Da, ali ti je taj M32 isao u gomilu modela Opela, "nase" Fiate i deo njihovog teretnog programa, Alfe, Lancie, Saab, deo GM programa tipa Chevrolet, itd...
Citaj, uke*ali su gomilu modela sa tim menjacem .
Pa si imao i varijaciju tog "chocolate bearings" menjaca, u vidu takodje problematicnog M20 petobrzinca za manje i slabije motore.
Pa je M32 isao i na dizelase i benzince...
Dok je MultiAir kod cetvorocilindrasa vezan uglavnom za malobrojne Alfe, u Fiatima ces ga naci najcesce u Puntu Evo, u Bravu je raritet, takodje i u Delti.
Od novijih opet 500X, treca generacija MA ide u Giuliu/Stelvio, imas ga i u 1.0 i 1.3T koji su statisticka greska (zbog politike Streljantisa za Evropu gde su maksimalno izgurali PSA 1.2 PureTech).
I da, nesto ih ima i u TwinAir varijanti na dva cilindra (500, Panda).
Najpre verujem da je u pitanju mrzovolja majstora da em potrose toliko vremena, em da se cimaju za tako nesto. Sve cesce ih mrzi da urade i neke osnovne stvari cak na iole starijim vozilima. Da imaju racunicu, verujem da bi neko na tome vec lepo uzeo pare.
Pa mislim da je bas sada sansa da neko krene sa tim, jer veliki broj modela koristi prakticno identican sklop, a novi deo kosta sumanuto. Da mi opet crkne MultiAir, iskreno pre bih dao auto za delove ili ga prodao u takvom stanju nego sto bih pljunuo 2000e za nesto sto ne znam kada moze da crkne sledeci put i to bez najave.
Rade ljudi i remont M32 menjaca, pa imaju posla iako su uglavnom u pitanju starija vozila.
U pravu si , hvala za ispravku, moj lapsus.
Da nisam za sve ove godine od kad sam ga imao, ispravno napisao ko zna koliko puta .
Elektro-hidraulicni.
PS: Da ne bude ona vec otrcana fora da se vratim gore i prepravim svoj post, pa da te ovde pitam o cemu ti covece pricas .
Ne kazem naravno da neko nabavlja Examiner za hobi varijantu, nego cisto da ima jos mogucnosti u odnosu na MES.
Secam se da smo svojevremeno isli u par servisa koji su imali Examiner (a gde im se kosa na glavi dizala od nasih nadogradnji ).
Davno je to bilo, a zadnje sto sam radio je da sam uspeo da u bivsi restyle Bravo Sport kompletno instaliram fabricki InstantNav. Znaci ne ConnectNav+, nego verziju multimedije koja je isla u zadnje verzije Brava (iza toga je FCA krenula sa Uconnect). Od prerade sa ISO na FAKRA konektore za sve, prevezivanja instalacije za sam uredjaj, GPS i radio antene, uparivanja sa postojecim Blue&Me, podesavanjima u Body Compu i Matrix tabli... Prilicno posla i potrebnih podataka i šema, ali je kraju ispalo bukvalno kao fabrika. Svaka opcija do jedne je radila (navigacija sa zadnjom verzijom mapa, Blue&Me (telefon i USB), glasovne komande,...) - a sve pomocu MES.