darkman14 6148 Posted December 12, 2019 @PremieRacing Aj pogledam gde je meni ostao moj drzac pa ti dam. Ja sam kupio auto tako kako si ti prodao 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4279 Posted December 12, 2019 (edited) @PremieRacing Imam ja jedan viska za putnicki program, dam ti Dz. Ak si odavle mogu ti na nekom skupu doturim ili preko nekoga. Mozda mozes i da pitas u nekoj poslovnici Srb. Puta, reci polomio mi se, a ja vas uvazeni korisnik, kako cu platit ak ne funkcionira. E bre ko jos kaci TAG na soferku, to bre u brzini kroz naplatnu samo se prilepi na soferku dok radis jos xyz poslova ccc.. Edited December 12, 2019 by ISV_01 Added 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5714 Posted December 12, 2019 Pun forum dobrih ljudi... Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 6451 Posted December 12, 2019 Mislim, nije da se pravim mLogo pametan, ali zar TAG ne radi na radio signal, pa bi trebalo da je sve jedno da li ga držim zalepljen na staklu ili u nekoj pregradi na tabli? Quote Share this post Link to post Share on other sites
bglion 401 Posted December 12, 2019 Ovo naši su čudna sorta. Mene je onaj na rampi ubedjivao da sam ga naopako držao pa nije ocitao Kaže mora crna boja spolja... Idiot 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
BGMilos 126 Posted December 12, 2019 @bglion Ti tag uređaji komuniciraju na frekvenciji od 5.8GHz na kojoj se radio talasi prostiru praktično pravolinijski i imaju veoma usmerene antene tako da jeste važno kako su orijentisani. Nisam probao ali vrlo verovatno da naopako stvarno ne mogu da komuniciraju ako su antenice direkcione. 3 neshtry, PremieRacing and darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
bglion 401 Posted December 12, 2019 Ne znam nista o tim opasnim frekvencijama Nedavno sam vozio čoveka čiji je tag bio u torbici na tabli i otkucalo je njegov tag umesto moj koji je na soferci... 1 bane1321 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
BGMilos 126 Posted December 12, 2019 (edited) Te opasne frekvencije i ponašanje talasa na njima su skoro kao naučna fantastika tako da nemoj ništa da te čudi. Samo kažem da ima smisla to što je rekao radnik na rampi. A možda je i taj primerak taga buđav. Nije baš lako napraviti antenice na štampanoj ploči da idu u masovnu proizvodnju i da svaka ima dobre karakteristike. Edited December 12, 2019 by BGMilos 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6610 Posted December 13, 2019 Nije idiot, stvarno treba drzati crnu stranu spolja, inace nece raditi... Probao vise puta 1 BGMilos reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6148 Posted December 13, 2019 ^uporan decko 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4279 Posted December 13, 2019 To pokusao da prokrijumcari Alfu na autoput pa dobio rampu Salu na stranu, ja drzim Tag u onom njegovom malom pakovanju, za koje legenda kaze da poseduje svemoguce moci neocitavanja istog kada se prolazi ispod Tag releja, dok kad zatreba izvucem Tag sa sve nosacem na njemu i samo prilepim za soferku pri prolasku kroz naplatnu. Takodje postoji legenda po kojoj neka vozila, zbog nekog premaza u soferci (npr Scenic mk1) Tag nije ocitavao ako se postavi u gornji deo soferke. Quote Share this post Link to post Share on other sites
masaivan 0 Posted January 10, 2020 Jel ima neko držač? Meni treba jedan, promenio sam auto.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
VladaG9 156 Posted February 18, 2020 TAG uredjaj na akciji. Sa postpejd placanjem preko ENPay aplikacije. Nema vise pripejd dopune, nego nakon 10 dana nakon prolaska kroz naplatnu stanicu skinu vam iznos sa kartice a rwcun salju na mejl. Malo sam istrazivao kako je ovo moguce i fora je izgleda u tome da se vas tag vodi na pravno lice, u ovom slucaju ENPay, a njima je omogucena postpejd naplata. Uglavnom nema provizije tako da se ne placa vise od regularne cene putarine. 2 Woodoo and Martin reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
BGMilos 126 Posted February 18, 2020 Meni je to bilo interesantno i hteo sam da probam taj "postpejd" ali je aplikacija loše ocenjena i toliko ima loših iskustava da sam odustao. Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6148 Posted February 18, 2020 Ja koristim tu app već par meseci. Generalno radi ok. Preporuka samo staviti neku drugu karticu, ne onu na koju primaš platu i uplatiš elektronski na nju pa skidaju pare sa te kartice. Uvek dođe izveštaj posle 10tak dana Quote Share this post Link to post Share on other sites
BGMilos 126 Posted February 18, 2020 A šta je od podataka potrebno, vidim da se žale na broj pasoša u ocenama? Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6148 Posted February 18, 2020 Za registraciju na app se ne sećam, možda. Potreban je broj platne kartice i da imaš 600 din na njoj. Kad odrade prebacivanje taga na postpejd, ovih 600 dinara ti domu kao kredit, kad potrošiš skidaju dalje. Tag čak nisam ja ni lično odneo. Dao šuraku kad je išao za BG i sve odradili za 5 min 1 1 Martin and BGMilos reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
VladaG9 156 Posted February 18, 2020 Za registraciju traze broj licne karte. To sam ostavio. Sto je malo i logično. Jer napisao sam kako funkcionise. Tsj tag koji ti imas se vodi na pravno lice tj na njih. Ti kao fizicko lice ne mozes da placas postpejd, samo pripejd. A fora je da oni imaju valjda popust od 5 posto kao pravno lice l, i tu oni zaradjuju. Oni tebi taj popust ne obracunaju, ali ne placas ni njima proviziju. Juce sam porucio, videcemo kad stigne tag, kakva su iskustva. 1 BGMilos reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Martin 808 Posted February 18, 2020 Koristim ENpay od početka, negde od 01.11. Nikakvih problema nije bilo do sada, sve funkcioniše besprekorno - prolazi kroz rampe i naplata. Već je spomenuto, najbolje koristiti karticu na koju ne leže plata, nego karticu koja se koristi za plaćanja preko interneta (npr). Obračunski period je deset dana i po dobijanju specifikacije, potrebno je prebaciti potrebnu količinu novca na karticu za plaćanje. Na TAGu poželjno je potrošiti sav novac, jer preostale količine novca ostaju na TAGu dokle god je isti u ENpay sistemu naplate 1 BGMilos reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
drgrozozo 1 Posted August 14, 2020 Nije idiot, stvarno treba drzati crnu stranu spolja, inace nece raditi... Probao vise puta Koliko sam viđao, a i kod mene je tako, nosač je napravljen tako da bela strana bude spolja, prolazi se rampa normalno, ne znam odakle priča da crna treba spolja, tako bi ga onda i dizajnirali da je to bitno. Sent from my Mi 9T using Tapatalk 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Woodoo 24734 Posted August 14, 2020 Radi i ako stoji u kaseti van one njihove kutijice ili kesice, zavisti šta je ko dobio uz aparat. Saznao sam na teži način. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 7979 Posted August 14, 2020 Radi gde god da je. Drugar "izgubio" svoj pa ga nasao tako sto ga je cuo da je zapistao ispod sedistaПослато са SM-A307FN помоћу Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
markoz361 0 Posted October 7, 2020 jel ima na pumpama da se kupi novi drzac za tag? imam neku cudnu soferku i samo na malim mestima oko retrovizora mi prolazi signal, a ne mogu da ga ciljam stalno, ovako sa nosačem je idealno, ali sam polomio skidajuci sa auta starog jel uspeo neko da kupi? :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6148 Posted October 7, 2020 Mislim da se samo držač ne prodaje zasebno. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tadej 257 Posted October 7, 2020 jel ima na pumpama da se kupi novi drzac za tag? imam neku cudnu soferku i samo na malim mestima oko retrovizora mi prolazi signal, a ne mogu da ga ciljam stalno, ovako sa nosačem je idealno, ali sam polomio skidajuci sa auta starog jel uspeo neko da kupi? Ima na KP Quote Share this post Link to post Share on other sites