Jump to content
FAS Goran

siemprerosso

Members
  • Content Count

    20
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

siemprerosso last won the day on November 20 2021

siemprerosso had the most liked content!

About siemprerosso

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 12/07/1984

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Batajnica

Previous Fields

  • Garage
    Punto 0.9 Twinair 100hp; Renault Megane 3 1.5 dci 110ks Bose; Peugeot 308CC 1.6 THP200;

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Sa prvim snegom naterah punta kod vulkanizera. Stavljen zimski set točkova (uzeo sam mu nove felne i gume pa sam miran narednih godina). Takođe, zamenjeni diskovi, pločice, i paknovi pozadi. Uz to, očišćeni i doboši od prašine koja je činila da se kočnica čuje prilikom otpuštanja papučice. Sad nek pada koliko hoće. Zamerki za sada stvarno nemam, osim možda što se visoko sedi i što je auto nizak napred, pa šuspleh kači na sve živo. Realna potrošnja po ovom hladnom i mokrom vremenu je nekih 6,7 litara.
  2. To će onda najverovatnije i da ide u njega... A predpostavljam da je i dosada išlo.
  3. Može li savet koje ulje da sipam u Punta 0.9 Twinair 100ks? Auto je 2015. god, dakle Euro 6... Ulje je menjano pre 3000km otprilike (nisam ga ja menjao, već prethodni vlasnik, tj servis), i koliko vidim za sad nije potrošio ništa, ulje miruje na istom nivou kao kad je kupljen. Prethodni vlasnik ga je samo vozio u servis, pojma on nema o vrsti i gustini ulja, a Švabe su napisale u servisnoj da je Selenia u pitanju i to je to. Nit gustine, nit vrste, ništa. Ja bih mu stavio Selenia PE Digitek 0w30, ali bih voleo da čujem vaše predloge.
  4. Samo kod Italijana i nigde više. U ovo vreme paranoje i brige za bezbednost, svetski lideri se voze u tvrđavama na točkovima koje mogu da izdrže raketni napad. A Italijanski predsednik se vozi u Flaminiji koja nudi odbrambene sposobnosti mocarele.
  5. Na Meganu (npr) je tako urađeno - kad je child lock uključen, ne mogu se otvoriti vrata, a ni spustiti prozori, zato pitam. Doduše, on ima elektro podizače i prekidač na vozačevom mestu za child lock (osim manuelnih polugica kao kod Punta).
  6. Evo još jedne venčanice: https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/18760430/mg-zs-180?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0 Bio je do juna 2021 2400, ovaj što ga prodaje sada misli da može da ga uvalja za 4200. Gledao sam auto uživo i stvarno izgleda više nego pristojno. Ali nedostatak majstora i delova ga ubija. Inače je po meni ovo najbolji izbor od svih tih MG modela. Ovakvi motori se više ne prave.
  7. Ja sam svog Džega X type prodavao mesecima. I na kraju je otišao za smešne pare, kad vidim šta je taj auto pružao. Bio je 2.5 v6 benzin AWD. Imao je svoje mane (nedostatak 6-te brzine, potrošnja, registracija, korozija po sajtnama) ali za cca 2500 eur nema luksuznijeg i boljeg auta. Otišao sa 151000km pravih.
  8. Meni na Puntu radi, ali ne blokira kurble da ne mogu da se okreću, dakle prozori i dalje mogu sa se spuštaju. Predpostavljam da je to ok na kolima koji imaju manualne podizače pozadi.
  9. Sigurno je već godinu dana na oglasima. Meračio sam da ga kupim ocu, ali je u međuvremenu dobio Stila. https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/17547886/fiat-croma-16i-54000tm?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0
  10. Hehe, okreni obrni uvek ispadne da su automobili upravo ta droga. Zrno zdravog razuma koje mi je ostalo mi kaže da je pametnije da smanjim broj vozila iz potpisa, a ja i dalje jurim kola koja bih kupio...
  11. Ja mislim da nema prodavnice auto delova ili kozmetike koja ne drži čistač kočnica. Ja sam prošli put uzeo u Uradi sam - Motipov, mislim da košta oko 500 kinti konzerva od 500ml (ili 400, nemoj me držati za reč). I svaki proizvođač ga ima, ne moraš neki posebno da gledaš. Odlična stvar, i ima bezbroj primena. Može i kao dobar čistač felni da posluži, ali je greota, jer brzo isparava pa ne stižeš da očistiš. Stara garda mehaničara ga je obožavala jer može da se koristi i kad auto presisa, pa ubrizgaš malo u usis i auto lakše upali. Moj drug mehaničar, koji mi inače i održava kola je to lično primenio kada sam jednom menjao filter goriva na Ford Tourneu.
  12. Hehe nisu baš za poređenje, Pug je auto više za uživanje, pravi GT. Prešao je 123000. Ne vozi se mnogo - ove godine tek nešto jače od 3000. Više od toga i neće - do proleća. Taj se ne vozi po kiši i ostalim nepogodama, izuzev u vanrednim situacijama. Ima ko će da se soli i kalja U njega sipam Yacco Lube Fr 5w40. Takođe sam u njega sipao i Liqui Moly Motor Protect prilikom prošlog malog servisa, kao i u sva ostala vozila iz potpisa (izuzev Punta, njemu je servis urađen neposredno pre nego što sam ga kupio). Što se goriva tiče u njega ide samo Nisov GDrive 100. Na zimu sipam stabilizator u rezervoar jer auto dugo stoji.
  13. Ne znam za budženje, vidim da pušta muziku i prima pozive bez problema. A2dp je isto nepotreban, kad je već usb tu. Ali nije zgoreg imati. I dobra je stvar što preko usb - a može da se puni telefon. Video sam te multimedije, lepo to izgleda al ne znam koliko joj je potrebno. Ako bude izrazila želju ugradićemo lako... Sviđa mi se što za njega ima baš lepo skrojenih multimedija, koje ne ruže izgled enterijera. Na Meganu sam navikao na Tom Tom, navigacija je odlična, pa ću možda pre to pazariti ako naiđem povoljno.
  14. Sad sam pogledao malo bolje. Auto ima i bt handsfree i A2DP standard (pušta muziku sa telefona, iz memorije i sa YT). Povezao sam se bez problema, mada na čudan način. U dostupnim uređajima nema Blue&Me, već se uređaj zove CarBT. Pin nema 4 broja, već 6, i nisam morao da kucam već samo da kliknem ok na telefonu. Tako da je sad sve ok, onaj Tom Tom uređaj je višak. Iskoristio bih socket za nosač doduše, na odličnom je mestu.
  15. Predstavljam svoj daily driver. Megana sam uvezao 2017. godine iz Dizeldorfa, kad je imao 20000km na satu. Sada ima 60000km. Ništa na njemu nije štucnulo, i sve je fabričko, osim akumulatora , pumpe za vodu (uradio sam veliki servis za svaki slučaj jer je auto stajao dugo). Pouzdan, udoban ekonomičan, lep. U dosta je jakom paketu opreme, što dosta pomaže kod toga da mi auto ne dosadi.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...