Jump to content
FAS Goran
skile86

Alfa Romeo Giulia - varijante prednjih svetala

Recommended Posts

Jedno mozda glupo pitanje... Kakve farove ima Alfa, xenon ili led, posto ne vidim prskalice za farove.

Ili je mozda ova fora kao sa Audijem A6, da ima xenon a nema prskalice.

 

 

Edited by neshaoct
split Topic

Share this post


Link to post
Share on other sites

@skile86

 

Da, kao što reče @horvat :thumbup: Može da ima i bi-xenone 35W i tada postoje prskalice - to su krstili ''paket lighting'' za 1.000 evra doplate na našem tržištu.

Napred su LED dnevna/žmigavci/za skretanja, dok su oboreno i dugo bixenon (u dve pomenute varijante).

Nazad je LED u kompletu.

 

Ima dobar konfigurator za naše tržište, pa mogu da se pogledaju sve moguće opcije (standard i doplate). Tu i tamo neka sitna greška postoji (opis i/ili vezivanje sa nekom drugom opcijom), ali u jedno 99.5% slučajeva je pravo stanje stvari.

 

 

Edited by neshaoct

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bunilo me je to oko prskalica tj nisam znao da moze da bude xenon bez istih do incidenta sa pomenutim Audijem. :-)

A na Djuliji koliko sam primetio, bez projektora su halogeni svetla, a sa projektorima moze da bude xenon kao tvoj, i bi-xenon ako ima i prskalice.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, skile86 said:

...na Djuliji koliko sam primetio, bez projektora su halogeni svetla, a sa projektorima moze da bude xenon kao tvoj, i bi-xenon ako ima i prskalice.

Da, halogene su početni nivo, tada ima posebno i maglenke dole u braniku. Tu nema LED dnevnih, mislim da nema ni posebna svetla za skretanja. 

Bi-xenon 25W bez prskalica, sa LED dnevnim/žmigavcima/za skretanja je sledeća opcija.

Bi-xenon 35W sa prskalicama, sa LED dnevnim/žmigavcima/za skretanja je najbolja opcija koju nude.

 

 

Edited by neshaoct

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mene zanima kakva je sada prica za auto-nivelaciju u obe varijante? Standardno su ranije uz xenon obicno isle prskalice i auto-nivelacija. Bar iz mog iskustva, obe stvari su nepotrebna komplikacija - niti se nesto pere far, a ne retko ne moze ni da isprati neko brzo stosovanje. 

Da li u ovoj "mini" varijanti od 25W kada nema prskalica, ima ili nema auto-nivelacije?

PS: Ako ni toga nema kod svih proizvodjaca - interesantna osnova za ozvanicenje 25W aftermarket xenona u projektoru :D (kad se ovi malo smire i dozovu pameti). 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Ivan said:

Mene zanima kakva je sada prica za auto-nivelaciju u obe varijante?

Auto-nivelaciju samo ima 35W, dok 25W ima ono standardno dugme za visinu farova iz kabine.

 

Čitajući strane Forume, kažu da 25W varijanta (EU) ima kompletnu instalaciju razvučenu za auto-nivelaciju, ali nema senzore na vešanju, i nema AFL jedinicu (svetla prate okretanje volana levo/desno). Postoji i računica za naknadnu kupovinu te dve stavke (pročitao na jednom Forumu da sve košta 240 evra plus lokalni porezi)... Za Ameriku idu samo bi-xenoni od 35W, ali bez prskalica i nivelacije (auto ili dugme iz kabine) jer obe stvari nisu po njihovim propisima obavezne. Jedino QV za Ameriku ima prskalice, ali ni tada nema nivelaciju bilo koje vrste...

 

 

Edited by neshaoct
dopuna

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, Ivan said:

interesantna osnova za ozvanicenje 25W aftermarket xenona u projektoru :D

Ovo i ja cekam :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rešivo je, verovatno treba novi balast i jače sijalice - imam za to hint. Meni lično je sad i 35W xenon postao slab u odnosu ovaj novi matrix koji nam je stigao uz O4. E, sad, šta je tu kvaka, xenon sijalica se troši vremenom, moguće da više nisu jake kao što su bile kad je stigao auto.

