Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Započeta operacija rešavanja škripe kočnica. Počeo sam od zadnjih.  Zamenjene pločice , očišćeni cilindri i zamenjene gumice na zadnjim kočionim cilindrima. Disk kao nov ali sada ofarban.

IMG-d983b072c3b06cec65c9042fb5dc58ec-V.jpg

IMG-4b176533436aa91de5298d0aed86a1f5-V.jpg

IMG-730194f18fc5a6ba8c0b5f1a6b3606f5-V.jpg

IMG_20240824_103530.jpg

Čeljusti oprane sprejem za kočnice nema potrebe za farbanjem.

Celjusti ko nove.  I kod mene skripe kocnice, zadnje sam menjao komplet skoro a prednje nisam i siguran sam da od prednjih dolazi zvuk al nisu mi jops za zamenu, sledece god ako ostane kod mene auto

I prednje i zadnje.  Napred novi diskovi i nove pločice. Ostrag diskovi odlični a nove pločice. Bilo potpuno prestalo pa opet počelo. Škripe kada stajem i lagano kočim.  Zadnje imaju zvuk kao da škripe gume ali jako tiho. 

Nije mi jasno šta je sve izgleda dobro. Jedino mi pada na pamet da je do pločica jer su sve zamenjene. Takav auto je došao iz Švice. Majstor rekao da će prestati i tako i bilo pa opet počelo. 

Nervira me! Ljudi se okreću i misle vidi krša!

Kod mene(na autu) :D je bio problem u klizačima/vođicama čeljusti.

Osovinice zaribale a manžetna se naduvala što je uzrokovalo loše otpuštanje kočnice pa se tako i pločice nakrivo potroše.

Nije to potrošeno toliko vidljivo oku ali je znalo da škripucka na lagani dodir papučice.

Sve razradio i takođe iskoristio gumice iz programa "Sigurnost". :thumbup:

I kod mene skripi kad lagano kocim a sto se tice vodjica, zadnje sam cistio i obe gornje vodjice idalje tesko idu kad se ubace u celjust, ne znam u cemu je fora, sve podmazano donje lagano idu a gornje tesko (ili obrnuto ne znam sad tacno) ocigledno je tako konstruisano jer nema sta da zapinje, ali opet to nije uzrok skripanja jer mi skripe prednje kocnice

Posted (edited)

Meni su prednje skripale a imali preko pola mesa ali ne vredi, verovatno se "ubajatile" i zamenio sam ih. 

Zadnje zamenio komplet, oni nasi partneri kluba Slajer iz NS poslali Galfer za neku smesnu cenu pa sam ih nazad upario sa novim diskovima. 

Sad npr. praktikujem jednom mesecno da naprskam brake cleanerom sva 4 diska. 

Edited by Axic

Meni su klizači uredni , nisam imao potrebu da stavljam nove gumice. Izvadio i vidim čista mast unutra. Prednje još nisu na redu ali mislim da je isto problem u pločicama.

Kada rastavim sve videću.

To je do materijala , ima to prednost - te sto skripe slabije se trose, ili se ne gadja materijal sa diskovima ... bas te briga u principu teraj pa na sledecoj zameni probaj sa boschovim ;) meni stavili textar i neke trw diskove ... nista se ne cuje novo novo ;) Obicno kad menjam nesto dodam i jos nesto da sve bude top top kad je vec oko tog i tog dela radjeno.

Edited by nemanja84bg

Posted (edited)

Presvučen volan, kugla menjača i ofarbane komande  na volanu.

Provereni majstor Grifon Petrovaradin. 40e volan i 5e kugla.

Ovih dana ću se pozabaviti komandama da vidim mogu li šta uraditi.

IMG-20491c1a9dd915d5e374d5ddeb570cb2-V.jpg

IMG-09dfab0b3e5ad1b41ec4d901bde19ae7-V.jpg

Edited by Zvezdo

Posted (edited)

Fino uradjeno a nije skupo ali kanda malo ukrivo zasio ovu trobojku na vrhu volana?

Edited by OMP

Jel ukrivo stvarno ili je do polozaja slikanja?

Sent from my SM-A805F using Tapatalk

Ne znam ni sam.

Verovatno ne bih ni primetio da kolega  OMP nije rekao.

U svakom slučaju ja sam zadovoljan.

, lep osećaj na dodir.

Posted (edited)

Na ovoj slici sad mi ne deluje ali na onoj gde je skinut volan bas mi se cini da je malo ukrivo kao i da je crvena traka uza od bele i zelene mada to se primecuje i na drugoj slici.

Jbg ja sam picajzla za tako neke stvari meni upada u oko sto mnogima ne bi.

Edited by OMP

Posted (edited)

Cini ti se, to je do fotoaparata/telefona imaju onaj ultrawide rezim pa izvitoperi sliku (na ovoj drugoj izgleda volan kao da je obavijen oko lopte iako nije) mora bukvalno da ga utempiras da se ne deformise objekat, isto vazi i za kola na oglas kad gledas pa vidis da je nekako izvitoperen model :D malo deluje ukrivo centralni marker al boli te uvo moguce i da je do slike malo iskosa i sl.

Edited by nemanja84bg

Posted (edited)

Ma gde ukrivo, gledate pogresno, ukrivo su ova dva stepa sa leve i desne strane ;) mada i to nemora da znaci jer sociva u uredjaju za slikanje izoblicuju kruzno ... i tabla je pobegla naspram volana kao sto se vidi na slici - zbog pozicije kamere.

Zvezdo1.jpg

Edited by nemanja84bg