Jump to content
Goran

Recommended Posts

Veoma potcenjen auto. Imao sam prilike davno da se provozam u jednom, i bio sam odusevljen. Bas mi je drago kad vidim da neko ima tako redak i neshvacen auto. Video po oglasima u Japanu par komada, imaju dobru cenu. 

Svaka cast za izbor kolega :D

Prodaje se, salon je u pitanju, ali su stavili taj oglas u FB grupe za Avantime i objavili kao licitaciju... drkoši nemački. 

@werp690 Ja sam na početku teme opisao moju anegdotu sa granice, u povratku iz Holandije   :)    Stali na poslednju pumpu u mađarskoj tik ispred ulaza u SRB i lik sa lap-topom prilazi svim kolima i čačka... Krenuo prema Avantimeu i ja mašem prstom da neću. On mi ladno odmahuje rukom i kreće ka vozačevim vratima   :blink:   Zalupio sam vrata i zaključao auto njemu ispred nosa i kratko rekao "jok"    :P

Posle je svakom sledećem pokazivao prstom na mene i vrvtn priačao kako sam budala...

A na samoj carini još veća neverica! Carinik je na pitanje o kilometraži morao da gurne glavu kroz prozor i sam da se uveri u cifru koju sam mu saopštio   :D

35 minutes ago, PremieRacing said:

On mi ladno odmahuje rukom i kreće ka vozačevim vratima   

ovo ne pretjerujes zbog satire??

Ne, kunem se da je tako bilo. I pogled mu je bio u skladu sa pokretom ruke, kao - 'ma odjebi, šta ti znaš, ovo se radi svima...'   Eto tako nekako. 

Možda je zbog toga s' kim sam bio, možda me nije ozbiljno shvatio kad sam odmahnuo prstom, ali je itekako ozbiljno shvatio kad sam zalupio vrata baš ispred njega i zaključao auto.

Tako je, skida se po automatizmu, nekim autima cak i bzv rade, tipa skinu 10-20-30 hiljada, samo eto tako... Uopste mi nije jasno.

uradi bez dozvole i trazi pare za to? ili ne trazi nebitno..

jasno mi je da je sve u rasulu ali ovo je vrhunac bahatosti!

Ne moze da se skida po automatizmu ako neko ne trazi, jedino kod nekih tarzana uvoznika, prvo sto niko ne sme da dira nesto ako nisi trazio, kljucevi od auta su kod vozaca kamiona, ne moze neko da ti se popne na kamion i cacka po kolima ako nisi to trazio i dozvolio a drugo sto to kosta pa pa je onda uvoznik na gubitku ako su njemu naplatili skidanje a onaj kod koga ide auto to nije trazio i nece da plati, prosto. Mene su uvoznici par puta pitali za neka kola sto sam imao jel diramo km, reko ne znam sto me pitas, da hocu sam bih valjda trazio, kaze moram da pitam svakog da potvrdi da ili ne, ima raznih ljudi, tako da nije to bas skidaj svima bas te briga. Pa ja prvi bih pravio problem da mi skinu km bez mog znanja, nebitno dal mi to ide u prilog ili ne, ne mozes da radis tako, mozda sam ja vec prodao auto sa tom km sa kojom je uzet ili prosto ne zelim da placam skidanje km.

Edited by OMP

Dokle zapravo doseze " biznis" sa uvozom, da na granici imas " dilere" za km kao nekada za devize :D

A ova sa oglasa me podseca ne nekoga... Nazoves i onda ti zapravo kazu " Znas presla je 350.000km ali smo mi uradili full generalnu pa je zato ta kilometraza, da nismo, niko ne bi licitirao"... 

Pandi koju sam uzeo mami je bilo skinuto cini mi se oko 15.000 km, kad sam pokazao prodavcu i pitao ga zasto je skinuo samo 15k, on mi rekao da nije trazio da se skida, nego da su verovatno pri carinjenu... 

meni na lanciu vraceno 5 ili nesto vise hiljada (vozena po malo od uvoza 2012.te).

u "liberto" pise 155k km... zatekao je na 149, pitam prodavca "sto brate vrati 5hiljada??!". Nisam majke mi, pogrijesili u italiju. :cry:
A prvi put kad sam ga kontaktirao, rekao mi je 143k km, 7k km covjek presao neregistrovanim autom! :respect:

2 hours ago, horvat said:

Pandi koju sam uzeo mami je bilo skinuto cini mi se oko 15.000 km, kad sam pokazao prodavcu i pitao ga zasto je skinuo samo 15k, on mi rekao da nije trazio da se skida, nego da su verovatno pri carinjenu... 

ma to je fora samo da sebe opravda, nego mu lepse bilo da pise tih 15k manje, ne znam koja je km u pitanju ali sigurno postoji neko logicno opravdanje dal zbog uklapanja servisne, dal sto lepse zvuci ta cifra,  ih ima svakakvih fora, a sto je onda platio skidanje ako nije trazio, sumnjam da su mu za dzabe odradili.

Edited by OMP

Koja je fora sa tim uklapanjem servisnih knjizica? U "novom" autu pronadjoh dve.... Nidje veze, nista mi nije jasno. 

Pa prosta matematika, ako mu je zadnji servis upisan na npr. 190k pre 2 god. a auto sad na satu ima 250 ili 300 nebitno, znaci moze da ga vrati na tipa 210 i to je to, ispada da je auto presao 20k za dve god od zadnjeg upisanog sto zvuci realno. Em smanjio km em imas servisnu koja se uklapa u trenutno upisanu km. Dajem banalan primer ne mozes svaku servisnu da uklopis da se sloze sve kocke ali tamo gde moze uglavnom tako se radi.

Moja 156ica svojevremeno kad sam je kupio je imala 156.000km (shodno broju modela :)) a u carinskoj je bilo upisano 230k, znaci vracena posle carinjenja, ja sam to dosta kasnije i primetio mada mi i nije bilo bitno, ali npr. servisna se uklapala, koliko se secam zadnji servis je bio upisan te godine na recimo 14x.000

Edited by OMP

Servisnu knjizicu uopste nije ni imala Panda, a km je vracena sa 195 na 180. Skidanje sata nije platio on licno kao vlasnik uvezenog auta, nego najverovatnije spedicija koja mu je radila carinu, a koja je taj trosak ugradila u cenu kompletne usluge. Na Fiatu je to bas sitno, dal je mozda 10e ili tako nesto. Naravno, uvek postoji opcija da me lagao, ali cuo sam slicne price i sa drugih strana, doduse to nisu bas bili neki pouzdani izvori, tako da je svakako moguce i da gresim... 

Ja sam lično dovezao auto i carinio ( u Subotici),kada sam završio imao je 20k km manje...do dana današnjeg nisam skontao zašto su skidali,niko im nije tražio...

To je to sto pricam, sa vise strana sam cuo tu scenu...

Hmmmmm, kako bi mu 'maznuo' šarke za vrata   :)

U stvari ceo bi mi valjao...  :wub:

Al' ne mogu više... kupih Pola gti za grad pre par nedelja, a skočih sad za vikend i do njemačke pa sam dovez'o Q3 za prodaju. Nemam više mesta ni u širem komšiluku za moja vozila   :X

Ako kome treba stvarno dobar primerak, evo ga na carini...:

IMG_20241112_085751.jpg

IMG_20241112_085808.jpg

IMG_20241112_143338.jpg

IMG_20241112_143413.jpg

2015.god., 1.4 turbo benzin, prava km, servisna, od prvog vlasnika, dobio važeći tuv do 2026. sad u avgustu, dva seta alu felni sa odličnim gumama leto/zima. 

Slučajno ga kupio baš zato što je odličan.

Edited by PremieRacing