danijel55 787 Posted December 28, 2017 Ispalo je perfektno.Ja nisam mogao da verujem da ce ovako ispasti. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Danilo1 1159 Posted February 27, 2019 (edited) sta raditi sa kretenima komsijama koji prilikom otvaranja vrata udaraju drugi auto? Moze li se nekako naplatiti ta steta? jeste sitno, ali mi bode oci... Edited March 2, 2019 by neshaoct prebačeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20217 Posted February 27, 2019 59 minutes ago, Danilo1 said: sta raditi sa kretenima komsijama koji prilikom otvaranja vrata udaraju drugi auto? Kupis svoje dvoriste . Ako imas obicno osiguranje od autoodgovornosti - uglavnom nista, ako pricamo o javnim parkinzima. Jedino da se potrudis da parkiras na "solo" mestima. Ili ako ih je vise paralelnih, da parkiras na mesta bukvalno tik do drveta ili stuba, sto blize istim. Bar sam tako radio ranije, dok nisam imao svoje dvoriste. Stilo sam na taj nacin uspeo bas lepo da sacuvam od ogrebotina, iako je do 2013. (nekih 6 godina) bio na javnom parkiralistu zgrade. A cak i da imas kasko, pitanje je da li je uopste moguce i da li se isplati aktivirati ga za kojekakve sitnice. 1 Danilo1 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Grafit 1236 Posted February 28, 2019 5 hours ago, Danilo1 said: sta raditi sa kretenima komsijama koji prilikom otvaranja vrata udaraju drugi auto? Moze li se nekako naplatiti ta steta? jeste sitno, ali mi bode oci.. Ja sam na moju Alfu 159 na sva vrata zalepio kvalitetnu providnu foliju, baš da bi ga zaštitio. Imao sam to i na prethodnom BMW-u i pomoglo je. Prov odradio blago poliranje, pa lepljenje kod profesionalaca. Ne vidi se da je folija zalepljena. Cena 17.000 dinara. Sad mirno spavam... 1 Danilo1 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikola 1.6 291 Posted February 28, 2019 To je sjana cena, meni su trazili cini mi se 220 za obicnu i 270 za onu koja moze da se oporavlja. Za javni parking, parking firme ne postoji drugacije resenje Quote Share this post Link to post Share on other sites
Danilo1 1159 Posted February 28, 2019 Za 4 vrata 17.000? Quote Share this post Link to post Share on other sites
dach@ 4904 Posted February 28, 2019 Kad stoka negleda kako otvara vrata nemože ništa da pomogne,drugar skoro svaki auto lepi folijama i isto ima oštećenja, doduše pocepaju samo foliju. Opet ako bi neko zapeo ni folija ne bi mogla da zaštiti vrata od udarca Quote Share this post Link to post Share on other sites
Danilo1 1159 Posted February 28, 2019 (edited) al najgore od svega je kada se naslone vratima i onda sednu u auto, a vamo vratima bukvalno urezu crtu @Ivan ma glupo je zbog toga aktivirati kasko.. uglavnom ovakve povrsinske mogu da se skinu poliranjem.. Jos se sa jedne strane pribijem drugom autu a sa druge skroz odmaknem al ne vredi, debili moraju sirom vrata da otvaraju Za sad razmisljam o tim providnim folijama (prvo da ispoliram auto) i da odstampam nalepnice "pazi biiip kako otvaras vrata" i slicno Edited February 28, 2019 by Danilo1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Grafit 1236 Posted February 28, 2019 1 hour ago, Danilo1 said: Za 4 vrata 17.000? Da, za 4 vrata 17.000. Preko celih površina kvalitetna folija koja je sama oko, čini mi se, 10.000 dinara. Ima tu i problematike. Nekvalitetna folija, koja nije namenjena za to, mogla bi oštetiti farbu na kolima. Ja sam na prošlom BMW-u zalepio onu najjeftiniju što je namenjena za ravne površine. Zbog toga se na naborima na vratima, u visini brava, odvojila od površine lima i u taj prostor je vrlo brzo ušla prljavština i dobio sam tamnu liniju duž celih vrata, na srebrnom automobilu. Ali je folija sačuvala farbu i nije oštetila boju. Drugar kojem sam prodao auto je skinuo foliju i nije bilo tragova oštećenja. Naravno, i dalje pokušavam da parkiram sa bar jednom zaštićenom stranom, uz drvo, na kraju reda parkinga... Možeš tražiti ili sam zalepiti foliju samo u visini od gornje ivice vrata, pa na dole jedno 30-40 cm. Udarnu zonu. Tako ćeš potrošiti manje folije. I naravno, možeš sam ispolirati automobil. 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20217 Posted February 28, 2019 44 minutes ago, Grafit said: Naravno, i dalje pokušavam da parkiram sa bar jednom zaštićenom stranom, uz drvo, na kraju reda parkinga... Meni je to odavno preslo u naviku (parkinzi zgrada, trznih centara), tako mi ne predstavlja nikakav problem. Cisto trunka prevencije, a ume lepo da zastiti auto, pogotovo ove bez bocnih lajsni. Sto kazu ljudi, kad tresnu ili naslone vrata pa sedaju, tesko sta pomaze... Prednjace oni koji su "zaradili" svoja vozila i oni sa totalnim krsevima koje za*ole za sve okolo. Secam se pre jace od 10 godina, krenuo negde i prilazim autu, kad jedna vremesnija i (da budem kulturan) gabaritnija gospodja otvorila vrata Lade i naslonila ih na skoro novog Stildzu. A parking taman blago nizbrdo, da vrata lepo nalegnu na moju farbu. Krece da sedne u Lajku, kad sam viknuo "Stani" ... 3 2 Grafit, Mijailović P., dach@ and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Grafit 1236 Posted March 1, 2019 Ili obrnuta situacija, drugar gleda kako komšinica stavlja tašnu na haubu njegove Lade dok vadi stvari iz svog automobila i posle toga ne podiže tašnu nego je vuče po haubi. Kad joj je očitao lekciju vičući sa balkona... 1 djomla reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Danilo1 1159 Posted March 1, 2019 Taman da se parkiram ispred zgrade, nailazi gospodja sa C3 sto me je pre neki dan zakacila. Kazem joj da pripazi kako otvara vrata da mi sledeci put ne bi placala farbanje vrata i pokazujem joj na njenim vratima trag od moje farbe kad ono sve moguce boje ima crna, crvena, zuta plava... Tako da sam rekao da cu joj kupiti one zastitne gumice samo da ne udara automobile okolo. 2 djomla and neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13177 Posted March 1, 2019 Za nju je Focus 2 neshtry and djomla reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20217 Posted March 1, 2019 Odlicna im je ova fora, nema sta... 46 minutes ago, Danilo1 said: Tako da sam rekao da cu joj kupiti one zastitne gumice Tako je, samo jako, osveti se i za sve ostale . 2 1 bane1321, djomla and Djuk85 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 6610 Posted March 1, 2019 Njoj ili sebi?? Mislim te zaštitne gumice?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Danilo1 1159 Posted March 1, 2019 @bane1321 ma za nju, dzabe meni gumice kad me osine po sred vrata 1 1 neshtry and bane1321 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13177 Posted March 1, 2019 22 hours ago, Danilo1 said: ma za nju, dzabe meni gumice kad me osine po sred vrata Ta neka dominantna... voli da lupa šljage po vratu 3 Woodoo, Danilo1 and bane1321 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 6610 Posted March 1, 2019 Sado, dozvoli, mazo! @Danilo1 Druže, nemo' se ljutiš, al smo svi pomislili na ove "zaštitne gume": 3 1 djomla, totti, Danilo1 and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
djomla 8394 Posted March 1, 2019 Po vratiću 2 Djuk85 and neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Danilo1 1159 Posted March 1, 2019 Pa gospodja/gospodjica i nije losa moram priznati.. tako da mozda i u naturi sredim nesto 2 neshtry and djomla reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8120 Posted March 1, 2019 On 3/1/2019 at 3:58 PM, totti said: Za nju je Focus Extra je ovo...da sacuvas tudja vrata Ford genijalan kao i uvek.. 2 neshtry and knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13177 Posted March 1, 2019 Jel čitaš ti? Lepo piše ZA NJU. Ona je problem za tuđa vrata. Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8035 Posted March 2, 2019 Kao nagluve babe ste 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites