Nuova Delta 217 Posted March 21 (edited) Zaboravih da spomenem, za tog CX-a serija 1, sjajne bele boje, enterijer ceo u kozi plave boje, jako nesvakidasnja i jako lepa kombinacija.. Neko vreme kad enterijeri nisu bili skoro pa iskljucivo crni Stavio ovaj moj na oglas, ISKLJUCIVO da vidim reakciju ljudi, preglede i sl., evo rezultata Edited March 21 by Nuova Delta Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 10928 Posted March 21 Ja bih kocku volvoa(bilo koji stariji),w124/126/140, citroen cx, jag xj, audi 100 c1/c2,vw tupe3 coupe ili karavan 1600,tatru 610,alfetu…,ali neće da može…. 1 Nuova Delta reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nuova Delta 217 Posted March 21 @neshtry Ima tu materijala svakako.. Ja nekako vise naginjem automobilima iz 60-ih i 70-ih, uz pojedine modele koji su poceli sa proizvodnjom 70-ih, a nastavili u 80-e Mada sigurno ima automobila i iz 90-ih koje bih rado kupio, ali vec posle 2000. mi nije to to u svakom smislu 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 1132 Posted March 21 6 minutes ago, Nuova Delta said: Ja nekako vise naginjem automobilima iz 60-ih i 70-ih, uz pojedine modele koji su poceli sa proizvodnjom 70-ih, a nastavili u 80-e Mada sigurno ima automobila i iz 90-ih koje bih rado kupio, ali vec posle 2000. mi nije to to u svakom smislu takodje 1 Nuova Delta reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nuova Delta 217 Posted March 21 @OMP Imaju to nesto, sto bi se reklo imaju "dusu"... Kako ja to objasnjavam... Spartanski automobili, muski, sve je dosta teze na njima, u smislu nema silnih senzora, kompjutera, plastika, sirova mehanika je u pitanju, nekako se oseti ta masina i covek se sjedini sa njom. Onda dalje materijali, stakleni farovi i stop svetla, hromirane kvake i branici, u enterijeru vrlo malo plastike ili skoro uopste je i nema (u zavisnosti od godina i svakako klase automobila), vec prava koza, prirodni tepisi, metal, velur, drvo... U novijim automobilima, a to je krenulo polako od 90-ih, cini mi se, sve masovnija upotreba plastike, a i na delovima enterijera, posebno u skupljim modelima, recimo table presvucene kozom retko je prava koza, vec opet nekakva prerada, reciklaza...vestacko sve u svemu.. I na kraju, svaki tako star auto ima neki svoj miris kad se otvore vrata, a za novija auta je potrebna jelkica, parfem itd :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 6829 Posted March 21 Sve jasno, svi smo u istom 'sosu' Svakako i za ovaj CX, predobar je Nismo, prostora i imam, para toliko nemam a nemam ni neke afinitete prema kolekcionarstvu bilo koje vrste. Mene vuce neki iz 80 -ih, 90-ih za dejli.. Ovo od lupam 2005-e i mladje ne mogu da smislim.Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока 2 1 neshtry, Nuova Delta and PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 4152 Posted March 21 (edited) Ma šta čekaš onda Tako sam isto, identično, i ja počeo... I dalje me to ponajviše i drži. 80' i 90' A cigla je uletela potpuno neplanski i bez prethodne želje i razmišljanja. Ako voliš, ima jedan savršen daily: http://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/21354640/saab-900 Meni se srce kida kad god pogledam oglas... Edited March 21 by PremieRacing 2 Nuova Delta and MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13003 Posted March 21 Uvek se setim ove reklame sa Grace Jones Sent from my SM-G770F using Tapatalk 3 Woodoo, Nuova Delta and Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 1132 Posted March 21 lepi su ovi sabovi ali brate jedna budjava slika za ovu cifru pa ne bih ga ni pozvao, sta sad treba da ga zovem da mu trazim slike on ce reci ako si ozbiljan dodji pogledaj auto a ja da bijem put 200km i da vidim nesto sto nece da mi se svidi pa jbg davno je proslo vreme halo i sl. novinskih oglasa kad si isao na srecu i na rec prodavca. Tako sam se jednom dobro zeznuo za jednu 155icu u PA i nikad vise. Za mene su lepa kola prestala pocetkom 2000tih, nije da nema i danas lepih automobila ali vise nije to to, nekad sam se mnogo vise odusevljavao kolima kad vidim neki novi model na slici ili na ulici nego danas kad mi je to onako prolazno po fazonu ok nista novo. 2 neshtry and Nuova Delta reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 10928 Posted March 21 Ja sam Saab u glavi skontao kao beogradski auto brend,ne pitaj me zašto,pojma nemam Od novih mi je Gulia,onako,auto,mada i tu im zamerki(menjač) i nova corvette( i ista zamerka), pored ostalih prođem kao pored turskog groblja… posebno me japanci uopšte ne uzbuđuju(napr mazda) 1 Nuova Delta reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nuova Delta 217 Posted March 25 @PremieRacing Taj je cipovan, u toj generaciji Saaba 900 najjaci je imao 185ks, generalno motori i nisu nesto, dosta nekih boljki, ulje izuzetno paziti koje se sipa, ne trpi sve i svasta, lezajevi radilice jako cesto stradaju, trose ulje kao i VW TSI i TFSI. Na sve to dodamo cip tjuning, za koji ne znamo ko je radio i kako, plus 246.000km, sto je samo po sebi dosta za takav motor, pogotovo kad nista ne znamo o njemu.. Ne mora srce da ti se kida bespotrebno :D Ja bih voleo Saaba da kupim ponovo, recimo 900 ili 9000 dok su bili u dilu sa Skanijom. 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nuova Delta 217 Posted March 27 (edited) Edited March 27 by Ivan Sredjene slike 4 1 MS PK, Reacher Gilt, Woodoo and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nuova Delta 217 Posted March 29 Jos malo radova :D 5 Woodoo, neshtry, dach@ and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nuova Delta 217 Posted April 23 Napravio danas nekih 150km otvorenog lepog puta, nije bilo zive duse, svirala pesma "Looking for the summer", otvoren prozor.. Sad me glava boli, produvalo me, ali vredelo je :D 7 silenci, Woodoo, Reacher Gilt and 4 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nuova Delta 217 Posted Friday at 04:14 PM Mali update, nisam hteo unapred da pisem, da ne izbaksuziram nesto, ali evo doslo je vreme..Pre 9 dana sam odvezao CX-a na neku, hajmo reci blazu restauraciju. Pored svega sto je do sada radjeno radice se sledece stvari: novi kablovi za paljenje, bakarni veci hladnjak, ventilator hladnjaka, nov dihtung glave motora, masinska obrada glave motora, novo kvacilo komplet, nove zavesice na zadnjem staklu, apsolutno sve i kompletno sredjivanje limarije, takodje kompletno farbanje u fabricku bordo boju (i motorni prostor, branici, znaci sve), poliranje svih prohromskih delova auta (kvake, lajsne oko vrata i stakala), farbanje crnih gumenih i plasticnih delova auta (spojler, pragovi, lajsne na vratima itd.), na kraju poliranje auta i dubinsko pranje. I po potrebi ce biti odradjeno mozda jos nesto (na trapu sigurno)..za sada otprilike ovo.. 7 alfini0507, werp690, Reacher Gilt and 4 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites