Milutinac 5844 Posted May 12 @MS PK - znaju ljudi za moje kolekcionarstvo pa mi donose Ono Lomza sam nasao u DIS-u, poljsko, dobro skroz... A ona dva vesela drugara sam uzeo po pola gajbice sa @PremieRacing...dobro je skroz, nista fancy, nista lagano, onako pravo jako ukusno pivo... 2 Siciliano and MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 972 Posted May 12 Corona extra u aromi ... 359 din ako se ne varam , mnogo bre , vise covek nemoze ni kvalitetno da se osvezi Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 5844 Posted May 23 (edited) ...bilo je pitanje samo vremena...prvo su s*ebali tuborg pa su sada krenuli na ostalo. Moram samo videti da li se odnosi samo na obican Lav ili su zeznuli i premium... Bilo pre 6 godina... https://youtu.be/rG7AU24vqo8 Edited May 23 by Milutinac 1 MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 6288 Posted May 23 Meni su svi Zaječarci odlični, i Moreti isto. Sarajevsko skoro dobio direkt iz Sarajeva, ništa posebno, čak su im i čepovi zarđali iznutra.Ovo Leskovačko je dobro kao i Dimljeno.Craft piva izbegavam, dok ubodem koje je dobro, smuče mi se. Sent from my 2203129G using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 5844 Posted May 23 (edited) 8 minutes ago, knezevic76 said: i Moreti isto. Da da, fantastičan apsurd sa natpisom na tom Moreti pivu - "L`autentica"... Ne znam samo da li i u EU trziste ide sa glavnim sastojkom... ili je autentično samo za naše tržište kada ga kancer-zaječarska-pivara stavlja kod nas u promet... Edited May 23 by Milutinac 1 nidza reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 6288 Posted May 23 Ni jedno pivo koje se pravi kod nas po licenci nije "autentično". BTW zašto je "kancer" pivara? Sent from my 2203129G using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 5844 Posted May 23 Onda ne može da piše na limenci "L`autentica" ... ne mogu onda da stavljaju kukuruz u pivo, jer mu tu nije mesto... to je obmana kupca, no dobro... 5 minutes ago, knezevic76 said: BTW zašto je "kancer" pivara? Zato što su prvi počeli sa stavljanjem palente u pivo, zato što piva na našem tržištu tipa "Moretti, Asai, Amstel itd." stavlja u promet, dakle iz zemalja gde se ta neka brlja ni ne sme zakonom nazvati "pivo" uzima takvo kakvo je i ubacuje na naše tržište (stavlja u promet), zato što su imali dobro pivo "Zaječarsko" i zato što su ga potpuno uništili, zbog "samo daaaaj daaaj..." 2 MS PK and darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nidza 613 Posted May 23 On 5/12/2023 at 5:25 PM, nemanja84bg said: Corona extra u aromi ... 359 din ako se ne varam , mnogo bre , vise covek nemoze ni kvalitetno da se osvezi Može bre. 6-pack Perlenbacher 0.33l iz Lidla. Neznatno skupljih svih 6 nego to to tvoje pivo od kukuruza, a 100% hmelj i ječam. Samo ih dobro ohladi i uživaj. 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 5605 Posted May 23 6 hours ago, Milutinac said: kancer-zaječarska-pivara Stavice te @PremieRacing na ignore 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 5844 Posted May 23 Iznosim činjenice da je "Limanska" pivara u pitanju, ja bih prvi rekao "limanska-pivara-kancer" Quote Share this post Link to post Share on other sites
nidza 613 Posted May 23 Malo je strogo napisati kancer, ali fakt je recept za njihova piva nešto što je zakonom zabranjeno u nekim zemljama. Sa druge strane, meksička, španska piva, imaju kukuruz, neka su mahom od kukuruza. Meni, lično, to smeta, imam alargiju na ta piva, ali ne mogu da kažem da Zaječarac ili Moreti imaju loš ukus, nemojte ih samo piti previše. 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 5844 Posted May 23 E da, kad reče španska...San Miguel - ista priča kao amstel i ostalo što stavljaju u promet, 150dinara limenka + dobiješ i palentu pride... U originalu ga naravno nema... Kada kažem kancer - mislim samo da su počeli i onda proširili tu priču i na apatinsku pivaru i evo sada vidimo - i na Čelarevo. Jer što bi njima pivo fermentisalo mesec dana, kada mogu kao zaječarsko lepo - 3 dana, ubrzaš proces i ćaoooooo. A npr, češki pivari se baš hvale time da su im piva "Slow brew" i da time postižu kvalitet piva... Kod nas medjutim... 2 nemanja84bg and MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 6288 Posted May 23 Pa ne mogu ljudi da proizvedu koliko mogu da prodaju Sent from my 2203129G using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 5308 Posted May 23 U delu Holandije gde sam bio, provincija Limburg, okolina Ajndhovena, niko Amstel i Hajneken ne smatra pivom, već hemijom! Svi piju belgijska ili neka, nama, manje poznata piva, tamo sam se prvi put sreo sa Leffe pivom! 