Dovla 9 Posted September 24, 2012 0,9 nije preforsiran jer snagu izvlači iz turbine Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hardvet 2 Posted September 24, 2012 Koja svakako tera motor da radi sa nadpritiskom, u odnosu na atmo.Mora da se odrazi na taj motoric od nepunih litar zapremine. Quote Share this post Link to post Share on other sites
EDO_SA 0 Posted September 25, 2012 Informacija koju su mnogi prevideli kada je reč o novom Fiat 500L modelu, a koja je prezentovana prilikom predstavljanja ovog modela u Ženevi je da će Fiat 500L imati još jednu specijalnu verziju kada se bude pojavio. Reč će biti o modelu Fiat 500L Trekking.Ovaj model uprkos svom izgledu koji možda podseća na novu Fiat Pandu 4x4 neće imati mnogo toga sličnog sa ovim modelom. Neće biti n 4x3 pogona, niti podignutog oslanjanja.Ovaj model će mehanički biti gotovo identičan 500L modelu, posedovaće 1.4L motor sa 100ksm odnosno dostupne će bit i TwinAir, odnosno MultiJet edicije kao kod 500L modela. U svakom slučaju, reč je o još jednom automobilu koji nas očekuje naredne godine. Quote Share this post Link to post Share on other sites
beli_Punto 123 Posted September 25, 2012 Oce... Video jednog na slepu ga voze... Zaista... Gde ga voze i zasto, to vec ne znam...Mozda u Sabac na proveru da ga majstori pregledaju Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3662 Posted September 25, 2012 Eto malo .... Quote Share this post Link to post Share on other sites
chikavili 511 Posted September 25, 2012 Informacija koju su mnogi prevideli kada je reč o novom Fiat 500L modelu, a koja je prezentovana prilikom predstavljanja ovog modela u Ženevi je da će Fiat 500L imati još jednu specijalnu verziju kada se bude pojavio. Reč će biti o modelu Fiat 500L Trekking.Ovaj model uprkos svom izgledu koji možda podseća na novu Fiat Pandu 4x4 neće imati mnogo toga sličnog sa ovim modelom. Neće biti n 4x3 pogona, niti podignutog oslanjanja.Ovaj model će mehanički biti gotovo identičan 500L modelu, posedovaće 1.4L motor sa 100ksm odnosno dostupne će bit i TwinAir, odnosno MultiJet edicije kao kod 500L modela. U svakom slučaju, reč je o još jednom automobilu koji nas očekuje naredne godine.http://www.fiat-lanc...100#entry830276 (strana 6 ove teme) Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted September 29, 2012 Sad sam malo gledao 500l i iskreno ne sviđa mi se. U ponedeljak idem pa ću i enterijer da razgledam i sve premerim. Quote Share this post Link to post Share on other sites
SikterBre 31 Posted October 1, 2012 Sad sam vozio iza jednog crvenog, fiatov, probne table, skrenuo je ispred mene u Zastavu... na semaforu je neuhvatljiv, ne znam koji motor ima, ali nisam mogao da ga pratim nikako Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hardvet 2 Posted October 1, 2012 Ako si probao Puntilakom, sta se cudis? Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3190 Posted October 1, 2012 Da nije Mlađa bio u turneji po Srbiji da vidi jesu povećali cene od jutros pa je žurio? Ja inače ne gledam motore po tome da li mogu da ih pratim. Desilo mi se pre neko veče da me je baš umirila muzika, nigde nisam žurio i menjao sam na 2000 obrtaja brzine lagano, a pored neki klinac u Jugu 45 me obilazi sav srećan. Tako sam i ja do pre par meseci preticao ljude sa mojim Jugom i radovao se Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted October 2, 2012 938 komada prodano u Italiji u septembru 2012 i time seo na 25. mesto.http://bestsellingcarsblog.com/2012/10/02/italy-september-2012-fiat-500-l-up-to-25/#more-22618 Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3190 Posted October 2, 2012 Možda ćemo znati da li da uzmemo 1.3mjt ili turbo benzin na osnovu ovog kada budemo kupovali 500l Inače, čitao sam o njegovoj potrošnji test koji si okačio, mislim da mu uopšte ne odgovara 1.3 dizel, a ni 0.9 turbo jer oba imaju jako slabe performanse i sasvim solidnu potrošnju za tako male motore... Da se ja nešto pitam turio bih mu jedan 1.9 iz Brava sa 150 konjića, ali verovatno inženjeri Fiata znaju bolje.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
SikterBre 31 Posted October 2, 2012 Razmišljao sam se u poslednjih mesec dana da pokušam da predam cv u FAS-u i da učestvujem i ja u sklapanju ove lude mašine.. ne znam kakva li je procedura!? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hardvet 2 Posted October 2, 2012 To ne zna ni FAS Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted October 2, 2012 1,6 MJ bi bila prava kombinacija. Velika, visoka i relativno teška karoserija.Možda u 500 XL (sedam sedišta) bude ubačen taj motor. Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3190 Posted October 2, 2012 1.6mjt još nisam imao priliku da probam, ali kažu ljudi da je živahniji i štedljiviji od većeg brata. Sad da menjam auto bih verovatno i gledao Brava sa tim motorom jer deluje jako zanimljivo +ima 6 brzina, ail će to ipak sačekati dok se ne nauživam u Stilu i ne zaposlim, taman dok im malo padne cena održavanja Quote Share this post Link to post Share on other sites
SikterBre 31 Posted October 4, 2012 Danas sam uleteo u kolonu od 10 komada 500l, vozio sam sa njima nekoliko km, pa su se oni onda odvojili i otišli ka Čačku... Jedan me je oprao uzbrdo, išao sam 120 četvrtom i pomerio se u stranu i on samo odlete, tako da ima snage na pretek.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9702 Posted October 5, 2012 Kožni enterijer za Fiat 500LEkskluzivno već od sledeće godine, koja ubrzo dolazi, kupci koji se odluče za Fiat 500L imaće mogućnost da se opredele za jedinstveni “Living” kožni enterijer, sa kožnim sedištima i presvučenim oplatama. I sve to u dve kolorne varijante, sivo/crnoj i bež-tamno sivoj kombinaciji. Inspirisano dizajnom stambenih enterijera, kožne presvlake sedišta imaju posebne perforisane površine i kontrastne pozadine koje kada se kombinuju oživljavaju prostor toplim ambijentalnim bojama: toplije nijanse za više opuštajuće tonove ili hladnije nijanse za techno-fanove. Briga za detalje i savremenost su ključni u oba slučaja.preuzeto sa - Auto Blog Quote Share this post Link to post Share on other sites
sasha015 34 Posted October 5, 2012 (edited) ... Jedan me je oprao uzbrdo, išao sam 120 četvrtom i pomerio se u stranu i on samo odlete, tako da ima snage na pretek.... Tvoj punto sa tim motorom moze 4tom 120km uz brdo?To nije brdo vec blagi prevoj verovatno.Ili si mozda prebacio na benzin u tom trenutku,da ga ne mucis na plin??? Edited October 5, 2012 by sasha015 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hardvet 2 Posted October 5, 2012 Jel ovo neka uvreda na racun tog motora?Moze, sigurno, nego je malo izivljavanje 4-om ga voziti 120 i po ravnom Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted October 5, 2012 Ko ga kupi a mrzi ga da lista, ima PDF-u na srpskom. http://aftersales.fiat.com/elum/Home.aspx?id_language=22 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hardvet 2 Posted October 5, 2012 Nego rece da ces, pa ne znam da li si. Jesi ga premerio?U ponedeljak idem pa ću i enterijer da razgledam i sve premerim. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted October 5, 2012 Iskrslo mi nešto, pa nisam stigao. Možda sad u ponedeljak. Ako imaš lufta možemo zajedno sa se spustimo. Izgleda da su se iselili sa Vidikovca, gore zvrji prazno. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hardvet 2 Posted October 5, 2012 Tako sam i pretpostavio...Valjda znaju sta rade. Ono gore je bila bolja lokacija...Cujemo se... Quote Share this post Link to post Share on other sites