Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Posted (edited)

Od sada ako zatreba vadim dizne na kompresiju ( probao neko ? )  Ono raskacim sve i zaverglam, samo improvizujem neki poklopac iznad :D

29 minutes ago, Sedla said:

Sad pogledah staru temu o mojoj 159, ipak nisam pisao o tom pehu koji sam imao sa iskakanjem dizne. Slagah slučajno... :unsure:

Iskopao stare slike u telefonu, evo kako je kod mene to izgledalo...

IMG_20201121_190423.jpg

IMG_20201121_190433.jpg

I jedna mutna slika slomljenog držača

Odakle ti ovi metalni prelivi na diznama, to fabricki tako?

Edited by werp690

Posted (edited)
25 minutes ago, city said:

Jesi posle prao motor?

Naravno da sam prao posle toga motor. Doduše pošto smo to sve popravljali na licu mesta, na auto-putu, drugar koji mi je doneo druge držače dizni je poneo i dva balona vode od 5 litara, pa smo po završenom poslu sprali motor koliko smo mogli zbog nafte koja je prskala svud redom. Ali svakako sam posle toga bio i na perionici i oprao motor detaljno. 

20 minutes ago, werp690 said:

Odakle ti ovi metalni prelivi na diznama, to fabricki tako?

Ne znam, ne mogu da se setim odakle mi i kako sam ih nabavio :ermm: Možda su i fabrički, ne znam. 

Edited by Sedla

ZIvo me kopka sada da li je to fabricki....

Jos ovaj na prvoj dizni ima ove oborene ivice u odnosu na ostale. 

9 hours ago, Sedla said:

Au bokte šta ti sve pamtiš?!? Ma jel ti snimaš naše razgovore??? :blink:

Pa na Bravu imam 1 intervenciju od 200din za 2god, tako da nije bilo tesko da zapamtim.. nije to alfa pa da ne znam sta se sve popravljalo i kvarilo :lol::rofl:

2 hours ago, Ivan-Topola said:

Pa na Bravu imam 1 intervenciju od 200din za 2god, tako da nije bilo tesko da zapamtim.. nije to alfa pa da ne znam sta se sve popravljalo i kvarilo :lol::rofl:

A jesi mi šukno sad... <_<

Neka, neka, zapamtiću ti to. 

Uzeo auto, pukao taj nosac, viljuska dizne. Zamenili ga, neka creva  menjali, koliko sam video ona tanka sto idu oko dizni, ulje zamenili, kazu negde se slilo dole, bilo ga puno, cep kartera.  Racun 150 evra. I da, rekoh sad da ga teram na pranje motora kazu ne treba, oprali su oni detaljno, sada sam u dilemi da li ga prati. Mada uzgleda cisto, pioklopac, oko dizni, creva, koliko vidim i sus pleh opran, suv. Onaj poklopac motora opran jedino sto mi se cini da je imao ispod neku izolaciju, sundjer neki, sada nema nista samo plastika.

@city operi sam onim wurth-ovim brake cleaner-om sve gde vidis da je musavo i prljavo. Fino potera mlaz iz spreja a nepunih 400 dinara je u svim prodavnicama.

Mozes ga prskati i po plastici i po metalnim delovima, ne nagriza ih i brzo se osuši kad povuče za sobom prljavštinu. 

4 hours ago, knezevic76 said:

Taj sunđer se verovatno nalio dizela još ako je bio porozan možda se raspao, a svakako bi smrdeo dugo.

Sad hteo isto ovo da kažem. 

A i to što sad nema tog sunđera, ne treba mnogo da te brine. Vozio sam kola i sa i bez pokloca, i sa i bez te izolacije ispod poklopca, i nisam primetio nikakvu bitnu razliku. Čekića te čekića. :lol:

Što se tiče pranja motora, mislim da ne treba ništa da pipaš ako oni kažu da su sve detaljno očistili. Uostalom, nisi lud, skineš poklopac i vidiš sam, jel musavo ili nije, čisto li je, ili nije? 

Ma da, bio natopljen to i ne moze da se opere, mislio sam izolacija zbog buke, mada i sto kazes, unutra i onako ne cujem buku :) Pa ispod poklopca je cisto, sija se :) nego sam mislio zbog raznih creva mada nigde nisu musava, valjda su bas oprali. Treba da imam taj sprej za kocnice, mogu malo da naprskam po coskovima i krivinama od creva.