Christabell 31 Posted August 12, 2019 Ja opet smaram, ali vidim niko ne odgovara, od ovih koji su dobili produženu garanciju (4 godine), gde to piše? Jeste li dobili poseban papir za to? Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9447 Posted August 12, 2019 @Christabell Na osnovu priče sa produženom garancijom kad je 500L u pitanju, tu je reč ustvari o kupovini jednog od servisnih ugovora, gde se može birati koliko još km odnosno godina važi garancija. Ne znam jesu li vas kao kupce Tipa to ''častili'', ili ste posebno plaćali? Svakako, trajanje garancije mora biti jasno napisano. Baci pogled na temu oko produženja garancije kad je 500L u pitanju: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/64655-fiat-500l-produženje-garancije/&do=findComment&comment=1439498 Od tog posta, pa možeš i sve pre njega napisano... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Christabell 31 Posted August 12, 2019 Nisam ništa posebno plaćala, nego za Tipo Street je za vreme Sajma (kad sam ga naručila), bila ta ponuda da se dobija 4 godina garancije. I kad sam ga preuzimala u Stojanovu, rekoše mi da je 4 godina garancije i da treba da ga donosim na servis na svakih 1 god/20k km, ali sad ne vidim nigde u papirima to da piše 4 god. Pa sam mislila da li su oni to vezali možda za broj šasije ili treba da odem da insistiram da mi daju papir... Evo npr jedna od reklama iz tog doba.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9447 Posted August 12, 2019 @Christabell Da, bilo je to i na Forumu: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/73964-fiat-novi-tipo-mišljenje-iskustva-saveti/&do=findComment&comment=1486898 Ok, onda bih nazvao sutra Stojanov, objasnio da je auto kupljen u sklopu prodajne akcije i pitao gde piše da je garancija na vozilo 4 godine. Možda i @GULIVER (iz Stojanova) vidi ovu notifikaciju, pa se uključi... 1 Christabell reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Christabell 31 Posted August 12, 2019 Da, tako će i biti. Quote Share this post Link to post Share on other sites
spaad 240 Posted August 12, 2019 Vezano je za VIN. To su većini, a i meni dali gratis prilikom kupovine. Nisam tražio produženu garanciju, nemam pismeno ništa. Pitao sam za to u februaru na servisu. 4 godine. 1 Christabell reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dejan987 18 Posted August 12, 2019 Meni su isto rekli ali nigde nista nemam napismeno... u Stojanovu uzeo... 2 Jim9 and Christabell reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
dach@ 4904 Posted August 12, 2019 Burazer je dobio za 500l tu produženu garanciju 2+3 god. Poseban papir od Fiata gde piše šta podrazumeva ta produžena garancija,za mehaničke delove,električne. Baš detaljno piše i navodi se delovi trapa,motora .U suštini skoro sve je pokriveno garancijom Quote Share this post Link to post Share on other sites
VladaG9 147 Posted August 12, 2019 Isto sto je napisao dach@, ja sam dobio produzenu garanciju 5 god/75k km za 500L i dobio sam papir kao ugovor,potpisao ja, potpisali oni i to je to. Desilo mi se da kad je proslo 2 god i kad sam otisao na servis da mi je ova sto radi rekla da mi je istekao garantni rok, nisu uneli u sistem taj papir. Doneo sam im na uvid, to su ubacili i rece mi da ga nosim sa sobom tj da ga imam u kolima. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 3710 Posted August 12, 2019 Erm..pitanje... kakva je to garancija 5godina ili 75K km ? Jel to na osnovnu garanciju ili....? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ran011 22 Posted August 12, 2019 Uzeo Tipa u februaru. Garancija 4 godine, kako rekoše ali nigde ne piše :-(. Uzeto u AK Kole. Kada se vratim u Srbiju moraću da ih nazovem :-) 2 Christabell and neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
VladaG9 147 Posted August 12, 2019 @ISV_01 Bilo je da se doplati 3, 4 i 5 god i kilometraza cini mi se 75, 100,125k km. Obzirom da sam ja dobio tad produzenje garancije od Fiata kao poklon zbog nekih problema sa motorom, oni su na osnovu moje tadasnje godisnje kilometraze odlucili da mi poklone 75k km. Tada sam u prve 3 god godisnje prelazio prosecno 12k km,sad oko 25k km. Quote Share this post Link to post Share on other sites
branik 105 Posted August 12, 2019 Sad ste me zainteresovali, ali dok ne dodjem kući, ne mogu da proverim. Čini mi se da piše u fakturi, ili ponudi. Negde stoji. I, meni se čini da je servis na 15k (1y). 1 Christabell reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ran011 22 Posted August 13, 2019 Jeste, servis je ns 15000km. Tako i "odbrojava" na board-u :-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 3710 Posted August 13, 2019 (edited) @VladaG9 Aha, znaci osnovna od 2 + doplata od 3-5 god ako sam dobro razumeo (5-7g garancije ukupno). Nego mi bilo cudno, ko jos daje garanciju 5g ili 75k km mislim ajd uglavnom bude 100.000 km ali ovo.. Mislim da je neko davno pisao za garanciju za novi Bravo da je bila neka sumanuta, dal 300.000-500.000 km za ali ne mogu da se setim. Ah evo je:https://www.caradisiac.com/Une-garantie-de-5-ans-ou-500-000-km-sur-la-Fiat-Bravo-19382.htm Tako da ova prodizena zvuci lepo ali...bre garancija u Jevropi i kod nas... Edited August 13, 2019 by Ivan Sredjena slika 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jim9 72 Posted August 13, 2019 Takođe u AutoMig-u dobio 4 godine garancije ali nigde ne piše. 4 godine mehanika 8 limarija 100.000km Servisi na godinu ili 15.000km Quote Share this post Link to post Share on other sites
VladaG9 147 Posted August 13, 2019 @ISV_01 Ne ne, nisi me razumeo. Ukupno 3, 4 i 5 god. Odnosno 2 god osnovna plus 1,2 ili 3 god dopunska. Pa iskreno velika vecina ljudi ne prelazi vise od 15k km godisnje. 5god x 15k km to je 75k km... Pa sad ti izaberez sta ti odgovara, mislim da je 5god i 125k km bilo oko 450eur ( ako se ne varam). Meni se otprilike taman poklopilo, sledece godine cubimati 5 god i 75 000km. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 3710 Posted August 13, 2019 (edited) @VladaG9 Aha, kapiram. Pa ok je to, ali u poredjenju sa preko, mogu da se potrude malo vise. Edited June 22, 2020 by neshaoct formatiranje Quote Share this post Link to post Share on other sites
italiano 410 Posted August 13, 2019 (edited) @Christabell Kad sam kupio 500L dobio sam garanciju na 5 godina ili 200 000 km! To je presudilo da uzmem bas ovaj model. https://autoblog.rs/blog/auto/domace-trziste/2016/07/11/fiat-500l-akcija-garancija-5-godina-200.000-km Takodje nisam dobio nikakvu posebnu potvrdu. Nedavno kad sam radio redovan servis, pitao sam za tu produzenu garanciju- Ukucali br.sasije u sistem i rekli da mu garancija vazi do 2021.! Edited June 22, 2020 by neshaoct formatiranje 2 neshtry and neshaoct reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
GULIVER 11 Posted August 15, 2019 On 12.8.2019. at 7:31 PM, neshaoct said: @Christabell Da, bilo je to i na Forumu: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/73964-fiat-novi-tipo-mišljenje-iskustva-saveti/&do=findComment&comment=1486898 Ok, onda bih nazvao sutra Stojanov, objasnio da je auto kupljen u sklopu prodajne akcije i pitao gde piše da je garancija na vozilo 4 godine. Možda i @GULIVER (iz Stojanova) vidi ovu notifikaciju, pa se uključi... Pozdrav svima, ovo se tiče prodaje vozila, ja sam u postprodaji. Svakako pozovete svog dilera gde ste kupili kola izdiktirajte VIN broj i dobićete odgovor. 1 neshaoct reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 6013 Posted December 16, 2021 (edited) Evo malo detalja oko garancije, kod mene 4 godine na sve ove komponente sa slike plus elektroniku LED farova na boju I koroziju je 5 I 8 koliko sam zapamtio, plus što se nakon 4 godine garancija može produžavati do 8 godine starosti vozila, u te detalje nisam ulazio. Uz garanciju imam pomoć na putu u Srbiji I inostranstvu. Edited January 9, 2022 by neshaoct prebacio sliku na FLCS server / prebačeno 1 1 ISV_01 and Martin reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 3710 Posted December 16, 2021 6 minutes ago, knezevic76 said: plus što se nakon 4 godine garancija može produžavati do 8 godine starosti vozila Ovo je zaista odlicno... Kad pomislis da neko uzme kredu na 7g i da mu auto moze biti u garanciji svo to vreme, cak i preko... Ofc to sve vuce kintu sa sobom, ali ko hoce auto dugo da zadrzi, fina opcija. 1 knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9447 Posted December 16, 2021 2 hours ago, knezevic76 said: ...plus što se nakon 4 godine garancija može produžavati do 8 godine starosti vozila, u te detalje nisam ulazio. Uz malu napomenu da se, u slučaju uplaćivanja za produžetak garancije, to mora uraditi pre isteka osnovne garancije. Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 3222 Posted December 16, 2021 5 hours ago, knezevic76 said: Evo malo detalja oko garancije, kod mene 4 godine na sve ove komponente sa slike plus elektroniku LED farova na boju I koroziju je 5 I 8 koliko sam zapamtio, plus što se nakon 4 godine garancija može produžavati do 8 godine starosti vozila, u te detalje nisam ulazio. Uz garanciju imam pomoć na putu u Srbiji I inostranstvu. Duža garancija na koroziju nego za Hyundai i Kiu ... Ipak je to Fiat Kako je to kod Fiata uradjeno u odnosu na neke koji daju 12 godina garanciju na koroziju, Fiat bi slobodno mogao da da 18 godina Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 3710 Posted December 16, 2021 1 hour ago, neshaoct said: to mora uraditi pre isteka osnovne garancije. Znaci da uplatis da imam garanciju, jasno? Necu auto van garantnog roka 1 neshaoct reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites