Jump to content

N.N.

Members
 • Content count

  1395
 • Joined

 • Last visited

About N.N.

 • Rank
  Regolari

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Split

Previous Fields

 • Garage
  FIAT Brava 1.4 12v SX

Recent Profile Visitors

1274 profile views
 1. @srdjos Lounge oprema... Valjda ih ima u seriji onda. I to je to. S-Design ima Xenone.
 2. @Woodoo @neshaoct Prvo se treba uzeti u obzir da i ako je bilo razgovora da su oni bili čak i do 8 mjeseci u prošlost. Druga stvar. Da je bilo službene ponude, odnosno službenih razgovora. Onda bi se to moralo objaviti i na burzi. Ono što imamo je razgovor Johna Elkanna i vlasnika Geelya koji se vrlo vjerojatno od ranije poznaju privatno. Nije bio razgovor između FCA i Geelya. Kinez je u međuvremenu kupio 10% Daimlera. On, ne Geely. Isto kao što bio on otkupio udio Exora u FCA. Razloga može biti više. Recimo da želi biti manje ovisan o kineskoj Vladi. I ne zaboravimo da Exor iako ima 29% dionica FCA u stvari ima 41% prava odlučivanja. Jednostavno njihove dionice vrijede više nego neke druge. I čini mi se da FCA sada vrijedi preko 30 milijardi eura.
 3. Ahahha. Koji su ovo eksperti. Sami nadožuntaju dio koji im paše. Nije Sergio nigdje spominjao Tipo. Samo da se moraju fokusirati na obitelj 500 i da Fiat neće imati potpunu ponudu.
 4. Colorado ima njihovu izvedenicu VAM Motora. Silverado 1500 se ne nudi sa dizel motoromhice u budućnosti no to će biti GM 3.0 redni šestak. Proizvodnja u SAD-u, a razvoj u Italiji. Gore spomenuti GM Powertrain Torino. 2500 i 3500 imaju Duramax dizele. RAM je taj koji koristi Cummins kod velikih. A kod "malog" 1500 je VM Motori 3.0 V6.
 5. Ne ide dizel nigdje. Barem ne kod većih automobila. Eno u ePER-u već ima Alfa 2.2 dizel sa SCR sistemom i većom snagom nego sada. Isto tako timing o kojem se piše je 2022. To nema smisla. Zašto? Euro 6d TEMP je za sva vozila obavezan od 9/2019, a Euro 6d od 1/2021. Za nova vozila ili novi tip 9/2018 odnosno 1/2020. Sestrinska kompanija FCA,a to je CNH Industrial, već ima Euro 6d dizel sa najnovijom verzijom 2.3 dizela. I kao takvi su prvi kod LCV. https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6369478558129143808/ Kod manjih motora će biti raznih hibrida kao ovi dole: Front End Accessory Drive CeO Leader for EMEA Region Nome azienda FCA Fiat Chrysler Automobiles Date 2016 – presente Durata lavoro 2 anni Località Pomigliano D'Arco-Naples Italy Currently, the most common hybrid and mild hybrid topology is the P0/ P1 front architecture, in which the electric machine is integrated in the Front End Accessory Drive (FEAD). In this case, the electric machine is replacing the alternator in terms of role and packaging. I work to get he belt-driven design is very compact and facilitates integration in the available space between the internal combustion engine and vehicle. Also together with the suppliers of the electric machine we define the work mode to achieve emission and consumption reduction targets. Mine achievements : GSE T4 Hybrid 350v > white paper to start of production 2018 GSE N3 Mild Hybrid 12v > white paper to start of production 2019 ... https://www.linkedin.com/in/pino-di-maria-11a459125/ GM ionako prdnuo u Europi. Pobjegli su. No i dalje koriste sada vlastitu evoluciju 2.0 CDTI motora. U SAD-u nude svoj 1.6 CDTI. Predstavili sada svoj 3.0 dizel redni šestak. Oba ta motora su u poptunosti razvijena od GM Powertrain Torino, odjela koji je nastao nakon rastave braka sa Fiatom. Taj sektor nisu prodali PSA.
 6. Prvi put čujem. Pa adut najjeftinijeg Tipa je bio što ima radio, klimu, sva 4 električna podizača i 6 air nagovarao u seriji. Dok si na Hyundai Kiu dodao neke stvari bude skuplji 1500-2000 eura od Tipa.
 7. @Ivan Da ne misliš ti na S-design? Ja o ovom Sport modelu stvarno ne znam ništa.
 8. Puno se piše o nekakvom Tipu Sport za Ženevu. Možda će napokon neki sa ove teme biti zadovoljni. Ja ne znam o čemu se radi.
 9. @igor0511 Zar su mijenjali dobavljača interijera? 500L je radio Johnson Controls. 500X je Faurecia. To je najbolji izbor ako želiš plastiku ugodnu na dodir. Naravno mogu i oni tvrdu napraviti.
 10. Ja sam rekao da je 1.0 neophodan. I kao što sam rekao ići će do 120 KS koliko sam ja upoznat. Da postoji 1.4 turbo MA ne bi bio puno skuplji od 1.4 T-JET. Ali ima razloga zašto T-JET. Manje bitna, manje je osjetljiv što se tiče motornog ulja- A drugo što se može staviti LPG instalacija koja je testirana od strane Fiata.
 11. @Woodoo Pa zar nema Fiat 1.4 turbo MultiAir slične snage kao jači 1.2 PureTech? OK, ne ide u Tipa. Ali nije baš da Fiat nema ništa za ponuditi. Iako sam mišljenja da će baš za Tipa na dosta tržišta baš novi 1.0 turbo biti jako bitan.
 12. Ja ne znam na osnovu čega oni odlučuju koji je motor najbolji. Samo znam da iste nagrade daju u centru Švabije, u Stuttgartu. Recimo njima je već godinama najbolji motor do 4 litre i apsolutno Ferrari F154. Nekim čudom Alfa Romeo 690T koji je izvedenica tog motora nije najbolji u klasi do 3 litre. Kažem nisu mi jasni kriteriji. Onda ta klasa do 1.4 litre obujma. Godinama je nagradu dobivao 1.4 TSI twincharger. Čini mi se 8 ili 9 godina u nizu, možda i više. A taj isti twincharger skoro od kada je izašao je na zlom glasu. Znam neke koji su imali skupe popravke na daleko manje od 100,000 km. Ali kako taj motor radi to je tada bilo savršenstvo. Uostalom od takve tehničke sheme to mora biti tako. I naravno da sam onda pitao. Je li 1.2 od PSA samo izvedenica većeg 1.6. Zašto? Pa taj 1.6 je baš poznat po problemima. Iz ovoga proizlazi da jedan od kriterija izbora sigurno nije pouzdanost. Što se tiče mode motora sa 3 cilindra. 1.0 u pravilu nemaju balans osovine. Ovaj 1.2 mislim da ima i BMW 1.5 sigurno ima. No oni su pametno dizajnirali zamašnjak, barem kada je novi, da NVH karakteristika budu izrazito uzorno. A pitanje što na 100 000 km? Neki se žale već i na 50 000 km. Ukratko. Tko ima sa čime i tko može neka kupi 4 cilindra. Ah... Što se Renaulta tiče. Simpatiziram ih. Mijenjaju sada cijelu gamu motora. Tako da... No 0.9 Tce i 1.2 Tce su tehnološki jako različiti.
 13. Te nagrade odvrte specifikacije sa papira i to je to. Opet se vraćam na primjer famoznog VAG twinchargera. Na papiru ekstra, pa čak kada probaš ekstra. A u praksi... Malo nju bi ga htjeli posjedovati, pogotovo polovnog. No opet cijela priča je počela sa tim kako se 1.2 motori napuštaju. To je činjenica. Renault umjesto 1.2 tCe predstavio 1.3. Mercedes ga u novoj A klasu vodi kao 1.4. Točno je 1.33. BMW za facelift Minia maknuo 1.2 sa tri cilindra. Sada je 1.5 najmanji. VAG umjesto 1.2 TSI stavlja 1.0 TSI. Kažem, neće baš biti izbora 1.2 motora.
×