3 Axic, djomla and Woodoo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nidza 613 Posted May 23 E da, kad reče španska...San Miguel - ista priča kao amstel i ostalo što stavljaju u promet, 150dinara limenka + dobiješ i palentu pride... U originalu ga naravno nema... Kada kažem kancer - mislim samo da su počeli i onda proširili tu priču i na apatinsku pivaru i evo sada vidimo - i na Čelarevo. Jer što bi njima pivo fermentisalo mesec dana, kada mogu kao zaječarsko lepo - 3 dana, ubrzaš proces i ćaoooooo. A npr, češki pivari se baš hvale time da su im piva "Slow brew" i da time postižu kvalitet piva... Kod nas medjutim...Zar nisu sva ta španska piva po receptu pretežno kukuruz? Nismo mi tu ništa smuljali. Korona je od najskupljih piva pa je kukuruzna. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 972 Posted May 23 Iskreno nisam je probao nikad, ali tekstura deluje ok pa bi valjala neka degustacija , ali zato cena suri e sad da li je opravdana .... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Woodoo 21800 Posted May 23 3 hours ago, bane1321 said: U delu Holandije gde sam bio, provincija Limburg, okolina Ajndhovena, niko Amstel i Hajneken ne smatra pivom, već hemijom! Svi piju belgijska ili neka, nama, manje poznata piva, tamo sam se prvi put sreo sa Leffe pivom! Drugar ziveo dugo u Ajndhovenu, isto ovo mi je ispricao, belgijska piva su za njih ozbiljna, domaca piju samo radnici na gradjevini. 1 bane1321 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nidza 613 Posted May 23 Iskreno nisam je probao nikad, ali tekstura deluje ok pa bi valjala neka degustacija , ali zato cena suri e sad da li je opravdana ....Nije opravdana. 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 7482 Posted May 23 Nije opravdana naravno, retko sta sto je skupo i ima opravdanu cenu generalno.Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 5308 Posted May 24 @Woodoo Ima i do toga što im je Belgija "iza ćoška", pa su radnje pune belgijskih piva i čokolade! 1 Woodoo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 5844 Posted May 24 12 hours ago, nidza said: 18 hours ago, Milutinac said: E da, kad reče španska...San Miguel - ista priča kao amstel i ostalo što stavljaju u promet, 150dinara limenka + dobiješ i palentu pride... U originalu ga naravno nema... Kada kažem kancer - mislim samo da su počeli i onda proširili tu priču i na apatinsku pivaru i evo sada vidimo - i na Čelarevo. Jer što bi njima pivo fermentisalo mesec dana, kada mogu kao zaječarsko lepo - 3 dana, ubrzaš proces i ćaoooooo. A npr, češki pivari se baš hvale time da su im piva "Slow brew" i da time postižu kvalitet piva... Kod nas medjutim... Zar nisu sva ta španska piva po receptu pretežno kukuruz? A evo bas za pomenuti San Miguel kazu ovako... Quote It is a Spanish beer brewed following the German Purity Law enacted in 1516 by William IV of Bavaria, its ingredients are therefore water, malted barley and hops that gives beer lovers access to a standard of purity and tradition that should be appreciated. It presents a bright golden color accompanied by a creamy and quite consistent foam, has aroma with notes of white fruit, caramel, cookie, toasted cereal, floral hops and honey that give it freshness. While its flavor is of medium intensity, with a dry finish accompanied by notes of light cereal and cookie that give it the perfect touch to be enjoyed slowly. It is a beer with an alcohol content of 4.2% that makes it the ideal companion to enjoy appetizers thanks to its smoothness and freshness. Mislim ne kazem da ne postoji izuzetak kao Corona npr. koja autentično jeste sa kukuruzom... Više sam dao primer još jednog bisera domaćeg tržišta... - - - - - - - - - - - - - - - - Čelareva što se tiče, palenta se izgleda (makar za sada) odnosi samo na običan Lav, kojeg iskreno nisam pio jedno 2-3 godine sigurno... Ali zato Premiuma što se tiče... 2 1 MS PK, nidza and MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 676 Posted May 24 Lav premium je iznenadjujuce dobar s' obzirom da je domace industrijsko pivo @Milutinac Nikako da dodjem u NS na pivo, da obidjem beercuz i 3bir... Tacnije, planiram neki od narednih vikenda. Ako imas preporuku za neko posebno pivo za probati, preporuci! 1 frostysrb reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 5605 Posted May 24 @MiloshBg dodji kad je nocni bazar, to je valjda prvi petak vece u mesecu. Bude po koji stand kraft piva i budu i kobaje 3 1 Milutinac, knezevic76, MiloshBg and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 676 Posted May 24 @darkman14 Opa, nisam znao, hvala za informaciju! Valjalo bi posetiti pa makar spavao u kolima nakon toga Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 6288 Posted May 24 [mention=5204]MiloshBg[/mention] dodji kad je nocni bazar, to je valjda prvi petak vece u mesecu. Bude po koji stand kraft piva i budu i kobajeMalo više informacija o ovom događaju molio bih, hvala.Sent from my 2203129G using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites