shuxx 15973 Posted January 22, 2024 Koje su zvanične litraže, zapremina oba gepeka, nisu pravilnni, ali izgleda da ima dosta mesta. Kako se aktiviraju Klapne...br obrtaja ili.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
dellas 1736 Posted January 22, 2024 Aktiviraju se na daljinsku komandu preko vakum aparata. Ima vise opcija, moze i da se izvuce dugme, a moze i potpuno manuelno , ko sta voli. Videcu kako i sta jos uvek, porucio sam celu tu daljinsku komandu, ali mi je ultimativni cilj da sve bude spakovano neprimetno i da se ne narusi fabricka funkcionalnost. Sto se tice prtljaznika, da malo je nepravilan oblik, pre svega prednjeg koji je dubok ali uzak, a zadnji sirok ali plitak Sve u zbiru 260l kada se nalazi sav alat i rezervni tocak, dva manja kofera i poneka sitnica. 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
dellas 1736 Posted July 8, 2024 (edited) Evo malo fotki sa jednog "izuzetnog puta" Transfagarasan i Transalpina u Rumuniji. Putevi koje bi svaki pasionirani vozac trebao da prodje (posebno Transaplinu gledano vozacki) , a Transfagarasan je atrakcija za sebe. Automobil je slusao fantasticno, lezanje u krivinama je nestvarno i nije mu bio proslem da "drzi" automobile i po par stotina konja jace od sebe. Edited July 8, 2024 by Ivan Slike prebacene na FLCS server 19 silenci, rkoma1986, Woodoo and 16 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
rkoma1986 1219 Posted July 8, 2024 Nerealno dobro izgleda 3 Lufti, neshtry and dellas reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 6193 Posted July 8, 2024 Bravo! Kod prve rečenice sam pretpostavio da je Porsche Club bila organizacija pošto znam da svake godine (možda i više puta godišnje) voze TA i TF... Za prave petrolheads nema dalje, vrhunska priča. Vozio sam motorom, autom, džipom a sledeće mi je odlazak Ciglom preko svih rumunskih transova i obilazak rudnika soli zbog dece... 4 dellas, Lufti, shuxx and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15973 Posted July 8, 2024 Uh, lepota ziva. Obisao sam TA i TR, ali sa ljutom masinom od max 60ks. Z10 na TNG. Imate lep tekst medj putopisima na Autorepublici. U planu je i ove godine da odem. Balea jezero i Moldoveanu 2544mnv, najvisi vrh Rumunije... Su na spisku.Naravno i uzivanje u tuđim automobilima, ono... Vodi te tata da gledas kako deca jedu sladoled Vredi otici radnim danom. Vikendom je prevelika guzva. Oni brzi, ne mogu doci do izrazaja od onih sporih.Svakako je jedinstven dozivljaj. Medvedi na svakom cosku... Sent from my STK-LX1 using Tapatalk 6 dellas, horvat, nemanja84bg and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
cane 225 Posted July 8, 2024 Mogli smo se sresti, ja i burazer zakasnili sa prijavom Kakvi su utisci, jel vredelo?Sent from my iPhone using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15973 Posted July 8, 2024 Nije tema za to, i izvinjavam se unapred.Ali, sa zeljom da barem jos nekog pobudi da obiđe TA i TR.Ostavljam link teksta sa AR...https://autorepublika.com/2019/10/15/dvostruki-trans-iliti-putevima-dzeremija-klarksona-video-i-galerije/Sent from my STK-LX1 using Tapatalk 3 Zvezdo, cane and PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 22117 Posted July 8, 2024 Svaka cast i hvala za fotke. Znam nekoliko ljudi koji su bili licno i svi kazu da je dozivljaj sjajan. Zakljucak im je identican - da apsolutno vredi provozati te rute, koje su postale poznate tek pre deceniju i po kada ih je Clarkson medju prvima promovisao kao "najvozackije" deonice. PS: Fotke sam sa PostImage prebacio na FLCS server, da ih sacuvamo posto ih eksterni host brise posle nekog vremena. A tako imamo i mogucnost Thumb prikaza i listanja. Koga interesuje da pogleda, imamo i zasebnu temu o Transfagarasanu u Putopisima i na nasem forumu: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/49464-transfagarašan/ 5 horvat, shuxx, Zvezdo and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 7011 Posted July 8, 2024 Ispratio sam na instagramu, odlicna putesestvija, zavidim. Definitivno mi je na bucket listi 3 shuxx, dellas and PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1449 Posted July 8, 2024 5 hours ago, shuxx said: . Ali, sa zeljom da barem jos nekog pobudi da obiđe TA i TR. Radi se na tome! 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
dellas 1736 Posted July 8, 2024 8 hours ago, cane said: Mogli smo se sresti, ja i burazer zakasnili sa prijavom Kakvi su utisci, jel vredelo? Sent from my iPhone using Tapatalk I vise nego vredelo, predobro iskustvo. Osim prelepih puteva i predela organizacija je zasluzna za to, mogli smo da vozimo u jednoj jako dinamicnoj koloni , vratilo je uspomene na nfs porsche i stazu Svarcvald Hvala svima, preporuka je obici sa bilo kojim vozilom. Kvalitet asfalta i same rute je daleko bolji na Transalpini ali je Transfagarasan must za obici. 3 dana su dovoljna da se sve obidje uzduz i popreko. Mi smo cak u jednom trenutku zalutali kao i ekipa iz top gear-a, i imali 10km ozbiljan offroad za niskim vozilima (moj je patos) Ali se sve dobro zavrsilo , avantura vise. 8 shuxx, Lufti, city and 5 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3434 Posted July 15, 2024 Brutalan auto! I sto vise citam o Boxsteru deluje mi kao poslednji pravi vozacki automobil koji ce moci da se nadje za koju godinu za normalne pare. Ako te vidim negde u naselju masem da mi pokazes auto Da li si planirao da radis nesto sa IMS-om preventivno? Quote Share this post Link to post Share on other sites
dellas 1736 Posted July 15, 2024 Nikakav problem, uvek imam vremena za druzenje i "review" auta Sto se tice IMS bio sam na korak da porucim deo iz Francuske i zamenim ga, gledajuci po netu i citajuci o njemu. Medjutim u razgovoru sa ljudima koji se malo ozbiljnije razumeju doneo sam odluku da ga ne menjam ako ne bude potrebe, samo da radim redovnu proveru. Sasvim je dovoljno i prilikom malog servisa ali cu za svaki slucaj raditi i jednom na sredini intervala. Generalno se vrlo jednostavno proveri stanje, skine se filter ulja i proveri se da li ima u njemu opiljaka , ukoliko ih ima to je znak da ims treba zameniti. Ima jos nekoliko simptoma koji se razvijaju ali ovo je najmerodavnija provera, ako nema opiljaka - samo gas i bez ikakve brige. 1 igor0511 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3434 Posted July 15, 2024 masem onda kada vidim negde Boxster, lakse je uocljiv nego Geely sigurno Ima smisla za IMS odluka. One price o retrofitu zvuce super, ali opet je pitanje kako se i to pokazuje kroz 5 godina. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 22117 Posted July 20, 2024 (edited) Edited July 20, 2024 by Ivan 2 Reacher Gilt and neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2687 Posted July 21, 2024 13 hours ago, Ivan said: ovaj lik mi je antipatican,al Maja HotHels je odlicna 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 19684 Posted July 21, 2024 Ja Idook mogu da podnesem,ali Maju ne ... probao par puta i ne mogu... Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3957 Posted July 21, 2024 Idook mi je gotivan i kulturica lik, smeta mi jedino njegova gorvorna mana ali ostalo je ok kao i sadrzaj koji plasira, Hot Hils ne mogu da svarim nikako, jeste dobra riba i to je sve. Inace lepa tura za voznju Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15973 Posted July 21, 2024 Maja je fantasticna, stil, figura stajling. Ali bukvalno cim progovori mi je antipaticna. Terminoligija, znanje...Da joj neko napise tekst, i da ga procita. Bila bi VRH Sent from my STK-LX1 using Tapatalk 1 silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 22117 Posted July 21, 2024 (edited) Savin (Idook Media) je imao onaj bas lep serijal "Barn Find". Pronalazenje, sredjivanje i vracanje "u zivot" dva sjajna modela - MR2 i 635 CSi. Secam se da sam bas sa zadovoljstvom ispratio. Em su se skupili pravi entuzijasti, zanimljiva prica... Em u ovoj poplavi tablet plastikanera na baterije, sve vise uzivam u pravim automobilima iz tog doba. Ko nije, topla preporuka da se pogleda. 4 hours ago, shuxx said: Ali bukvalno cim progovori mi je antipaticna. Terminoligija, znanje... Kome je do terminologije - kod Jure u emisiji, ima magistra masinstva, Saru Ugrinic : Edited July 21, 2024 by Ivan 2 silenci and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2687 Posted July 21, 2024 6 hours ago, neshtry said: Ja Idook mogu da podnesem,ali Maju ne ... probao par puta i ne mogu... Ja bi probao Maju 12 minutes ago, Ivan said: Savin (Idook Media) je imao onaj bas lep serijal "Barn Find". Pronalazenje, sredjivanje i vracanje "u zivot" dva sjajna modela - MR2 i 635 CSi. Secam se da sam bas sa zadovoljstvom ispratio. Em su se skupili pravi entuzijasti, zanimljiva prica... Em u ovoj poplavi tablet plastikanera na baterije, sve vise uzivam u pravim automobilima iz tog doba. Ko nije, topla preporuka da se pogleda: https://www.youtube.com/watch?v=yerzwZ2NuV0&ab_channel=iDookMedia Kome je do terminologije - kod Jure u emisiji, ima magistra masinstva, Saru Ugrinic : Jura je super zanimjiv,kao i Sara,a i Jelena,sjajne emisije 1 Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
dellas 1736 Posted November 13, 2024 Nisam dugo nista postovao, auto ce jos malo biti godinu dana kod mene i mogu reci da sam prezadovoljan. Napravljeno je nesto manje od 5.000km i u svakom kilometru sam uzivao. Od planova imam upgrade kocnica, porucene su EBC Ultimax plocice iz UK i u potrazi sam za nekim performance diskovima. 9 Ivan, Lufti, MiloshBg and 6 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 3204 Posted November 13, 2024 Oseća se ljubav u fotkama je l' i lepša polovina ima svoj ključ? 1 1 shuxx and nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
dellas 1736 Posted November 13, 2024 Nema, ali ima od necega zanimljivog i sa mnogo vise konja 1 Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites