stex_pb 1281 Posted August 2 Zapravo verovatno i sam imam te fajlove negde. U nekoj kutiji gde mi je i zuti adapter 1 Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1281 Posted August 24 Započeta operacija rešavanja škripe kočnica. Počeo sam od zadnjih. Zamenjene pločice , očišćeni cilindri i zamenjene gumice na zadnjim kočionim cilindrima. Disk kao nov ali sada ofarban. Čeljusti oprane sprejem za kočnice nema potrebe za farbanjem. 3 Mijailović P., nemanja84bg and knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 2887 Posted August 24 Celjusti ko nove. I kod mene skripe kocnice, zadnje sam menjao komplet skoro a prednje nisam i siguran sam da od prednjih dolazi zvuk al nisu mi jops za zamenu, sledece god ako ostane kod mene auto Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1281 Posted August 24 Ove moje su nove ali škripe! Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 2887 Posted August 24 jesi siguran da zadnje skripe Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1281 Posted August 24 I prednje i zadnje. Napred novi diskovi i nove pločice. Ostrag diskovi odlični a nove pločice. Bilo potpuno prestalo pa opet počelo. Škripe kada stajem i lagano kočim. Zadnje imaju zvuk kao da škripe gume ali jako tiho. Nije mi jasno šta je sve izgleda dobro. Jedino mi pada na pamet da je do pločica jer su sve zamenjene. Takav auto je došao iz Švice. Majstor rekao da će prestati i tako i bilo pa opet počelo. Nervira me! Ljudi se okreću i misle vidi krša! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3626 Posted August 24 Kod mene(na autu) je bio problem u klizačima/vođicama čeljusti. Osovinice zaribale a manžetna se naduvala što je uzrokovalo loše otpuštanje kočnice pa se tako i pločice nakrivo potroše. Nije to potrošeno toliko vidljivo oku ali je znalo da škripucka na lagani dodir papučice. Sve razradio i takođe iskoristio gumice iz programa "Sigurnost". Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 2887 Posted August 25 I kod mene skripi kad lagano kocim a sto se tice vodjica, zadnje sam cistio i obe gornje vodjice idalje tesko idu kad se ubace u celjust, ne znam u cemu je fora, sve podmazano donje lagano idu a gornje tesko (ili obrnuto ne znam sad tacno) ocigledno je tako konstruisano jer nema sta da zapinje, ali opet to nije uzrok skripanja jer mi skripe prednje kocnice Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 21372 Posted August 25 (edited) Meni su prednje skripale a imali preko pola mesa ali ne vredi, verovatno se "ubajatile" i zamenio sam ih. Zadnje zamenio komplet, oni nasi partneri kluba Slajer iz NS poslali Galfer za neku smesnu cenu pa sam ih nazad upario sa novim diskovima. Sad npr. praktikujem jednom mesecno da naprskam brake cleanerom sva 4 diska. Edited August 25 by Axic 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1281 Posted August 25 Meni su klizači uredni , nisam imao potrebu da stavljam nove gumice. Izvadio i vidim čista mast unutra. Prednje još nisu na redu ali mislim da je isto problem u pločicama. Kada rastavim sve videću. 2 stex_pb and nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 1971 Posted September 2 (edited) To je do materijala , ima to prednost - te sto skripe slabije se trose, ili se ne gadja materijal sa diskovima ... bas te briga u principu teraj pa na sledecoj zameni probaj sa boschovim meni stavili textar i neke trw diskove ... nista se ne cuje novo novo Obicno kad menjam nesto dodam i jos nesto da sve bude top top kad je vec oko tog i tog dela radjeno. Edited September 2 by nemanja84bg Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1402 Posted September 2 Top top top, nov nov nov. 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 1971 Posted September 3 @MiloshBg e jesi legenda , nego kad ces da mi pogledas masinu , treba neko strucan da potpise i verifikuje nestrucnost drugih Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1402 Posted September 3 Ne bavim se njemackim kofama. 1 5 stex_pb, Milutinac, nemanja84bg and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1281 Posted October 4 (edited) Presvučen volan, kugla menjača i ofarbane komande na volanu. Provereni majstor Grifon Petrovaradin. 40e volan i 5e kugla. Ovih dana ću se pozabaviti komandama da vidim mogu li šta uraditi. Edited October 4 by Zvezdo 4 stex_pb, Axic, Reacher Gilt and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
alfini0507 1744 Posted October 4 Lepo Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 2887 Posted October 4 (edited) Fino uradjeno a nije skupo ali kanda malo ukrivo zasio ovu trobojku na vrhu volana? Edited October 4 by OMP Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 19379 Posted October 4 2 4 alfini0507, nemanja84bg, Lufti and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1281 Posted October 4 Boga mi izgleda da i jeste! 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lufti 739 Posted October 4 Jel ukrivo stvarno ili je do polozaja slikanja?Sent from my SM-A805F using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1281 Posted October 4 Ne znam ni sam. Verovatno ne bih ni primetio da kolega OMP nije rekao. U svakom slučaju ja sam zadovoljan. , lep osećaj na dodir. Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 2887 Posted October 4 (edited) Na ovoj slici sad mi ne deluje ali na onoj gde je skinut volan bas mi se cini da je malo ukrivo kao i da je crvena traka uza od bele i zelene mada to se primecuje i na drugoj slici. Jbg ja sam picajzla za tako neke stvari meni upada u oko sto mnogima ne bi. Edited October 4 by OMP Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 1971 Posted October 4 (edited) Cini ti se, to je do fotoaparata/telefona imaju onaj ultrawide rezim pa izvitoperi sliku (na ovoj drugoj izgleda volan kao da je obavijen oko lopte iako nije) mora bukvalno da ga utempiras da se ne deformise objekat, isto vazi i za kola na oglas kad gledas pa vidis da je nekako izvitoperen model malo deluje ukrivo centralni marker al boli te uvo moguce i da je do slike malo iskosa i sl. Edited October 4 by nemanja84bg Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 17127 Posted October 5 Jes malo ukrivo... 2 nemanja84bg and Zvezdo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 1971 Posted October 5 (edited) Ma gde ukrivo, gledate pogresno, ukrivo su ova dva stepa sa leve i desne strane mada i to nemora da znaci jer sociva u uredjaju za slikanje izoblicuju kruzno ... i tabla je pobegla naspram volana kao sto se vidi na slici - zbog pozicije kamere. Edited October 5 by nemanja84bg 1 Zvezdo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites