Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Alfa Romeo Giulia

Recommended Posts

Ali ne muci se ni trena. Mnogo mi se svidja kad jako prikoci sto mu se upale sva cetiri migavca.

 

Nego drzi stalno levi migavac kada ga gazi, je l' to neka praksa kad vozis onako brzo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Migavac levi metak u cevi.:D

 

Quote

 

"Kada sa na autoputu odlučite za preticanje i želite da pređete u levu traku, vi ste dužni da uključite levi pokazivač pravca i da ga ostavite uključenog sve dok ne završite preticanje.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

E bas vala, kao metak prolazi pored onih, koji kao da stoje!:respect:Ja sam najvise u zivotu terao jednog Audija 240km/h (nije mogao vise zbog blokade), ali ovo je bas bas...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovako da provozas nasim autoputem od Batrovaca do Kuzmina, poispadale bi ti plombe.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 hours ago, Ivan said:

Ovako da provozas nasim autoputem od Batrovaca do Kuzmina, poispadale bi ti plombe.

 

:lol::lol::lol:

I onda pravo do Tejovića po nove viljuške. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogea Racing Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

 

pogea%20g%201.jpg

 

Dok regularna Giulia Quadrifoglio pod haubom ima 2.9 litarski V6 motor koji razvija 510KS, Pogea Racing je pripremio kit koji omogućava da ovaj agregat raspolaže sa 577KS (i 733 Nm obrtnog momenta). Ovde se pre svega radi o reprogramiranoj ECU jedinici, uz napomenu da je paket kompatibilan i za novi SUV Stelvio sa istim motorom.

 

pogea%20g%2011.jpg

 

U kratkoj vesti se ne navode podaci o ubrzanju i najvećoj brzini pa ovde podsećanje da fabrička Giulia Quadrifoglio od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 3.9 sekunde i postiže maksimalnih 307 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Top Gear proglasio Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio za ''Automobil godine''

 

Alfa-Romeo_Giulia-Quadrifoglio_49.jpg

 

  • Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio osvojila je dve nagrade u dodeli nagrada BBC-jevog Top Gear Magazina 2016.
  • Vrhunski Quadrifoglio počastvovan je prestižnom titulom ''Automobil godine'' koju dodeljuje magazin kao i svečanim javnim izborom za ''Automobil 2016.''
  • Ova pohvala dodata je kolekciji od 24 drugih nagrada primljenih u drugim evropskom zemljama.

 

BBC-jev magazin Top Gear i javnost se slažu: nova Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio je ''Automobil godine'' 2016. Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, najmoćniji je Alfa Romeo ikada napravljen za vožnju po putevima, krunisan kao dobitnik jedne od najpoželjnijih nagrada u industriji motornih vozila. Ne samo to, vodeći Quadrifoglio model, koji napaja novi 510 KS, 600Nm Bi-Turbo V6 benzin motor i koji ubrzava od 0 do 62 milja na sat u samo 3.9 sekunde, osvojio je i vrhunsku nagradu u prvom javnom glasanju za ''Automobil 2016.'' Pobednici su proglašeni u poslednjem broju magazina, u izdanju ''Awards''. Prema Top Gear Magazinu, ''Giulia je moderna i haj-tek, ali suština je jednostavna: motor, upravljanje, lepota. Ovo su stvari koje želimo od Alfe. Giulia je pruža i više od toga.''

Kombinujući savršen raspored težine zajedno sa potpuno novom arhitekturom zadnjeg pogona, Alfa Romeo Giulia pruža najbolje performanse u klasi kada su u pitanju odnos snage prema težini i inovativne motorne i pogonske tehnologije. Sa automatskim menjačem od osam brzina kao standardom, Giulia Quadrifoglio sadrži tehnologiju dizajniranu da maksimizira dinamične performanse, kao što su prvi u sektoru Alfa Chassis Domain Control sistem, Alfa™ Active Aero Splitter sistem i Alfa™ D.N.A. Pro selector sa Trkačkim modom. Novi efikasni aktivni sistemi bezbednosti, kao što je Upozoravanje na sudar, Autonomna kočnica za hitne slučajeve sa prepoznavanjem pešaka i Upozorenje o napuštanju trake, standardni su delovi ponude i doprineli su tome da Alfa Romeo Giulia dobije prestižnu Euro NCAP ocenu od pet zvezdica, sa 98% u rezultatima zaštite za odrasle putnike - što je jedna od najviših ocena koje su automobili ikada dobili, uprkos strožem Euro NCAP sistemu evaluacije uvedenom u 2015.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfa je proizvela preko 900 Giulia za SAD, 800 za UK, 150 za Australiju, ništa još za Japan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa neka ti šapnu kao i do sada što ja pišem. Bila je poduža rasprava na jednom .hr forumu, a zna i @Elra za to. Spominjao se i Stelvio i svašta nešto. No to je @ivan.ik bio informator. Gdje je nestao? Jel živ ili mrtav?

