Ivan BG 588 Posted August 15, 2022 (edited) Leon ide, pali, radi, sluzi....bili njim do Grcke, juce se vratili, 1420km presli njim bez ikakvih problema, prosecna potrosnja na tom uzorku 5.4L. Na tamo klima skoro citavim putem i 3h ukupno cekanja na granicnim prelazima, na ovamo skoro bez klime ali sa 5h cekanja (3h na granicnim prelazima i 2h na deonicu naseg autoputa od Naisa do Raznja, zbog radova). Nazad smo krenuli nesto pre 7h ujutro a u BG stigli nesto pre 17h, 10h put nazad od kojih su onih pomenutih 5h provedeni u cekanju, a za preostalih 5h smo presli oko 680km. Opran, napred je bilo jedno 2kg ubijenih insekata..... Edited August 15, 2022 by Ivan BG 3 gorank82, dach@ and Ivan-Topola reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan BG 588 Posted December 14, 2022 (edited) Prolete godinu dana od prosle registracije, produzena i kosta 29910 din, prem. stepen 3, sa tehnickim 3070 din (cena za nas zaposlene u Dunav Autu). Evo rezultata testa aerozagadjenosti, t.j. testa izduvnih gasova. Za moj auto, max. vrednost je 2.44, a imam 0.01, nije lose za auto star 13 godina. Sto bi trgovci rekli NOV, NOV, NOV... Uzeh mu i metlice brisaca, 1750 din, Valeo. Stare su brisale OK, ali kako je pocelo ovo hladno vreme tako su pocele da preskacu, da vodu ostavljaju iza sebe, i ako se i dalje nisu cule prilikom rada. To mu je to za sada. Edited December 14, 2022 by Ivan BG Dopuna. 3 horvat, Ivan-Topola and gorank82 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6085 Posted December 14, 2022 Fino. Jel znas mozda sta su te vrednosti? Kod benzinaca mere lambda faktor (siromasna ili bogata smesa) i ugljen-monoksid (CO), za dizele, ne znam? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan BG 588 Posted December 14, 2022 Te vrednosi su prozracnost izduvnih gasova, t.j njihova zadimljenost, kod dizela se samo to meri, nema čađi, ima čađi i koliko je ima. Za benzince znas, ne moram nista da pisem. 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 5645 Posted December 14, 2022 Koliko kosta da tehnicar stavi stipaljku "pogresno" tj da sonda bude van cevi auspuha? 1 3 horvat, alfini0507, Ivan-Topola and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
gorank82 173 Posted December 16, 2022 Mašina bre nema greške... 1 Ivan BG reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan BG 588 Posted December 20, 2022 Danas sam mu i stakla osigurao. 3200 polisa, osigurana suma 40.000 rsd, ucesce u steti 10%, osiguravac Dunav Osiguranje. Ako nekog zanima, eto koliko kosta i cija je polisa. 3 gorank82, darkman14 and Dzimbo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan BG 588 Posted January 30 (edited) Nova ulaganja u Leona..... Metlica zadnjeg brisaca, Valeo, cena 800 din. Edited January 30 by Ivan BG 1 gorank82 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
gorank82 173 Posted January 31 Korisno ulaganje... 1 Ivan BG reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan BG 588 Posted February 16 (edited) Pre neki dan na AP kamion u traci pored mene, izlece kamencic iz gume i naravno pogodi soferku. Nije izgledalo strasno, zalepim lepljivu traku preko i odem jutros da probam da saniram ostecenje. Zadovoljan sam kako je ispalo, skoro pa da se ne primecuje gde je bilo ostecenje. Edited February 16 by Ivan BG Dopuna. 6 Dale, gorank82, dach@ and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
dach@ 4722 Posted February 17 Dobro da je moglo da se sredi,mada ćeš ti tu tačku uvek videti. Neverovatno da niko ne kontroliše kipere što prevoze kamen uglavnom bez cirade i to na autoputu Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 13452 Posted February 17 18 hours ago, Ivan BG said: Zadovoljan sam kako je ispalo Imenjak mi poceo sa praksom kao forumski "padobranci" ... Ako je preporuka, kada budes dokon - dopisi gde si radio, koliko repa, itd. Koristice nekada nekome . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan BG 588 Posted February 18 On 2/17/2023 at 2:18 PM, dach@ said: Dobro da je moglo da se sredi,mada ćeš ti tu tačku uvek videti..... Ja sa mesta vozaca nista ne vidim, unutrasnji retrovizor mi zaklanja "pogled" na plombu. 23 hours ago, Ivan said: Ako je preporuka, kada budes dokon - dopisi gde si radio, koliko repa, itd. Koristice nekada nekome . Imenjace, preporuka moze slobodno svakome i u svako vreme. Radnja se zove Profi glass, nalazi se u Borci, (zakacicu sliku vizit karte, gde se vide svi podatci), moderna i opremljena je odlicno. Čeka se u lepo opremljenom prostoru, uz kafu, caj, sok.....kome nije daleko, eto dobrog majstora za auto stakla, koji taj posao rade 24 godine. Inace ljudi rade i po terenu, dolaze na adresu po pozivu, tako da kome treba (ne daj Boze) njihova usluga, neka slobodno pozove. "Operacija" traje 30 min. max, ljudi su i vise nego ljubazni, domacini da tako kazem. A za cenu ne znam sta da kazem, nisam platio nista, ono drugari smo. 4 1 Ivan-Topola, Misha87, Dzimbo and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 12767 Posted February 18 Ljubaznije ljude i vrednije i poštenije majstore od Steve i Zorana retko čovek sretne.Sent from my SM-G770F using Tapatalk 1 Ivan BG reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 13452 Posted February 18 @Ivan BG Ime, e to je vec pravi FLCS post . U staroj, dobroj, forumskoj praksi . Hvala za informacije u ime svih. 3 Ivan-Topola, Ivan BG and silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites