Jump to content
FAS Goran

Christabell

Members
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Christabell last won the day on June 16 2019

Christabell had the most liked content!

About Christabell

  • Rank
    Il Nuovo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. @djole81ar Tako i bi naravno, ali ta prva uzbrdica mi je bila smešna jer nisam shvatila šta se dešava. Nije to bila onako očigledna uzbrdica pod velikim uglom, onda bih shvatila šta se dešava, nego postepeno, samo sam odjednom primetila da su mi se zapušile uši i da stiskam gas do kraja a brzina opada... moj muž kaže "Šta to radiš?! Ajde vozi." Pa reko': "Ne ide." Deca se nazad uspaničila: "Pokvario nam se auto, šta ćemo sad?!" Tek onda mi sinu da vratim ne u četvrtu, nego u treću... Šta reći, a suzu ne pustiti. Inače sam mislila da sam solidan vozač, znam da vozim u rikverc sa retrovizorima, paralelno da parkiram, dijagonalno, ali ovo mi je glupost godine.
  2. Kad bi žensko još shvatilo te dijagrame, onda bih polako mogla i brke da pustim i gde bi mi bio kraj...
  3. Danas sam prvi put imala kontakt sa uzbrdicama u Tipu. Ja sam dete ravnice i za ravno auto ima sve što mu treba. Za uzbrdice je smejurija (govorim o benzincu 1.4, 95 ks). Dok nisam skontala da moram da vratim 3 brzine nazad, uplašila sam se da je riknuo... Ovakve puteve sam do sad savladavala sa puntom 1,9 jtd i smešno je koliko je taj zastareli autić poletniji i hitriji na ovakvim terenima. Realno, put mi je jednako trajao 8 sati Tipom kao i Puntom, ali treba potpuno promeniti način vožnje. U svemu ostalom, ako izuzmemo taj jadan osećaj uzbrdo (malo je falilo da se otkotrljam unazad) dok nisam skontala da moram par brzina unazad, Tipo mi je mama. Lepo smo se popakovali, fino radi klima, radio hvata svaku stanicu, ma super.
  4. Nisam ništa posebno plaćala, nego za Tipo Street je za vreme Sajma (kad sam ga naručila), bila ta ponuda da se dobija 4 godina garancije. I kad sam ga preuzimala u Stojanovu, rekoše mi da je 4 godina garancije i da treba da ga donosim na servis na svakih 1 god/20k km, ali sad ne vidim nigde u papirima to da piše 4 god. Pa sam mislila da li su oni to vezali možda za broj šasije ili treba da odem da insistiram da mi daju papir... Evo npr jedna od reklama iz tog doba....
  5. Ja opet smaram, ali vidim niko ne odgovara, od ovih koji su dobili produženu garanciju (4 godine), gde to piše? Jeste li dobili poseban papir za to?
  6. Par pitanja za nove vlasnike Tipa. Jel ste izučili malo ovu Fiat pomoć na putu što ide uz garanciju? Mislim, valjda neće trebati za vozilo od 2000 km, ali nikad se ne zna... Sad gledam garanciju, nigde ne nalazim da piše da je na 4 godine, a u ponudi piše da je na 4, tako su i reklamirali za vreme Sajma, sačuvah sve te ponude i screen shotove sajta, a i kad sam ga preuzimala rekoše mi 4 godine garancije i dadoše mi tu knjižicu. Nije mi palo na pamet da to otvaram, uopšte nisam posumnjala u to, a sad nigde ne nalazim crno na belo. Jel ste vi dobili neki papir o toj produženoj garanciji?
  7. Mix74 hvala! Kad ovo vidim, dođe mi da se roknem, a ja dala 50€ za 2 tepiha. Naivna seljančica, uverena da će biti 4 komada redovnih. Nisam ni pitala! Pratim ovo za felne, da se ne razbacujem dalje ako ne moram....
  8. Da, neverovatno da patosnice treba posebno dokupljivati. Iskreno, bezveze mi je i da se rezervni točak doplaćuje, ali ajde... Patosnice su mi bačene pare. Naravno da su samo prednje i naravno da su tepih (samo kod vozača deo ispod papučica je gumeni). Ako neko može da mi kaže koje gumene odgovaraju, bilo bi lepo da su sa zakačaljkama, kažite mi, da se do zime obezbedim.
  9. Mix74, ti si bar dobio neki poklon, u Stojanovu dobiješ šipak. Ja sam patosnice posebno doplatila 50 evra. A pomoć na putu ti je sastavni deo garancije.
  10. Super Đole, ipak si prelomio. U zdravlju ga vozio, i puno uživao! Lep je i u ovoj grafit varijanti, nema šta. Ja stigoh do 1100 km, mogu reći da sam se baš navikla.
  11. Pa da, nije to auto koji će ikog oduvati, niti kupiti na prvu loptu, pogotovo ne s tim motorom (osim možda nekoga ko prelazi iz puno lošijeg auta), ali zadovoljava sve potrebe jednog prosečnog vozača. Ko hoće da divlja, da bude najstartniji i najbrži, nema šta da traži sa Tipom, pogotovo ne benzincem 1.4. Kako se čovek navikava na način vožnje sve lepše klizi, i prija što je nov i zategnut. Ja nemam problem sa prvom-drugom, ali mi malo nekad zapne 5-6 i 6-5.
  12. Hvala Branik! Evo posle petog dana druženja, ljubav između mene i Tipa se sve više rasplamsava... Polako počinjem da ga kontam i da mi bude baš prijatno u njemu. Nisam se pokajala što sam ga kupila.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...