Ivan 15478 Posted May 28 (edited) 1 hour ago, ivica su said: Isto sam ja tako prošao za ženinim KA, neverovatno koliko je ta igračka zabavna za vožnju po gradu a na prednjim sedištima bih mogao reći da je čak čak i komforna. Pisah vec i da smo gledali takodje 500/Ka, vozio sam par komada i C2 je udobniji vesanjem. Cak su i sama sedista vrlo udobna (za tu klasu, naravno). Ruku na srce, C2 je i trunku duzi, siri i sa vecim medjuosovinskim od 500. Ali mi se mnogo vise svidela modularnost pozadi, dva odvojena sedista na obaranje, klizna klupa, otvaranje gepeka iz dva dela, pisao sam vec, bas prijatno iznenadjenje za tako mali auto... Edited May 28 by Ivan Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 3221 Posted May 28 Eh, još da je C2 VTS engine 1 Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivica su 144 Posted May 28 (edited) E sad, i ja sam hteo C2, ali lepša polovina ni da čuje On meni deluje kao kraći C3, za nijansu je ozbiljniji auto od 500/Ka, kao što su 500/Ka/Twingo za nijansu ozbiljniji od C1/Aygo. U A segmentu je svaki milimetar ( i kvalitet izrade ) bitan. Edited May 28 by ivica su Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 15478 Posted May 28 1 hour ago, bane1321 said: Kod Scenica 4 veliki je minus što su odustali od koncepta zadnje klupe sa tri posebna sedišta i lude dimenzije pneumatika. Na njega bese idu 195/55/20? U startu je bilo zestoko samaranje sa cenama guma, ali mislim da sada i premium u toj dimenziji moze da se nadje za malo jace od 100 evrica po komadu. Sto je odlicno, jer sam toliko placao gume za Sporta u neuporedivo cescoj 225/45/17 dimenziji. Quote Share this post Link to post Share on other sites
clockwork_orange 286 Posted May 28 Molim vas za pomoc bas sam u dilemi , da li da kupim auto od 3,5metra sa manuelnim menjacem ili auto od 4 metra sa automatskim menjacem Sta ce vise da me smara u gradskoj voznji duzi auto ili manuelni menjac 1 italiano reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 7253 Posted May 28 Mene bi vise smarao manuelni menjac, u tvom slucaju Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Flex 1776 Posted May 29 +1Automatik je majka za grad.Sent from my M2103K19G using Tapatalk 2 PremieRacing and Tadej reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 5041 Posted May 29 7 hours ago, Ivan said: Na njega bese idu 195/55/20? U startu je bilo zestoko samaranje sa cenama guma, ali mislim da sada i premium u toj dimenziji moze da se nadje za malo jace od 100 evrica po komadu. Da te "biciklističke"... Problem je izbor, imaš ili Tigar ili neki premium. CC su preko 17000! Meni su sedišta veći minus, trenutnom "Trojkom" sam prevezao sve i svašta. Navikao sam se na tu modularnost. Iskreno, lepo bi mi "pao" jedan Bose, ali za normalnu cenu! 1 Siciliano reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 3221 Posted May 29 Posle 308 SW mk1 sa modularnim zadnjim sedištima, meni je mk2 SW sa običnom zadnjom klupom bio suviše "prost", kao i ostali karavani. To mi je i dosta pomoglo da se uopšte ne odlučim za SW mk2. 1 bane1321 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 1382 Posted May 29 (edited) 9 hours ago, clockwork_orange said: Molim vas za pomoc bas sam u dilemi , da li da kupim auto od 3,5metra sa manuelnim menjacem ili auto od 4 metra sa automatskim menjacem Sta ce vise da me smara u gradskoj voznji duzi auto ili manuelni menjac pa ako pogledas koliko ces se puta uhvatiti za rucicu menjaca i stisnuti kvacilo u odnosu na to koliko ces puta morati da se negde tesno parkiras gde kraci auto ima prednost logicno se namece da ti je bitniji menjac od duzine auta....sa druge strane automatski menjaci u malim kolima su mahom robotizovani manuelci koji nisu bas najsrecnije resenje, retki su klasicni automatici, pa sad dal je pametno bakcati se sa njima ostaje na kupcu, ja znam da ne bih. Edited May 29 by OMP Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 5422 Posted May 29 @clockwork_orange ne znam koliki ti je budzet, verovatno prelazi, ali da li si razmisljao o ovako necemu: https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/21744523/suzuki-jimny?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0 3,6m automatik ili nesto slicno od suzukija (nema kod nas Ignis automatik) https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=367431079&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=23600&makeModelVariant1.modelId=7&minFirstRegistrationDate=2014-01-01&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&transmissions=AUTOMATIC_GEAR&fnai=prev&searchId=599b3dc2-19af-ccbd-13a5-69c346370d9b&ref=srp za to sto trazis pre ces naci kod Azijaca. Forsiraju taj pravac uskih, kratkih i visokih vozila. ima up https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/21628013/volkswagen-up-10-autom?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0 Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 4643 Posted May 29 10 hours ago, clockwork_orange said: Molim vas za pomoc bas sam u dilemi, da li da kupim auto od 3,5 metra sa manuelnim menjacem ili auto od 4 metra sa automatskim menjacem ... Ovde nema dileme - automatik. Ili još bolje, polako, opusti se, napeo si da završiš sad i odma', sačekaj malo i naići će nešto što ti baš odgovara... 1 MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
clockwork_orange 286 Posted May 29 (edited) @darkman14 Jimny mi je jedan od omiljenih automobila vozio sam ga pre neku godinu po Tasosu i zaljubio se u auto ali ova cena mi je skroz van budzeta A taj up konkretno mi je na granici cak i preko budzeta, dogovorio sam se vlasnikom da odem da pogledam auto sutradan ali iz nekog razloga se vise nije javljao na telefon Cudni su neki prodavci koje sam ovih dana sretao ne javljaju se na telefon ne dolaze da pokazu auto u dogovoreno vreme na sms ne odgovaraju kao da nece da prodaju auto Malo sam knap sa vremenom tj roknuce me zena sto teram alat passatom Odoh da pogledam jednog up sa manuelnim i C3 picasso automatik Edited May 29 by clockwork_orange 2 Ivan and darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 15478 Posted May 29 (edited) 28 minutes ago, clockwork_orange said: Cudni su neki prodavci koje sam ovih dana sretao ne javljaju se na telefon ne dolaze da pokazu auto u dogovoreno vreme na sms ne odgovaraju kao da nece da prodaju auto Ima ih svakakvih za ove male automobile , za skuplje prodavci deluju ozbiljnije. Identicno iskustvo kao tvoje sa par njih, a vrhunac je bio da sam se maltene sve dogovorio sa vlasnikom gore pomenutog Ford Ka. Ispregledao sve koliko sam mogao, dogovorili cenu, rukovali se za dogovor... Cak sam posle toga cimnuo i naseg Gorana da li bi ga mozda odrzavao, posto je ispod Fiat 500. To mi je takodje bio veliki plus, sve super... I kada smo trebali da potpisujemo ugovor i odradimo primopredaju, covek nestade, kao na Kopaoniku sam kratko, javicu se... Ja ga posle par dana cimao 2 puta, zena preko drustvenih mreza (posto ih ne koristim) - opet ista prica, javljam se. I da je odustao, nikakav problem, samo reci da znamo da ne gubimo vreme cekajuci, da trazimo dalje... Naravno da sam odustao, ispade na kraju i bolje. Uzeh bolji, udobniji i ocuvaniji autic istog godista, a za manje para. Ford Ka stoji i dalje na oglasima . Edited May 29 by Ivan Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 1382 Posted May 29 23 minutes ago, clockwork_orange said: i C3 picasso automatik Procitaj malo iskustva po netu za citroenove robotizovane menjace, u taj auto mislim da ide egs6 menjac ja konkretno znam za one bmp5 i bmp6 sto idu u c4 da na otpadima kako stigne neki takav prvo se pumpa prodaje i to prilicno skupo a da ih nema na stanju kolika je potraznja. Takodje i na stranim oglasima svaki drugi citroen sa tim menjacem je u problemu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vagenovac 4408 Posted May 29 2 hours ago, PremieRacing said: Ovde nema dileme - automatik. Ili još bolje, polako, opusti se, napeo si da završiš sad i odma', sačekaj malo i naići će nešto što ti baš odgovara... 15 godina sam uzimao auto tako sto sam zavrsavao sad i odmah, nalazio sto mi bas odgovara i super me sluzili auti, a sad evo vec duze vreme gledam oglase i sto duze gledam to sam neodlucniji 1 MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 1382 Posted May 29 pa to je uvek tako sta god da trazis, sto vise gledas vise si u dilemi, najblje se kupuje onako brzinski sta ti se prvo svidi i odgovara i zavrsis pricu i ne gledas vise oglase, bar ja tako radim, ne zelim posle da vidim izaslo nesto bolje, povoljnije, sto nisam sacekao jos koji dan, bla, bla. Quote Share this post Link to post Share on other sites
clockwork_orange 286 Posted May 29 (edited) Gotovo prelomio sam vreme ce pokazati da li sam imao srece ili ne posto je ipak sreca najbitnija kod kupovine polovnog auta Prvi auto koji sam pogledao je i najbolji auto svi ostali su losiji, nazalost automatski menjac cu morati da sacekam do sledeceg izvlacenja ako je za utehu bar je pedala kvacila duplo meksa. Sad se opet posle 30 godina vozim na dva cilindra https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/21327342/fiat-panda?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0 Hvala svima na savetima i informacijama Edited May 29 by Ivan Dodat PrintScreen oglasa 10 shuxx, Dzimbo, OMP and 7 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 5422 Posted May 29 A tablice... Steta sto ih neces zadrzati 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 15478 Posted May 29 Neka je sa srecom TwinAir Turbo. 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 4643 Posted May 30 Tablica je najblaže rečeno odvratna i ja bi je skinuo pre nego uopšte sednem u auto... đavolja rabota Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 5422 Posted May 30 @PremieRacing Lako pamtljiva 666-GT pritom i ova 2 slova nisu glupava Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 4643 Posted May 30 Aman čoveče, budi Bog s' tobom, đavolji broj, mani ga se... Samo neka ide u reciklažu... 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 5422 Posted May 30 A dobro... Onda ne bi trebali voziti Maseratija posto ima trozubac A ja bas volim Giblija Licno mi je svejedno dal je 666, 777, 333 ili bilo koja kombinacija... Bolje mi je od ovog mog 429. Na to sam mislio pre Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 12370 Posted May 30 17 hours ago, Ivan said: Neka je sa srecom TwinAir Turbo. I od mene,treba će ti Konačno jedan TwinAir na forumu! Quote Share this post Link to post Share on other sites