Jump to content
FAS Goran
ChobbyNS

Delta 1.4 Tjet-Batmobil

Recommended Posts

To sam i ja pomislio samo ne znam kako dijagnostikom da ispitam ili nekom drugom metodom da ne kupujem džabe klapnu ako me zeza negde vazduh ili neki vakuum.

Mada i klapna s rabatom original bosch me košta oko 60€, nije strasno realno.

Da, zaboravio sam da napišem da sam i prednja stakla zatamnio u istoj meri kao i zadnja, sad je to to, dok me ne zaustave

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, ChobbyNS said:

Neki me znaju na ovom forumu iz vremena Fiat Stila, ima tome jedno 15-ak godina, oni koji me ne znaju pozdravljam ih ovom priliko

Imao sam i problem sa check engine lampicom, greska je bila vezana za map senzor i prevelik pritisak turbine. Skontao sam da je neko pogresno spojio creva na overboost ventilu, vratio sam to kako treba pa cu videti da li ce se greska vracati, nadam se da nece.

 

 

 

Imao sam potpuno isti problem, pogrešno vraćena creva na overboost ventilu, kod mene je na 86k km menjana turbina i od tad je imala problem i grešku, niko nije umeo da reši problem i promenila je par vlasnika do 115k km kad sam je ja kupio. Prepunjavala je, uz jaaako jeziv zvuk. Majstor rešio za minut :)

Čestitke, prelepa kombinacija boje, panorame i felni. Stavljaš i foliku kao na GTu? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ništa od folije ovaj put, lepa mi je u crnoj boji. Mada mi je smor sto je boja akril, nije metalik, bas su se ustekali italijani
Fascinantno je sto su stubovi, rep i lajsne oko panorame metalik a auto nije, hit majke mi

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, horvat said:

Sta je ovo sa Deltama zadnje vreme, preplavile forum :D

Vreme im je bilo jos odavno, Bravo/Delta su Fiat/Lancia modeli u Compact klasi - u principu su u pitanju naslednici i nove Stildze danasnjeg vremena. Pale su im i cene, ima ih vrlo lepih vec od 4-5 soma, delovi bagatela u odnosu na ranije, u razlicitim nivoima kvaliteta za svaciji dzep, takodje ih ima bas dosta i po otpadima. A solidno i za klasu bolje sklopljeni automobili, dobre i prilicno pouzdane i benzinske i dizelske motorizacije...

Jedino sto se Stilo u Srbiji bas omasovio posle nekih 8-9 godina od kada je predstavljen. A Bravo/Delta kasnije, predstavljeni su pre vise od deceniju i po. Mada i napravljeni su u daleko manje primeraka nego Stilo, sigurno da i to ima uticaja.

14 hours ago, ChobbyNS said:

Neki me znaju na ovom forumu iz vremena Fiat Stila, ima tome jedno 15-ak godina, oni koji me ne znaju pozdravljam ih ovom prilikom ;)

A nas staru gardu ne pozdravljas :D ?

Bese u avataru bio crveni Fiat Stilo, zadnji kraj od C stuba i iza, sa nekim aftermarket felnama? Ili me staracko secanje izdaje :) ?

 

Da te Deltica lepo sluzi, jeste crna pakao za odrzavanje i cista je samo dok se pere, ali stvarno odlicno izgleda. Felne nema dalje za taj model, a multimedija je jedina od dva modela koja mi se svidjaju iz aftermarketa za Deltu.

Je li izduv naknadno radjen ili je fabricka dvocevka?

