PremieRacing 5775 Posted March 25, 2022 (edited) Da pokrenem temu, prilično skromno zato što mi je mozak kaša posle 4000km u 4 dana a i zato što je jahta na carini... Nema puno novog da se kaže osim: Našao sam oglas sasvim slučajno neki dan prošle nedelje i to u lokalnim holandskim oglasima koje naši preprodavci gledaju sa nekom posebnom aplikacijom. Sedeo sa drugarom koji se bavi trgovinom, on mi je slao i ponudu za Avantime koji smo našli u mađarskoj pre mesec dana ali prodavac nije odgovorio... Kaže ovaj moj drugar da smo ga vrvtn uvredili i da ga ne vredi zvati uopšte. Uđe on onako nonšalantno uz kafu da pogleda ponudu u NL i imamo šta da vidimo! Novi oglas za Avantime 3.0 V6 kod trgovca koji se bavi samo čudnim autima. Glavni slogan na svakom oglasu mu je - Life is too short to drive boring cars. Na slikama odličan, ima godinu dana važeći APK (holandski tehnički), a cena korektna. Što se cena Avantime-a tiče, još pre par godina (pre korone) su dobri primerci počeli da divljaju a nepopravljive lomine su stale na 5h eur. Tako sada imamo nekoliko komada po 20-30-40h eur na mobile.de i autoscout24.com Boja nije meni omiljena, al' koga zabole za boju - stanje je bitno. Odmah nazovemo prodavca i čujem da je otkupio Avantime u zamenu za Ghibli i masnu doplatu. Odmah mi kaže da prethodni vlasnik ima još jednog u dvorištu kuće 'za delove'. Kaže preko telefona da je auto odličan (svi to kažu ) ali i garantuje da nema rđe na kritičnim mestima, da je motor dobar, menjač dobar, trap dobar, enterijer bez oštećenja - ma kaže "auto je odličan, prošao je APK baš skoro". Cena? "Dođi, dogovorićemo se." Baš tako mi kaže. Završio ja razgovor i dumam... Do tamo, 4 dana jahanja. Ali drugar ima rešenje. Njemu plac skoro prazan, našao je već 3kom koja ga čekaju gore, traži još par komada u međuvremenu i uzima nam karte za švercerski kombi prevoz u nedelju. Jbt, 1800km smrdljivim kombijem! Šta sve muškarci rade za gušt... Ova slika i nije baš dobra pošto smo za Alphen išli preko Emmen-a... Stigli i gledamo auto... Ali Ne znam da l' da gledam Avantime ili sve ostalo što čovek ima u ponudi!!! Nisam dugo gledao...Dogovorio cenu i pružio ruku. Završili papire za 10min., čovek sede u Miatu i ode. Ostadoh na njegovom parkingu sa mojim Avantime-om!!! To be continued... Edited March 25, 2022 by PremieRacing 24 Dale, MS PK, Grafit and 21 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 519 Posted March 25, 2022 (edited) Nekome lep, nekome ruzan(sredine nema). O ukusima ne treba raspravljati. Bas, bas redak auto. Ne znam koliko ih je napravljeno ali sansa da se vidi neki uzivo je onako bas upitna. Tako da verujem da ce cena kako godine bude isle ici samo na gore. Definitivno nece biti boring sa tim 3.0 V6 bez obzira sto je tezak( bar bi rekao po gabaritima) jer ga uzivo nisam video. Ceka se to be continued... Neka te lepo i u zdravlju sluzi! Edited March 25, 2022 by werp690 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
gorank82 186 Posted March 25, 2022 Svaka tebi čast, bravo... 1 1 neshaoct and PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6164 Posted March 25, 2022 mpv kupe od 5m 3 neshaoct, PremieRacing and rkoma1986 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
sknezevic09 66 Posted March 25, 2022 Čista egzotika od auta. Sigurno dobra investicija. 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
alfini0507 1697 Posted March 25, 2022 Bombona 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5775 Posted March 25, 2022 (edited) 7 hours ago, werp690 said: Nekome lep, nekome ruzan (sredine nema).../... Neka te lepo i u zdravlju sluzi! Najlepše hvala na lepim željama Ti si doslovce u par rečenica prepričao jedan od najboljih članaka na netu gde kaže: "As its designers admit, it was a love-it-or-hate-it situation with the public." Ostaviću link kome bude interesantno da pročita, štivo za par minuta. https://www.drive.com.au/caradvice/design-review-renault-avantime/ Edited March 25, 2022 by neshaoct formatiranje Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 16792 Posted March 25, 2022 It is true,life is to short to drive boreing cars! Živeo i svaka čast! 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 519 Posted March 25, 2022 (edited) 5 hours ago, PremieRacing said: Ti si doslovce u par rečenica prepričao jedan od najboljih članaka na netu gde kaže... Pa takav je utisak kod svih sto se tice tog auta, nikakve sredine nema. Vidi ga nas petoro, trojici lep, dvojici ruzan. Meni je recimo neobican i lep, pa otuda i takve recenice. Edited March 25, 2022 by neshaoct formatiranje 2 neshtry and Grafit reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
djomla 8394 Posted March 25, 2022 Svaka čast brale! 1 1 neshtry and PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 19037 Posted March 25, 2022 5 hours ago, werp690 said: Ne znam koliko ih je napravljeno On 3/22/2022 at 10:23 PM, Ivan said: Sad bas bacih pogled, za celu produkciju prodato 8000 komada. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jevta 263 Posted March 25, 2022 Pošto bekica 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 519 Posted March 25, 2022 (edited) 1 hour ago, Ivan said: Sad bas bacih pogled, za celu produkciju prodato 8000 komada. Raritet znaci... Da se konzervira u garazi i ceka cena Edited March 25, 2022 by neshaoct formatiranje Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6622 Posted March 25, 2022 Svaka cast, stvarno sve cestitke za ovakav poduhvat. Ne mislim tu samo na auto, nego na citavu pricu, tako sesti u kombi, zapucati u nedodjiju, muciti se toliko zbog auta, stvarno ti skidam kapu. Milion puta su mi takve ideje prosle kroz glavu, ali nikad nisam uradio, zato od mene respect ko tvrdjava ! Sto se tice madjara, bio sam nedavno sa ujakom, covek je kupovao daciu duster awd i posto ih tamo ima u solidnom broju, a nama tu sa severa blizu, uputili smo se u potragu. Pogledali smo 3 komada, a zvali jedno 6-7, ali ono je bilo uzasno iskustvo. Neverovatno kakav je to pristup, kao da ne zele da prodaju auto. Ne javljaju se na telefon, pa se jave posle 3 dana, pa nece da nas puste na plac 10 min posle radnog vremena, iako su tamo prisutni, stoje. Pri tom da naglasim, mi smo unapred znali neke cake, niko sa njima nije rec progovorio na bilo kojem jeziku osim na madjarskom! Ni engleski, ni sprski, a telefone smo pozivali sa madjarskog pozivnog . Tako da mislim da ti je kolega dobro rekao, ako je tako krenulo - nisi ni imao sanse. Sto se auta tice, nemam drugi koment osim da jedva cekam da ga vidim uzivo! 2 neshtry and PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5775 Posted March 26, 2022 (edited) nastavak...: Kratko o putu - nedelja polazak iz NS a prevoznik šapčanin, glavni kombi mu je u kvaru, uzima rezervni i polazi oko podneva. Na nekom parkingu ga udara i lomi zadnje bočno staklo Čekamo ga satima da to sredi i dođe po nas... Sveže montirano i krep trakama ulepljeno staklo istog trenutka kreće za Holandiju Pre NS je pokupio ostale putnike i nama ostaje poslednji red sedišta, baš pored novog stakla...valjda neće da otpadne Bar ne vuče prikolicu kao inače, ostala mu je prethode nedelje gore, i putujemo brže nego inače. Od NS do Kelebije puna 3h Gazimo Mađarsku, ulazimo u AT i vozaču se već spava! Seda neki njegov redovni putnik i tera dalje... Od muke dremam. Šta ću, ako nas slupa neka švercerska budala da bar ne gledam... Posle par sati i on kreće da krivuda. Puši Drinu za Drinom (ako to postoji, ako ne onda je nešto još smrdljivije) i negoduje. Vlasnik kombija spava sve u 16. Spavaju i ostali. Kad mi se učinilo zgodno, ja se ponudim. Kad je bal nek je pod maskama i ja sedam za volan. Ovaj prihvatio oberučke, uneo adresu u nemačkoj gde on izlazi i zaspao u sekundi... Menjam muziku, Baja mali Knindža leti kroz prozor, i dobrih 350-400km vozim kombi pun usnulih preprodavaca Da skratim, stekli ste sliku... Ponedeljak pred kraj radnog vremena stižemo u Emmen i jurimo da u 3min pregledamo par kupljenih auta i još nekoliko koji moraju da se pogledaju pre kupovine. Holanđani nas mrko gledaju i u 16:59 izbacuju sa placa. Vlasnika kombija ostavljamo u centru kod prijateljice, kupujemo pivo i grickalice i idemo kombijem u najjeftiniji smeštaj koji sam našao preko Air bnb. 35€ + cleaning fee za noćenje sa doručkom. Naravno da je u selendri 15ak km od grada. Kuća kao iz bajki J.R.R. Tolkina: Ali smeštaj odličan, sve novo pošto su u januaru ove godine počeli da rade i doručak više nego korektan. Jutro drugog dana prolazi u trgovini a ja čekam i gledam ko šta vozi. Partneri na jednom placu, obojica Holanđani (pošto ima i marokanaca, i naših, i ...) voze sledeće: Edited March 26, 2022 by PremieRacing 19 Dale, Decak Iz Vode, italiano and 16 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 16792 Posted March 26, 2022 Avantura !Alfisti Sent from my iPhone using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5775 Posted March 26, 2022 (edited) Završili tu i krećemo kombijem ka "mojoj" adresi Poštujući ograničenja i gužvu, stižemo u jednu od najinteresantnijih garaža preprodavaca koju sam uživo video... Na TV-u sam video svašta, ali ovo je prevazišlo sve. Čovek sebi napravio raj i uživa 110% u onome što radi Ferrari 355, Jaguar V12, wrx sti, Cayman, Maserati, nekoliko originalnih Minija ali JCW, napolju ispred 'salona' dve Miate, Barchetta, Spider, Lexus is200 ali karavan Ma razumete... Sam mi kaže da Avantime nije paljen par dana namerno da ja imam priliku da vidim hladan start. Da skratim, mogao bi da kenjam u nedogled, pogledao, probao, i pružio ruku. nema laži, nema prevare... 3.500,00 plaćen. 11 minutes ago, neshtry said: Avantura ! Alfisti Alfisti sa 1020 konja Edited March 26, 2022 by PremieRacing 12 totti, Bingodalton, Milutinac and 9 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5775 Posted March 26, 2022 (edited) Još par detalja iz garaža i gotovo...: Ovo sam znao ali je baš zbunjujuće...ako plaćaš u kešu, pa neka je i desetine hiljada eura (za više vozila odjednom), može samo u apoenima do 100€ Edited March 26, 2022 by PremieRacing 7 Woodoo, Milutinac, Grafit and 4 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5775 Posted March 26, 2022 (edited) Nakon kupovine Avantime-a kombi ostavlja mene i mog drugara i odlazi svojim putem...hvala mu! Lepo smo se navozali Do kraja dana smo Avantimeom jurili po kraju i tražili šta još da se kupi...vrteli oglase i gledali sve i svašta. Dok drugar gleda automobile na placu, ja gledam Avantime Srećan, presrećan. Zadovoljan...sve kako treba. Polako pada mrak i ja krećem da tražim smeštaj. Na Air bnb sve skupo...nema onakve ponude (od juče) u ovom kraju Holandije. Okrećem se pristupu "kartu čitaj al' seljaka pitaj" i ulazim u jedini kafić koji radi. Pitam za smeštaj i kažu mi ima b&b u selu. Ali je na obodu mestašceta, na dolmi, odmah uz reku... Idemo pravo tamo, već je 21h. Bakuta od 100 leta izlazi i kaže "imam, ali nemam. Nisam sredila posle prethodnih gostiju." Ma daj baba, zajedno ćemo da počistimo, samo nas primi! Može kaže, sedite tu i čekajte malo... 10, 20, 30min, hladno napolju jbt, eto je bakuta i kaže "spremno! Daj pare..." 50€ za nas dvojicu bez doručka. Skupo al' jedino. Ili to ili spavanje u Avantime-u. Volim ga ali ne toliko Tuš, pivo, pivo, pivo i spavanje...dosta je. Budimo se ujutru i imamo šta da vidimo. Ovde smo spavali: Baštenska kućica prepravljena za smeštaj. A bakutin dekica ovo vozi: Edited March 26, 2022 by PremieRacing 18 notalone, Decak Iz Vode, Milutinac and 15 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5775 Posted March 26, 2022 (edited) Onda je ostalo da se obiđe još par lokacija, da se kupi još neki auto koji će da se vozi nazad, da se naprave svi papiri i da se krene: Drugi auto koji smo dovezli na točkovima je GP 1.3 dizlo: I tako, preko pola Evrope, dovezli smo Avantime na točkovima i ostavili ga odmah na carini za dalju proceduru... A išao je jedno vreme i bez goriva dok smo se trudili da dobacimo do austrije gde je gorivo bilo jeftinije: Kad sam ugasio tempomat, video sam da imam i bord komp. Mešovita potrošnja za dva dana lutanja po holandskim selima i onda lagana vožnja 1700km nazad ka kući je bila: Edited March 26, 2022 by PremieRacing 17 djunis82, gorank82, Decak Iz Vode and 14 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
rkoma1986 1181 Posted March 26, 2022 Mogao bi ti neki blog da pokrenes, meni je ovo ultra zanimljivo 3 4 igor0511, Axic, Milutinac and 4 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5775 Posted March 26, 2022 (edited) Evo novih info Upravo stigla poruka od bivšeg vlasnika: Edited March 26, 2022 by PremieRacing 9 horvat, Grafit, neshtry and 6 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
alfini0507 1697 Posted March 26, 2022 Sve sve al koji crni "RETRO" Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Decak Iz Vode 165 Posted March 26, 2022 Sjajan thread I cestitke na kupovini! 2 1 Lufti, PremieRacing and neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6164 Posted March 26, 2022 6 hours ago, PremieRacing said: ček, jel ti to sugeriše da imaš i jedan za delove? Quote Share this post Link to post Share on other sites