Share this post


Link to post
Share on other sites

FCA zapošljava novih 1.800 radnika u Cassinu

 

alfa%20s%2045.jpg

 

Iako mnogi zluradi proroci govore da se Alfa Giulia slabo prodaje to nije tačno.

Dokaz dobrom dosadašnjem poslu je i zapošljavanje novih 1.800 radnika u pogonima u Cassinu. Novi radnici bi trebalo da omoguće rad za dodatnu smenu. Sve to zajedno će omogućiti dosta veću proizvodnju Giulie i Stelvia. Koliko je to sve značajno pokazuje da je samoj svečanosti u Cassinu prisustvovao i italijanski premijer.

 

alfa%20s%20455.jpg

 

Giulia je već tokom septembra zaokružila svoj plan u Italiji za 2016., a plan je premašen i za region cele EU. Ono što je isto tako dobar pokazatelj je da se veoma malo ljudi odlučuje za ulazni model od 136 ili 150KS. Nekakav minimum je 2.2 dizel sa 180KS i opremom Super. Najjači Quadrifoglio model je čak traženiji od dizela sa 136KS. Za daljnji rast je ključno pojačanje mreže dilera. Na tržištu SAD-a sve ide po planu. Postigli su da je većina dilera zajednička sa Maseratijem. To će omogućiti odlično iskustvo za kupca prilikom same kupovine, a nadamo se i dobru servisnu podršku. Jednostavno je standard za premium brend totalno drugačiji nego za one mainstream. Alfa je ovakvim potezom u SAD-u jasno pokazala gde cilja. Koliko je Alfi važan SAD pokazuje i činjenica da će Stelvio Quadrifoglio tamo stići već sredinom sledeće godine, dok je start prodaje istog za Evropu predviđen tek krajem te iste godine. Ipak za obične verzije početak će biti u Evropi i to u martu ili aprilu sledeće godine. Ni to nije sve. Italijanski Quattroruote izveštava da je dato zeleno svetlo za Giuliu SW.

 

alfa%20g%20sw%202018.jpg

 

Naravno iluzorno je očekivati da premijera iste bude na sledećem sajmu u Ženevi. Prodaja iste ne može biti pre 2018., a tome u prilog ide i činjenica da nismo videli još ni jednu test mulu. Naravno da će i prodaja obične Giulie rasti dolaskom novih verzija. Mnoge informatičke firme u svoju flotu ne mogu uvrstiti Giuliu jer imaju politiku o vozilima sa emisijom CO2 manjom od 100 g/km. To će se desiti kada početkom sledeće godine u prodaju dođe verzija Advanced Efficiency oznake AE. Napokon se zna i zvanična potrošnja Giulie Quadrifoglio u SAD-u. EPA je rekla da je to 20 mpg u kombinovanom ciklusu što je za 1 mpg bolje od BMW-a M3. A to znači da zvanična prodaja Giulie Quadrifoglio u SAD-u može da počne. Treninzi tamošnjih zastupnika za Giuliu su mahom odrađeni već pretprošle nedelje.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

BR-Performance Alfa Romeo Giulia 2.2 Diesel

 

br%2011.jpg

 

Alfina limuzina Giulia sada može da se dobije i sa tjuning paketom iz firme BR-Performance. Konkretnije, BR-Performance nudi kit za pojačanje 2.2 JTDM dizel motora koji sada raspolaže sa 232KS i 542 Nm obrtnog momenta.

 

br%201.jpg

 

 U kratkoj vesti nema podataka o ubrzanju do 100 km/h i najvećoj brzini.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfa Romeo Announces Pricing for All-new 2017 Giulia Lineup (USA)

  • Giulia and Giulia Ti go on sale in January 2017 with an MSRP of $37,995 and $39,995, respectively
  • Giulia Quadrifoglio goes on sale this month with an MSRP of $72,000



FCA Canada: Alfa Romeo Announces Pricing for All-New 2017 Giulia Lineup (Canada)

  • Giulia and Giulia Ti go on sale in Q1 of 2017 with a Canadian MSRP of $48,995 and $50,995, respectively
  • Giulia Quadrifoglio will have a Canadian MSRP of $87,995

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...