znaci lekovi su ustvari isto neke droge? paaa.... i tako... price starijih toliko smrde ljudi da mi evo i sad u ovim godinama dodje da izadjem iz kreveta i otvorim prozor. jos smrdi od pre pedeset godina 9 hours ago, neshtry said: Tako se i dobije zelen jezik Jedna topla priča o fići: jbt, mozda je g. musk elon u dalekoj juznoj afriki krljao zeleni flavoraid, ozeleneo jezik, i tu skontao da treba da dodje do nekih novaca i da ih uludo przi da ode na mars, iako vec u tom momentu nauka vrlo precizno i tacno razjasnila "nema deco nikakve vajde tamo na marsu...-ne znamo gde cete, al' tamo ako odete - dzaba ste isli..." Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18726 Posted January 24 Kupiš žvake, dobiješ kartu 5 MiloshBg, shuxx, nemanja84bg and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18726 Posted January 25 Saturnus...ovde i ne treba komentar Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3481 Posted January 25 cuveni, bio popularan na reli automobilima 80ih 3 shuxx, Axic and neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1395 Posted January 25 Veoma kvalitetna roba! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 22140 Posted January 25 On 1/21/2025 at 10:57 AM, neshtry said: Bile baš dobre... Ja ovu jos uvek koristim za sve sto mi treba. Presla u neki spektar bledo crvene boje od vremena ali radi kao sat. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18726 Posted January 25 Sava i Borovo pepeljare... 3 MiloshBg, Woodoo and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3481 Posted January 25 ja jos uvek imam obilićevo i trayal Quote Share this post Link to post Share on other sites