Sada ti je fabricka rucica menjaca, nije ona sa Giuliette koju videh na slikama? Ako jeste, gde si radio graviranje u kozu? Videh i da je nas Steva (TPC volana) to poceo da nudi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve sto kazes je aktuelno vec barem ~5 god, ako ne i duze. Zato me malo i cudi sto tek sad primecujem "navalu". Ali mozda je cista slucajnost... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahahhaha, pozdrav za staru gardu se podrazumeva
Multimediju sam tu odabrao jer vizuelno mi je jedina bila prihvatljiva u enterijeru. 10 inča je preveliko i bas odskače, 7 inča premalo i puno lufta ima na blendi okolo. I hteo sam da ima fizicke dugmiće jer mi i to ide u skladu s godinama auta i ostatka enterijera.
Sto se tiče izduva, izvadjen je srednji lonac i zamenjen cevkom od delte 1.6 mjet koja nema lonac na sredini a zadnji lonac sam eliminisao i ubacio te hrom završetke. Možda sam mogao i veće ali mi nešto bilo glupo, nije auto još toliko jak i potentan za velike rore, kad bude biće i veći promer cevi
Ručicu mi je stevan radio i stvarno sam prezadovoljan i sve preporuke od mene. Djulijetina mi je bila samo privremeno rešenje. Mnogo lepše lezi u ruci deltina rucica, moj neki subjektivni osecaj.
Sto se tiče starog avatara i ne sećam se koji je bio, ali nije crveni stilo sigurno. Imao sam u to vreme zelenog “petoodvratnog” stila sa blejdovkama

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moguce da sam pobrkao sa nekim od "izvornih" Stilista, tamo 2008. Davno je i bilo, a neko je 100% imao takav avatar.

Za multimediju se apsolutno slazem i identicno razmisljamo. One od 9-10'' i bez fizickih dugmica su mi odvratne, bas nekako stoje kao piletu sise :) . Em se ne uklapaju u enterijer, em sto kazes ne odgovaraju stilu i godistu auta. Em licno uvek volim da bar osnovne funkcije imaju fizicke dugmice. I da osnovne stvari mozes da odradis intuitivno, bez tipkanja po ekranu i skidanja pogleda sa puta. Ove kao tvoja multimedija mi lepo izgledaju i ima jos onaj jedan model koji je izgledom maltene Android kopija OEM verzije. Ali dosta vise kostaju, isto kao i onaj model za Bravo. Jesi li se povezao na CAN mrezu sa tom tvojom?

Aha, znaci ipak si radio kod mog drugara Steve :) . Bas me zanimalo da jos neko nije poceo da radi graviranje u kozi.

10 minutes ago, ChobbyNS said:

Hahahhaha, pozdrav za staru gardu se podrazumeva emoji16.png

Tako vec moze ;) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, dobio sam can adapter uz ugradnju ali nema nekih velikih funkcija. Prikazuje na ekranu koja su vrata otvorena, rade komande na volanu i automatski u odnosu na upaljena kratka svetla reguliše svetlinu ekrana. Možda postoji i još nekih funkcija ali nisam još stigao da istrazim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobro, znaci svakako, bolje da ima CAN nego da nema. Dovoljno vec i komande na volanu da podrzava, pa je prilican plus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inace, danas idem da uzmem zimski set. Ponudio mi neki momak deltine 17 felne sa solidnim zimskim gumama za moje 18 gume bez felni. Tako da ove 18 idu uskoro kod farbara da se srede za prolece.

U pitanju su ove felne i mislim da ce lepo da legnu na auto, saljem slke svakako kad namontiram :D

ub9n8a00gsiwa1l3rzytpzef3nlpte5i.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odlicna Delta,izgleda i izgledace vanvremenski,čestitam i svaka čast na izboru auta i motora.Felnje su vrhunske,nema bojih od ovih

Ja sam gledao prvo deltu da uzmem sa MA motorom,al nema ih puno,kolega integralac ima takvu jednu

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ChobbyNS

Bravo za enterijer, koliko lepse izgleda kad je centralna konzola u crnoj boji a ne svetlosivoj boji, jeftinoj kao u Citroenu C1/P 108 druge generacije.

Inace postoji fabricka verzija enterijera u crnoj boji ali je zaista retka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...