Jump to content
FAS Goran
NenadAleksic

Registracija i prevod, Ugovori, osiguranje, kasko

NAJBOLJE KASKO OSIGURANJE U SRBIJI  

136 members have voted

  1. 1. Koje kasko osiguranje je po tebi najbolji izbor?



Recommended Posts

Možeš da pozoveš bilo koju agenciju i dobićeš tačnu cifru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

jos nema oktopoda, sta li je uradio stvarno?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voleo bih da čujem vaša iskustva, preporuke i ponude vezano za kasko osiguranja kao i o načinu rada osiguravajućih kuća u Srbiji. 

Sad pazarim 500L nacionale pa se dvoumim da li da uzmem kasko ili da auto osiguram alarmom. Dobio sam par ponuda, a cena se kreće od 300-400 eura/god u zavisnosti od varijanti.

 

Ne znam da li je ranije otvarana slična tema, po pretrazi vidim da nije...Napravio sam i glasanje, a nadam se da će komentari i iskustvo članova u ovoj temi značiti i pomoći neodlučnima. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja nemam ličnog iskustva sa kaskom tako da neću ni glasati, ali dobar drugar je dugo plaćao kasko oko 250e po godini i gadno se razočarao u njih. I sam kaže da bi mu se više isplatilo da je ostavljao te pare u jastuk i posle uložio u novi auto.

 

A vrhunac bezobrazluka je bio kada mu je otpalo staklo retrovizora, otišao je kod njih da vidi kako ide za podizanje novca i rekli su mu da ne isplaćuju štetu isopd 50e tako da je sam morao to da finansira, ista stvar i za izgreban branik na parkingu. Oba puta sam ga nagovarao da napravi sam veću štetu od te pa da mu plate, ali nije heto tako da je on plaćao i kasko i popravke iz džepa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve piše u ugovoru. Šta pokriva , šta ne pokriva. Učešće u šteti. Koje vrste pomoći na putu nude itd. Skoro svi nude u 12 rata.

Kada sam jurio kasko za sebe, napovoljnija i najbolje uslove ,tj. najviše ih ima. Bitna stavka šteta od glodara (a znaju popriličnu da naprave), kojih zahvaljujući našoj nekulturi ima sve više.

No 1 u mom izboru je bila Uniqua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Woodoo ajde pojasni malo pošto sam od njih dobio skuplju ponudu. Po čemu su to najbolji? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Paketi UNIQA osiguranja za Vaš auto

Ekskluziv Tip A+:

požar, udar groma, oluja, grad (tuča), snežna lavina, saobraćajna nezgoda, štete kod parkiranja, pad ili udar nekog predmeta, iznenadno termičko ili hemijsko delovanje spolja, eksplozija, pad vazdušne letilice, manifestacije ili demonstracije, zlonamerni postupci ili obesti trećih lica, oštećenja tapaciranih delova vozila nastalih prilikom pružanja pomoći licima koja su povredena u saobraćajnoj ili nekoj drugoj nezgodi, namerno prouzrokovanje štete na osiguranoj stvari u cilju sprečavanja veće štete na toj ili drugoj stvari ili licima, poplava, bujica i visoka voda, odron zemljišta ili obrušavanje zemljišta i stena, štete nastale od životinja bilo u kretanju vozila ili ugriza životinja, kao i loma stakala, potapanje, neovlašceno korišcenje vozila, krađa vozila, razbojnička krađa i razbojništvo sa uključenim osiguranim rizicima iz paketa Komfort u Tarifi premija za osiguranje pomoći na putu, a ukoliko osiguranik ima istovremeno zaključeno osiguranje od autoodgovornosti kod UNIQA osiguranja, uključeni su rizici iz paketa Exclusiv u Tarifi osiguranje pomoci na putu, a u svemu prema Posebnim uslovima za osiguranje pomoći na putu.

Ekskluziv Tip B+:

obuhvata sve rizike iz paketa Exclusiv Tip A+, izuzev neovlašćenog korišćenja vozila, krađe vozila, razbojničke krađe i razbojništva sa uključenim osiguranim rizicima iz paketa Komfort u Tarifi premija za osiguranje pomoći na putu, a ukoliko osiguranik ima istovremeno zaključeno osiguranje od autoodgovornosti kod UNIQA osiguranja, uključeni su rizici iz paketa Exclusiv u Tarifi osiguranje pomoći na putu, a u svemu prema Posebnim uslovima za osiguranje pomoći na putu.



Imaš i pomoć na putu.

Cena kaska dosta pada ako se odlučiš na duži period osiguravanja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Woodoo ajde pojasni malo pošto sam od njih dobio skuplju ponudu. Po čemu su to najbolji? 

 

 

Nije najjeftinija ponuda uvek najbolja. Oni su trenutno prvi po broju isplacenih steta, ne samo kada su automobili u pitanju. Placaju i ne pitaju mnogo. Ko ti je dao najbolju ponudu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

naravno da nije najjeftiniji uvek najbolji. zato sam i otvorio temu. Do sada sam dobio 5 ponuda. Najljubaznije je preko tel je zvucala gospodja iz winer-a. A plasman po ceni je bio sledeci:

1. ddor - najjeftiniji (poklon trening u NAVACu)

2. winer (poklon pp aparat)

3. delta generali

4. uniqa (24h pomoc na putu)

5. Sava

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre mesec dana, kada sam kupovao auto, dobio sam od Uniqa osiguranja ponudu sa nekim super popustom i ispalo je nesto jeftinije od skoro svih drugih koje sam dobio. Da sam platio odjednom a ne na rate, bila bi jos niza. Imali su neku akciju, ne znam da li jos uvek traje.

Jedino je ponuda AS osiguranja (slovenci) bila u tom trenutku niza, ali o njima nista nisam znao ni cuo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam dobio od ortaka koji radi u ddor neke popuste za kasko... Uzeo sam varijantu bez kradje i bez ucesca i to me je ispalo oko 24000... Ako nekog zanima zbog poredjenja cena, u pitanju je Stilo 1.9 jtd 85kw, 2005

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zeznuo sam se pa sam postavio ovo pitanje u drugoj temi.....ispravice vec admini.. elem

Imam pitanje:

Kad kupite auto ili motor u Beogradu koji je na BG table, uzmete ovlascenje od vlasnika i gde ga registrujete po isteku registracije?

Jel mozete u svom gradu, npr kao ja u Smederevu ili mora u mestu koje nosi na registraciji, u ovom slucaju BG?

Nalepnica? Moze li BG nalepnicu izdati SUP Smederevo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja sam uzeo u uniqa kasko sa 5% mog ucesca ili 100e ucesca u steti,sto kaze cika vili dobio sam neke popuste,te na neki sajam,te na otvaranje trajnog naloga,pa sl god ako nemam naplatu stete,osiguranje upola cene tj 50%.Za 500L sam uzeo na rate,prva je bila malo manje od 50e a ostale 25e,tj ukupno 318e za godinu.Najbrzi su po naplati stete i imaju svasta nesto,ako ostanes bez goriva donose ti,ako polomis kljuc od kola dolaze da ti srede...ma svasta nesto,e sad dal je stvarno tako.meni je bolje nego alarm,jer on klince ne sprecava od grebanja i sl a i zbog kradje mnogo znaci,mnogo sam opusteniji sa njem nego sa proslim kolima koja su vredekla 2000e,a da,sta ti vredi alarm ako te grad negde uhvati...

ps-ako stavis alarm imas popust na kasko

Edited by interceptor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uniqa nije digla cene zelenog kartona, tako da je i još jedna prednost.

U okviru kaska imaju i solidnu pomoć na putu, za razliku od konkurencije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Završio sam pre nekog vremena ali sam zaboravio da se javim.

 

Natrčao sam na malo tvrđeg lika pa je bilo potrebno vremena da se sve završi bez pravljenja većeg sranja, mogao sam da završim i tim putem ali bih ušao u kolo sestara iz kog nema izlaska ako me razumete :D

 

U planu je bila prevara koja bi išla dalje, da se dokopaju papira i ucenjuju me dalje ili ko zna šta. Lik nije hteo preko agencije da završi već da mu daju papire da on završi, nije hteo lično da se vidimo već da mu pošaljem linijskim taksijem kod Sava Centra, paz molim te, tako da sam morao na neki svoj način to da rešim a bilo je potrebni vremena da se stvar iskrčka.

 

Benkula je ok, bg table, moja saobraćajna i tako to... :)

 

Hvala vam svima na savetima!

 

Savet ostalima, nikakva ovlašćenja i gluposti, ako kupuješ auto a nemaš još 2-3 ljade dinara, nemoj ni da kupuješ realno. Ugovor u opštini sa prodavcem, u poresku da se plati porez, u MUP da se odjavi saobraćajna i po potrebi tablice ako niste iz iste opštine i tek onda pare i razlaz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre 15-ak dana registrovan auto, tj. obnovljena registracija, sve ukupno malo manje od 19000. Brava 1.9 JTD 74kw.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam uzeo kod Uniqa-e. Nešto oko 500€ sa popustom za plaćanje celog iznosa unapred. 

 

Apropo teze da se neko razočarao ili mu se nije "isplatilo". Kao i kod bilo kog drugog tipa osiguranja mnogo je bolje da nikada ne dođete u situaciju da aktivirate osiguranje. Recimo, osiguraš život na period od 10 godina i preživiš. Naravno da ti je drago što si živ i nakon 10 godina. Tako i sa Kaskom. Bolje da niko ne ukrade auto, i da plaćeno osiguranje „propadne“. Ali, zlu ne trebalo, tu je osiguranje pa ako se nemili dođađaj ipak desi -- imaće ko da nadoknadi štetu. Za sitne štete je inače bzvz aktivirati osiguranje. Po meni štete do 100-150€ ne treba prijavljivati. Naredne godine se dobija popust ako u prethodnoj nije bilo prijavljenih šteta. Takođe, samo dva ili tri puta godišnje se može prijaviti šteta, pa ako za neku sitnicu aktivirate osiguranje možda gubite mogućnost da ga aktivirate kasnije za nešto krupno, ili daleko bilo - krađu. 

 

Moje mišljenje...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bavio sam se ovom problematikom poslednjih nekoliko nedelja za nekoliko automobila i situacija je ugrubo ovakva: 

 

Najjeftiniji

- Milenijum nudi definitivno najnižu cenu. Ako se plaća sve u kešu onda je još jeftinija. Za moj auto reda veličine 25-28 hiljada u zavisnosti da li je keš ili na rate. Međutim, za Milenijum kažu da je u buli i da bi vrlo brzo mogao u stečaj. To naravno ne ugrožava vaš kasko, ali značajno odugovlači naplatu (najčešće sudskim putem). 

 

Srednji

- DDOR, Uniqua i Delta su da lipribližne ponude od 36-41 hiljadu i u principu razlike su minimalne... DDOR nudi NAVAK treninge, ako uzmete i AO polisu onda dobijete još neki dodatni trening, Uniqua nudi pomoć na putu. Što se ostalih stvari tiče, Uniqua nema varijantu sa 0% učešća. Uniqua i Delta traže neko ludilo od zaštita ako osiguravate rizično vozilo (VW, Audi itd) tipa Zeder, GPS, Alarm (i to ne bilo koji nego koji oni odrede) i to sve zajedno. Jedino DDOR ne traži nikakvu zaštitu. 

 

Svi u principu rade popravke u ovlašćenim servisima tako da što se kvaliteta delova i popravki tiče, ne bi trebalo da bude problema. Međutim postoje bitne razlike u ceni u zavisnosti da li se odlučite samo za Srbiju ili uključite i Evropu. Kod DDOR-a se podrazumeva Srbija i Evropa bez Rusije, Ukrajine, Belorusije i Turske. 

 

Skupi

Wiener u principu najskuplji, neka ponuda od skoro 80-85 hiljada potpuno nerazumno i nerazumljivo, a ide priča i da ne rade u ovlašćenim servisima već po nekim privatnim radionicama i sl. tako da se nisam mnogo zadržavao na njihovoj ponudi. 

 

 

 

Druge važne informacije: 

 

Pre svega postoji bitna razlika između NN počinioca i poznatog počinioca. Takođe, veoma je bitna razlika (koju ljudi često ne razumeju) ko je kriv za neki udes. 

 

Pre svega, ako imate udes gde je drugi učesnik poznat (nije pobegao i sl.) i pri čemu je on kriv za udes, tada vam štetu isplaćuje njegovo osiguranje i vaš kasko se ne dira. 

 

Ukoliko je drugi učesnik poznat, a vi ste krivi za to, tada se njemu šteta isplaćuje iz vaše redovne polise koju svakako morate da imate pri registraciji auta, a vaša šteta se isplaćuje iz vašeg kaska. U oba slučaja vam se za narednu godinu diže premijski stepen i naredne polise će vam uglavnom biti skuplje. 

 

Ovih naplata štete možete imati neograničeno tokom godine. Mislim, ako vas u međuvremenu ne proglase za ludaka :D

 

 

Ukoliko imate udes i taj neko pobegne ili se iz drugog razloga ne zna ko je (udario vas na parkingu i sl) tada se u svakom slučaju aktivira vaš kasko i u tom slučaju broj aktivacija kaska je ograničen u toku godine na 2-3 puta. Međutim, i za to postoje neke varijante za "doplatu" i sl. Recimo da tokom godine imate pravo na dve aktivacije kaska u kome je počinilac nepoznat ili ste vi krivi za štetu. U slučaju da ste obe iskoristili i da vam se ukaže potreba i za trećom aktivacijom, osiguranja uglavnom nude varijantu da vi uplatite iznos kaska za celu godinu, a da oni doplate razliku u šteti. 

 

Na primer: imali ste dve aktivacije. Dođe do udesa u kome ste vi krivi i šteta kod vas je 1500€. Vi tada plaćate iznos celog kaska, a ostatak do 1500€ plaća osiguranje. To naravno ne znači da imate još jednu aktivaciju na raspolaganju već važi samo za konkretno tu popravku. 

 

Takođe, veoma važna stavka, u slučaju krađe, ne broje vam se aktivacije i šta ja znam. Prosto, isplaćuje vam se ugovorena suma i to je to. 

 

 

I možda najvažnije u celoj priči i ono što je mene iznenadilo su cene. Cena za osiguranje jednog Stila ili Alfe starog oko 10godina košta nešto malo manje od redovne registracije što izađe oko 1500rsd mesečno što je stvarno izuzetno povoljno i prilika o kojoj niko ne bi trebalo da razmišlja da li da uzme. 

 

 

Naravno, svi se pitate gde je kvaka :D Ja sam pročitao kasko polisu od početka do kraja i naravno postoji nekoliko kvaka (ako se tako uopšte mogu nazvati). Te kvake se razlikuju od osiguranja do osiguranja, ali najvažnije su vožnja u alkoholisanom stanju, prolazak na crveno svetlo i preticanje preko pune linije. Neki ne uključuju demonstracije, neki poplave, neki nevreme itd. to je već stvar da se dobro raspitate pre kupovine polise u konkretnom osiguranju. 

 

 

Eto... pa ako nekom koristi neka čita :) a i neka pita ako nešto nije jasno ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...