Jump to content
Goran

• Aktuelni postovi

• dosao akumulator na red... 2 god trajao TQ koji sam zatekao, mislim da se nije proslavio, djelovao je prilicno nov kad sam kupio Lanciu.. mada nije pouzdana procjena.. i neslavno je otkazao, imao je napon na unimjer, doduse koji je padao, ali nije imao snagu, sulfatizacija celija.. Kupio Vartu silver dynamic, 100Ah; 830A.. stari je imao 800A.. dao sam neki treci akumulator (do kraja ispraznjen i u kratkom spoju) i platio 150€, 2 god garancija. Trebao da kupim Exide Premium u Okov (AutoAnaliza stavio isti u T), ali su bili tako neprofesionalni i neljubazni da sam ga ostavio na kasu i izasao iz radnje... Lancia se ne vozi cesto.. a napaja se centralna brava, alarm.. tako da je praznejnje neminovno ali provjeracat cu ga i puniti...  
    • Velike razmere su ok ali meni nisu bile nikad nesto posebno interesantne jer ipak za toliku razmeru uvek to moze bolje da se uradi sto se detalja tice ali ok, naravno pricam o ovim jeftinim proizvodjacima poput burago, maisto i sl. ne pricam o kolekcionarskim modelima koji kostaju dosta ali su i dobro uradjeni. Sto se tice 43 razmera burago nikad nije plenio izgledom pa ni danas jer opet kazem to su igracke a ne kolekcionarski modeli ali poredeci one iz 80ih i pocetka 90ih burago je dosta napredovao, krajem 90ih su isto bili ok neki modeli, npr. imam fiat bravo, fiat punto mk1 to je sasvim fino uradjeno tad su poceli da stavljaju palsticne stopke recimo sto se ranije nije sretalo vec su bile samo izrezbareni odlivak, sto se tice samih proporcija i odlivaka modela bilo je tu uvek lepo odredjeno i pogodjeno, samo sto su automobili tad izgledali jednolicno, jednobojni sa nalepnicama, nije bilo farbanih detalja poput okvira prozora, natpisa, maski, farove, itd. i onda su izgledali prosto, bukvalno kao igracka a danas je to ipak drugacije, kad pogledamo npr. 500l jako lepo uradjen model sa dosta detalja, fiat 500 abarth takodje, alfa giulia, stakleni farovi i stopke, farbane mrezice napred, znakovi, one ferari kolekcije sito lepo uradjene, itd. ne znam sad se ne secam to mi prvo pada na pamet, imam ih dosta. Burago je nekad stavljao iste tockove na sve autice, danas se razlikuju, ima dosta modela felni sto je bitno za kompletan izgled i enterijer danas rade detaljnje kome je to bitno, sve u svemu ne mogu da se slozim da su nekad bili bolji al opet to je burago, igracka i nista vise. Drugo je sad neka nostalgija prema starim modelima ne pricamo o tome.   Ako gledamo stare i nove majorette recimo, takodje su nove napredovale i to poprilicno da nije za poredjenje, bas me oduseve sad neki novi modeli sa detaljnoscu, ista prica je i za Matchbox sve one stare koje si ti slikao imam i ja danas, ista rpica nekad je sve bili farbano u boji karoserije (npr onaj kadet gsi mbx) danas se sve docrtava ako nije plasticno, cak i sitni natpisi i oznake automobila, otaranja su ostala vise manje tu nema sta da se pormeni, "amortizeri" isto takodje kao i kod buraga danas modeli imaju razlicite tockice nekad svi iste, itd. 
    • Ja stare Burago obožavam,ne zbog bogatstva detalja, nego zbog karakterističnog osećaja  Imam ih dosta,a najviše volim Alfa Romeo 33 iz osamdesetih 
    • sta kad sve ostalo mlitavo ide u svakom obrtaju ovaj makar od tri iljade potegne ko metak  A simpatican je taj kompresoric kad krene da urla na niskom obrtaju  u 5toj na 4500 180 ... meni dovoljno  videcu da ga testiram u maksimali negde ...   
    • I? Zezao je i posle? Ja bih to reklamirao.
  • Topics

• Today's Birthdays

1. AdnanDeFacto
      AdnanDeFacto
      (37 years old)
    2. andra_gt
      andra_gt
      (34 years old)
    3. Bravijareee
      Bravijareee
      (43 years old)
    4. buda83
      buda83
      (43 years old)
    5. Joe Jakuza
      Joe Jakuza
      (50 years old)

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

• Create New...