Sedla 2887 Posted February 12 (edited) Edited February 12 by Sedla 12 PremieRacing, parkvets, MiloshBg and 9 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15985 Posted February 13 Darth Waider 1 2 Sedla, Reacher Gilt and MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sedla 2887 Posted February 13 Hahah, nije daleko od toga. Sreća pa neće još dugo, samo da otopli kako treba... Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15985 Posted February 14 Šta joj radiš sa otopljenjem a da menja izgled...felne ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8741 Posted February 14 Seče krov i pravi kabrio Sent from my SM-S926B using Tapatalk 3 shuxx, ISV_01 and Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15985 Posted February 14 WOW, Cool ideja ;-) ;-) 1 Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sedla 2887 Posted February 14 4 hours ago, knezevic76 said: Seče krov i pravi kabrio 4 hours ago, shuxx said: WOW, Cool ideja ;-) ;-) Iiiiššš sotone!!! Daću vam ja sečenje i kabriolete 11 hours ago, shuxx said: Šta joj radiš sa otopljenjem a da menja izgled...felne ? Jes', planiram da menjam boju, da se dobije neki kontrast. Ne volim crne felne nikako, ne mogu da ih gledam očima, ma koliko dobro izgledale ili stajale na kolima... 1 Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15985 Posted February 14 Crno je najlepša boja....kad je čisto ;-) Ne diraj ništa, samo peri redovno Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sedla 2887 Posted February 14 Auta, da. Felni, ne. 2 Grafit and Tadej reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8741 Posted February 14 Jes', planiram da menjam boju, da se dobije neki kontrast. Ne volim crne felne nikako, ne mogu da ih gledam očima, ma koliko dobro izgledale ili stajale na kolima...Crne felne na crnom autu su očaj, ne znam dal sam ikad video da nekom modelu baš čuče. Sent from my SM-S926B using Tapatalk 2 1 Sedla, Reacher Gilt and Grafit reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sedla 2887 Posted February 14 Eto, znači nisam jedini koji tako misli. S'tim što ja mislim da crne felne generalno ne stoje ni na jednom autu/boji, a pogotovo ne na crnom autu. 1 knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15985 Posted February 14 19 minutes ago, knezevic76 said: Crne felne na crnom autu su očaj, ne znam dal sam ikad video da nekom modelu baš čuče. Sent from my SM-S926B using Tapatalk Betmobil ? Baš bi bio cool sa sivim alu felnama....xa...xa...xa Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sedla 2887 Posted March 24 2 1 Reacher Gilt, Ivan-Topola and PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 3205 Posted March 24 Zimski set? 1 Sedla reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 22125 Posted March 24 Vidis da je nesto zabagovao. Mi vec navikli da nocu postavlja slike Alfi raskupusanih u paramparcad . 4 Reacher Gilt, nemanja84bg, Axic and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sedla 2887 Posted March 24 9 hours ago, Reacher Gilt said: Zimski set? Hahah, pa s'obzirom da sam vozio ovaj set celu zimu, može se tako reći 5 hours ago, Ivan said: Vidis da je nesto zabagovao. Mi vec navikli da nocu postavlja slike Alfi raskupusanih u paramparcad . Pa kad samo noću i imamo vremena da radimo i kupusamo Već smo i otvorili sezonu 2 3 nemanja84bg, Ivan-Topola, shuxx and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sedla 2887 Posted March 26 (edited) Nađoh jednu zanimljivu stvarčicu, novu, originalnu...i to u Iveco delovima. Deo iz originala. Iveco kesa, Iveco part No, originalan deo za Iveco Daily kombi. A unutra, na samom čepu, Fiat logo i part No... I nekoliko slika od vožnjice za vikend... . Edited March 26 by Sedla 6 MiloshBg, werp690, Reacher Gilt and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1930 Posted March 26 Cep rezervoara je za sve modele kod fiata isti. Eventalno mozda ima razlika dizel/benzin... Ja sam za brava svojevremeno kupio i montirao cep sa kljucem koji sam inace prodavao za dukata. 2 horvat and nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sedla 2887 Posted March 28 (edited) Stigla prinova u porodicu Edited March 28 by Sedla 9 MiloshBg, Axic, Milutinac and 6 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 796 Posted March 28 Ducati? 2 nemanja84bg and Sedla reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sedla 2887 Posted March 28 (edited) Ma kakav Ducati, znaš ti pošto je to?!? Moćni 1.6 twin spark. Nagovorio maćehu da opet uzme Alfu, hvala Bogu dojadio joj onaj Peugeot i silne popravke na njemu. Nismo do sad imali auto u koji smo morali više da ulažemo. Lepo rečeno odavno ovde na forumu, francuski poluproizvod. A Alfu uzesmo od drugarice iz Gornjeg Milanovca, lepo sređena, još bolje održavana. Prošle godine uradila kompletan veliki servis, sad pre nego što smo uzeli auto uradila opet mali servis, u međuvremenu stavljeni novi amortizeri, sređeni farovi kod Stefija u XenonCartel-u, jesenas uzela glanc nove felne 15" i Kleber zimske gume, itd itd...mislim da nismo uopšte loše prošli. A ja imao u šteku ove Q2 felne sa skoro novim letnjim gumama, pa reko' aj da je častim... Edited March 28 by Sedla 7 darkman14, Mijailović P., MiloshBg and 4 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 22541 Posted March 30 Ovaj @Sedla im sipa nešto u piće 100% 1 1 knezevic76 and Sedla reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sedla 2887 Posted March 30 (edited) HAHAHAHHAHA Edited March 30 by Sedla 4 Axic, Ivan-Topola, Reacher Gilt and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Grafit 1308 Posted March 31 Uh, dobar vozni park... 1 Sedla reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 22125 Posted March 31 (edited) On 3/28/2025 at 7:58 PM, Sedla said: hvala Bogu dojadio joj onaj Peugeot i silne popravke na njemu Koji Pug, koje godiste i koja motorizacija? Ako je rang cena kao ova 147 - tamo polovinom 2000-ih firma je u jednom turnusu kupila kompletnu turu voznog parka u Verano Motorsu - od malih 206, do 407. Svi su ubili po par stotina hiljada km i korisceni bez problema godinama. Jedina evidentna mana je bila zadnja torzija na 206 modelima. I jedan 407 je imao problem sa turbom (2.0 HDi 136). Svi su naravno bili dizeli (tada 1.4 i 2.0), u to vreme najaktuelniji, a toliko su me odusevili sa lakocom voznje, obrtnim i potrosnjom da sam vrlo lako prelomio da pre 20 godina kupim svoj prvi CommonRail. Sto tih godina i nije bilo tesko, s obzirom kakvi su se krsevi od benzinskih motora generalno vecinom nudili. Jos je Pug bio OK, cuven po svojim TU serijama benzinaca koji su, ako nista, bili pouzdani. Otisli su u *** tamo pre deceniju i po kada su krenuli sa VTi, pa THP, PureTech. Dok kod dizela par godina kasnije krecu tanusniji motori sa AdBlue. Da bi kompletnu pricu sa svojim motorizacijama i totalno uke*ali sa 1.5 BlueHDi, da danas ne bih gledao ni jedan PSA model par godina star. Nadam se da ce se ispostaviti drugacije, ali taj zabarski Twins Park daleko od toga da se proslavio. Pored tipicnih bubica, varijatora i stvari koje prouzrokuje (gubitak snage u nizim i srednjim obrtajima, problem na remenu, zvuk cekicanja kao kod dizela), kakateristican je po visokoj potrosnji koju ni blizu ne prate vozne osobine (105 verzija bez varijatora bije opusteno 9l kombinovane, 120 i po 10l). Po gradu tek srce samo tako. Pored obe 1.6 verzije, cak i 2.0 Twin Spark ima petobrzinski menjac sa prilicno kratkim prenosima. Tako da je "milina" za voznju pogotovo na autoputu. Vozio sam ranije 1.6 120, mislim da u 5. brzini ima skoro pa direktan prenos (danasnji benzinci u 6. brzini obicno imaju 0.7). Secam se da se na brzini kruziranja na AP dernjala na preko 4000 rpm, mozda i blizu 4500 rpm. Kao da vozis GP 1.4 8v , milina za usi i dzep, poredjenja radi moderni turbo benzinci se tu vrte na 2700 rpm. Neretki problemi sa lezajevima radilice cak i kod odrzavanih, uljna pumpa, strogo postovanje viskoziteta ulja i intervala zamene... Nije ni cudo sto su iz tih generacija 147, 1.9 JTDm (8v/16v) bili ubedljivo dominantni po svim parametrima. Pouzdanost, performanse, potrosnja... Edited March 31 by Ivan Quote Share this post Link to post Share on other sites