 

Hint bi bio za neko dalje razmišljanje: OSRAM Xenarc NB Laser, koja je legalna, 35W, a po spec je 2x jača od fabričkog xenona. U praksi to nije toliko, ali značajno je jače od fabričke prema izmerenim lumenima. Ja sam ih uzeo, dosta su skupe što je jedina mana, i kad nađem vremena da napravim snimak pre i posle, namontiraću ih na RS, što ću podeliti sa svima ovde naravno.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Milutinacnaručio sam direkt sa ebay.de komplet D3S, rizikujući carinu (koju na kraju nisam platio, ne znam zašto jer je faktura uredno bila zalepljena na kutiju spolja), s'obizrom da su ovde preskupe. Kopaj 2-3 dana po ebay.de i kad naleti dobra ponuda, klikni.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeste.

 

Mislim da sam kupio baš u toj istoj radnji. Ima zilion pozitivnih ocena.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod njih sam kupovao drugarima raznorazne D1S sijalice, nikad problem i uvek isporuka za 2 dana.
Sebi nisam kupovao jer do sad nisam imao Xenone, kad budu pred kraj u Giulietti, probaću ove mada i fabrički sijaju odlično.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za halogene sam video razne vrste sijalica u LED tehnologiji, koje već u paketu idu sa sočivom. Ono što sam video po slikama kako svetle, izgleda fenomenalno, ko pravi LED far, sa savršeno odsečenim snopom. Možda nije loše za neko razmišljanje, ukoliko je dozvoljeno u DE.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, nidza said:

Za halogene sam video razne vrste sijalica u LED tehnologiji, koje već u paketu idu sa sočivom. Ono što sam video po slikama kako svetle, izgleda fenomenalno, ko pravi LED far, sa savršeno odsečenim snopom.

A u praksi blagi uzas, bar ovo sto ovde prodaju. Naravno, na slikama fantazija jedna :D. Ako pricamo o istoj stvari - LED sijalica sa integrisanim socivom. 

Stavljao je to i ovde neko i kacio svoje slike - rezultat na putu totalna katastrofa. Uzak snop, bez hotspota... Okacio bih link, nego sam na fonu pa me mrzi da trazim. 

Secam se da su prvi komentari bili hvalospevi :rolleyes:, dok par ljudi koji su dugo u tematici oko osvetljenja nisu malo detaljnije prokomentarisali parametre. Ode tema u off, ali da li neko stvarno misli da sa parom dioda moze da se postigne dobar rezultat na putu? Te jeftine izvedbe su daleko od xenona ili fabrickog LED fara sa desetinama usmerenih dioda. 

Share this post


Link to post
Share on other sites



Ono što sam ja gledao nit je jeftino nit je loše, dapače. Nisam sačuvao linkove jer me ne zanima lično, nemam takav far ni na jednom autu, ali dobro sam zapamtio da je smer u kome to ide više nego odličan.

Našao sam neki link, negde iza sredine ima i jednu i drugu sijalicu namontiranu, te se vidi očigledna prednost LED.



Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, na isto mislimo :yes, i bas to *** u H4 varijanti. Aj' nije me mrzelo da izbunarim, evo ovde jedne od forumskih implementacija. Na kraju citiranog posta je opis, par postova dalje projekcija na putu i zidu. Iza cega krecu komentari pa pogledaj. Licno sam se totalno razocarao kada sam video kako radi na putu, verovatno jer sam ocekivao mnogo vise na osnovu opisa:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/71882-grande-sporting-multijet/&do=findComment&comment=1585114

I dalje stojim iza toga da par dioda nema sanse da napravi dobar, sirok i usmeren snop, ni za oboreno ni za dugo svetlo. Bar ovo sto trenutno prave u ovakvim jeftinim varijantama. Koliko se secam, npr. Bear bi-LED par projektora je ovde kod nas reda velicine 60-ak EUR. 

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...