stex_pb 1399 Posted January 31 (edited) Na Grandeu imam Textar diskove u kombinaciji sa Polcar pločicama. Čini mi se kao da hoće malo da zaškripi pri malim brzinama ali ništa što je vredno obraćanja pažnje. Na Astri sam u jednom trenutku stavio Meyle diskove koji su bili krivi novi, morao sam da ih skidam pa na obradu jer su ozbiljno tresli. Posle obrade su dugo radili dobro. Baš su onako dobro kočili iz mog subjektivnog utiska. Edited January 31 by stex_pb 1 MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
YUgisa 2796 Posted January 31 (edited) 4 hours ago, MiloshBg said: Svaka plocica ce da koci i vrsi posao Pa onda nema poente za ovu temu Sto bi sad svi iznosili samo imena svog brenda ako svaka radi Na sta smo spali kao vozaci ako je objektivno sagledavanje kvaliteta i performansi stvar nekih umisljenih trkaca. Ne kontam cemu piskaranje samo da bi se piskaralo po forumima, siguran sam da ne mozemo ni da se slozimo svi i da li nesto pisti ili ne pisti i da li trese ili ne trese jer ima ljudi kojima je sve to ok i normalno, bitno da je jeftino. Kao sto kazem, mozemo da sakupljamo broj poruka piskarajuci brendove koje koristimo, siguran sam da to pomaze ljudima u situacijama gde je pitanje zivota i smrti. Evo ja koristim Ferodo i sve super Siguran sam da mnogima ta informacija puno znaci i necu ulaziti u razlike izmedju nekoliko nivoa kvaliteta koji oni nude za isti model auta, da neke vrede, neke ne vrede ulaganja i koliko traju duze od nekih koje kostaju isti novac itd jer svaka od tih koci, zamisli ti tu nauku i filozofiju da se iznese nesto objektivno izmereno, opterecivanje mozgova prosecnog vozaca Fiat grupacije Siguran sam da ABE radi posao, ne ides ti na trke pa da ti treba vise informacija Ne moze da se iskrivi ako se ne ugreje, a gde ce da se ugreje kad se normalno vozi, a ako skripi pojaca se muzika i ko bog Srdacan pozdrav za forum Umisljeni trkac Edited January 31 by YUgisa 1 1 1 frostysrb, zarekg and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
zarekg 165 Posted January 31 (edited) Pusti te što im je sve dobro, nego nama manje ili više umišljenima daj tu priču o Ferodo modelima. Menjaću prednje kočnice na jednom autu u skorije vreme pa da znam šta da gledam. Edited January 31 by zarekg Quote Share this post Link to post Share on other sites
TheWickerMan 1091 Posted February 1 Yugiša, baš smaraš. 1 2 MiloshBg, YUgisa and dekirs reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
YUgisa 2796 Posted February 1 Vrlo tipicno, kad ne moze nesto objektivno da se kaze onda se krene vredjanje po licnoj osnovi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
TheWickerMan 1091 Posted February 1 Šta treba objektivno da se kaže? Ja sam gore napisao a ti filozofiraš. Po tebi onda forumi ne treba da postoje jer će svako da koristi šta hoće i to je to. 1 MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 788 Posted February 1 Iz trenutnog iskustva textar i brembo.Dosta njih hvali i galfer,ali nisam imao priliku da je imam na autu. 2 MiloshBg and Ivan-Topola reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 4971 Posted February 1 Mislim da dam na 4 razlicita auta stavljao ATE, nekako i ako ljudi pricaju da je opao kvalitet sigurica su mi. Imao sam i Galfer, dobre kocnice, jedino sto mi je kombo diskovi+plocice skripao dok su hladne… 1 MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 788 Posted February 2 I dalje imam ate stavljene na e46 diskove i jos pre 90k km.Plocice su bile do skoro, uspele su napraviti oko 70k,mozda malko i vise.Odlicno iskustvo,nikad nisu skripnule,dok na x1 pre 2 god stavih ate diskove i plocice, skripe plocice kao lude,odmah stavio brembo i resen problem.Previse metala ima u samoj plocici. E60 mi je stigao sa novim diskovima iz Svajcarske,iskrivise se posle 500km.Stavim nove ate kod nas opet i oni se iskrivise.Morao sam na obradu da ih nosim,posle je bilo ok. 1 MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 4971 Posted February 2 (edited) Dok sam imao Djulijetu isao sam na obradu diskova u MML, verovatno ste ih videli na instagramu. To je bilo tipa 2019te. Elem, nije mogla obrada pa sam morao novi komplet. Uzeli smo Ate, diskovi i plocice napred. Kada je stiglo sve, ocistili su glavcine i to bas bas temeljno, stavili diskove i montirali masinu. Jedan od diskova je bio kriv direktno iz kutije pa smo ga obradili direktno na kolima sa tom njihovom masinom. Kroz pricu su mi rekli da vecina setova koja dodje bude kriva i da je ovo moje jos i okej bilo. Prvo sam mislio da me baronisu, ali kasnije godinama pa evo i sada dok citam vase postove skontao sam da je zapravo veca sansa da budu krivi i da pre ili kasnije mora obrada Edited February 2 by dekirs 3 TheWickerMan, Ivan-Topola and frostysrb reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1399 Posted February 2 @dekirsIstu priču mi je pričao mehaničar koji ima i prodavnicu delova. Ako kod njega kupiš i ugrađuješ diskove on preventivno stavi na strug jer je procenat loših a novih diskova baš veliki. 1 dekirs reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6335 Posted February 2 bilo je i u SATu prosle godine ili pre 2 godine kada su uvodili one silne pravilnike za tehnicki pregled i tolerancija za ovalnost diska do 20%. pokazali su da veliki broj novih diskova odstupa od ove vrednosti Quote Share this post Link to post Share on other sites
frostysrb 210 Posted February 3 Kod mene na poslu stavljamo više varijanti diskova i pločica, od originala do jeftinijih varijanti, sve zavisi ko koliko hoće da da para. Najviše idu TRW diskovi i pločice u kombinaciji, posle toga CAR diskovi i pločice, a od jeftinijih stavljamo Freemax i Kavo. Naravno ovo je vezano samo za Mazdu, tako da ne verujem da postoje Kavo u nabavci za Fiat/Alfa varijante. Prošle godine smo imali samo 3 reklamacije na preko 100 setova što smo ugradili, dva seta TRW diskova i pločica i jedan set Kavo diskova i pločica. Definitivno sve umeju da škripe osim CAR, sa njima nikada nismo imali problema. Što je najače škripe i ORIGINAL pločice na original diskovima i to baš često. Mi baš vodimo računa kada se rade kočnice da se sve očisti, podmaže, razradi, jer je Mazda poznata da ima đubre od kočnica koje svako malo moraju nešto da se sređuju i opet i pored toga se dešava da ima škripe. Kod mene na Puntu sam stavio prednje diskove Akebono i Galfer tj SDT High Performance pločice, nazad CAR diskove i pločice i imam samo reči hvale. Prednje pločice hoće ponekad da zaškripe na prvo kočenje i to je to. S obzirom da su carbon ceramic varijanta mislim da je to ok. Malo više praše felne i brže se troše, ali zato koče preozbiljno. Prednje pločice sam menjao na 35000 km iako su imale malo ispod pola mesa, ali se videlo po ferodi da je izgorela. 3 1 MiloshBg, Ivan, Grafit and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
zarekg 165 Posted February 3 Ti CAR diskovi su CAR by OMR koje prodaje Slajer? Oni su ranije prodavali Galfer. 2 Kosta Smosta and frostysrb reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3325 Posted February 4 INTERCAR je brend by OMR, moj drugar drugi put uzima te plociceza gp jer je zadovojlan, prvi put je uzeo i diskove i plocice sad samo plocice, preko kolege Milutinca su uzeti a koliko se secam i on vozi te diskove na svom autu. 1 Milutinac reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
frostysrb 210 Posted February 4 22 hours ago, zarekg said: Ti CAR diskovi su CAR by OMR koje prodaje Slajer? Oni su ranije prodavali Galfer. Tako je, preko Slejera braće 1 Kosta Smosta reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4452 Posted February 5 Sigurno imam preko 35k sa Akebono standard diskovima i Galfer HP plocicama na kolima. Kod mene se ne trose brzo jer 'vozim motorom' a koce kao i prvog dana. Kad udje stroka hoce malo da skripe, a ovako bez zamerki, zakivaju ozbiljno kad zatreba. Lepo je dekirs reko, klotara na forumu koja najbolje koci Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6094 Posted Tuesday at 10:23 AM Rade jos uvek Galfer, koji sada dolazi pod imenom SDT. Nesto starije robe jos uvek postoji pod imenom Galfer A sto se CAR diskova tice, da tacno je, CAR je samo logo, firma je Intercar, deo OMR grupacije zaduzen za kocione sisteme... Mnooooogo fabrickih diskova je upravo car, veliki deo prethodnih Galfer diskova je bio upravo CAR itd. Od Slajerovaca sta god da se uzme - roba je U KVALITETU i nema brige... 7 dekirs, alfini0507, MiloshBg and 4 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
zarekg 165 Posted Tuesday at 04:22 PM Više nema Galfer tj. SDT diskova, rade samo pločice i to sportske i trkačke varijante. Nema više ništa za "običnu" vožnju. 1 Kosta Smosta reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6094 Posted 19 hours ago 17 hours ago, zarekg said: Nema više ništa za "običnu" vožnju. Ima ima. I nema razloga da ne stavis HP plocicu koja naravno ide i na najcivilnije moguce diskove Evo kod mene varijanta Intercar diskova i SDT HP plocica A kao sto sam i ovde rekao... 23 hours ago, Milutinac said: veliki deo prethodnih Galfer diskova je bio upravo CAR itd. Velika je verovatnoca da vecinu GALFER diskova koje smo montirali prethodnih 10-ak godina je upravo proizveo CAR/Intercar. Ali su stigli naravno u Galfer kutiji... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Evo jedna mala digresija i trivia od slajerovaca i price koju sam cuo pre mesec - dva od njih. Dobili su zadatak da nadju prednje diskove za Bentley Continental GT, posle raznih peripetija i trazenja po servisima ovlascenim u inostranstvu...diskova nigde nema. Kao pokusaj, salju upit Intercaru koji im javlja da imaju 40 komada na stanju, jer su oni proizvodjaci tih diskova i Bentley uzima od njih diskove... 2 MiloshBg and Kosta Smosta reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
TheWickerMan 1091 Posted 15 hours ago @Milutinac taj SDT je španska firma? Vidim da za Giu imaju HP set prednjih pločica koji nije mnogo skup, ali je npr. skuplji od Brembo Xtra pločica? Ti kako vidim si zadovoljan sa njima. Trajnost? Koliko si prešao? Quote Share this post Link to post Share on other sites