Jump to content
FAS Goran

lomisa

Members
  • Content Count

    154
  • Joined

  • Last visited

About lomisa

  • Rank
    Regolari
  • Birthday 09/26/1977

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    SERBIA,BELGRADE
  • Interests
    Fiat,mehanika

Contact Methods

  • Skype
    lomisashprint@gmail.com

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Brava 1.2

Recent Profile Visitors

4324 profile views
  1. Dakle pitanje je da li se se na Fiat bravi pri startovanju klime odmah pali prva brzina ventilatora hladnjaka. Meni se ventilator hladnjaka pali nakon par minuta i radi ciklično dok je auto u leru i to samo druga brzina. Inače provereno funkcionišu obe brzine ventilatora hladnjaka. Kompresor pri tome najnormalnije radi. Neki pišu da kad startuju klimu odmah se uključuje i prva brzina ventilatora.
  2. Da li gledaju na tehnickom da li moze auto da se zakljuca. Na bravi vozaca malo me zeza poluga od kada sam menjao kvaku, pa auto moze da se zakljuca, ali nece da se otkljuca. Suvozaceva strana normalno radi, a ja koristim daljinac za otkljucavanje, a ne kljuc. Dakle problem je samo u fizickom otkljucavanju kljucem .
  3. Kod mene isto kao i na ovoj slici propao nosac. Kad sam radio veliki servis nosio sam ga na izlivanje nove gume. Izbija se komplet caura i samo prsten se vadi. Mozes da biras tvrdocu gume koja se naliva. Radio sam to na zvezdari negde... kod olimpa u Bg...Gumimil se zove firma....a nije bilo ni nesto skupo. Ne znam za Ns da li se neko bavi time? Evo ima neka firma u Indjiji...Mozes i da im posaljes ....Ne mora ceo nosac, izvadi prsten koji je u njemu..Meni je mehanicar izvukao jakom pneumatskom presom. https://frame.goglasi.com/frame?eid=190467288
  4. Mislim da imam taj regulator.. Javite se u ponedeljak i spremite broj sasije.. Bio u servisu,nazalost nisu uspeli da rese problem. Pomenuti regulator je nemoguce kupiti bilo gde u Srbiji. U svakom slucaju hvala na trudu! Preostaje dalja potraga ili najverovatnije potpuno skidanje pomenutog korektora.
  5. Pozdrav za auto servis Goran. Hteo sam da pitam da li imate u servisu valjke za merenje kočione sile? Hteo bih da podesim kočnice. Auto dobro koči ovako,ali na tehničkom pokazuje neka odstupanja na zadnjoj osovini, { oko32 procenta }, pa mi je potrebna neka merna metoda.
  6. Pozdrav. Znam da je bas davno bilo, ali me interesuje kako si rešio problem sa korektorom kocenja na Fiat Bravi.Kod mene zadnji hvataju nejednako i imam problem na tehničkom pregledu. Taj korektor na zadnjij torziji je bez opruge samo ulaze cevi u njega i nema nigde da se kupi,čak ni u inostranstvu. Da li možda može da se postavi onaj sa oprugom zakačenom za torziju.? Miša.

  7. ZFA18200005091298 Fiat brava 1.2 26v 59kw. Korektor inace nema oprugu koja je vezana za torziju, izgleda bas kao na slici.
  8. Pozdrav Gorane. Imam problem sa nejednakom silom kocenja na Fiat bravi 1.2 16v. Zadnji levi koci 34 posto slabije, od desnog,sto je problem na tehnickom. Takodje i prednji desni slabije koci od levog, ali ne toliko ( ne znam da li je ovo povezano ?). Mislim da je problem u korektoru kocenja, koji ne mogu nigde pronaci ( sa slike ). Interesuje me da li menjate kocione cevi,obzirom da se sa zadnjih skinula plasticna zastita i pocela su da rdjaju. Miša.
  9. Da probudim temu. Elem, zadnji tockovi na tehnickom nejednako koce. [ 34 posto razlika ]. Majstor misli da je u pitanju korektor kocenja,koji je kao na slici, bez opruge za torziju. Ima li neko pojma gde da nadjem pomenuti deo? Probao, kod Makija,Peđe, nemaju. Auto se inace normalno ponasa i koci normalno.
  10. Prodajem Fiat Brava 1242cc, 2001 god. U dobrom stanju, ocuvana,ima katalizator, prolazi test gasova po novom (provereno pre par dana na tehnickom pregledu ).Sve je ispravno, registrovana do 05.2022. Odrzavana u Auto servisu Ivan dedinje. Gume odlicne M+S. Mali servis uradjen pre 200 km. A veliki prosle godine, presao je samo 2000 km od tada. Moze zamena za Monovolumen, po mogucstvu benzinac, moze uz moju doplatu do 500-600 evra (Multipla, Scenic, Idea, Xsara Picaso) Cena je 1100 evra, prevod obavezan,Ja placam porez.
  11. Meni klima nije htela da se pokrene, tj kompresor, kad ostane sa malo freona u sistemu, pa je dopunom klime problem resen? Mozda je i kod tebe slican problem. Proveri ima li dovoljno freona.
  12. https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/44051-fiat-bravo-marea-problem-sa-bravom-na-vratima-menjanje-kvake/ Ima da se kupe kvake na sajtu silix.rs, nove oko 1450 dinara. Mora se skinuti tapacirung sa vrata, mislim da je pomocu imbusa i srafcigera. Dva imbusa su ispod unutrasnje kvake, ostali ispod rukohvata i par srafova dole. i sa prednje strane. Mora se paziti kad se skida tapacirung na zabice da se ne polome. Mislim da se tapacirung izvlaci na gore, ali nisam siguran. Zatim se sa unutrasnje strane odvrce jedna matica i jedan imbus sa prednjeg suba vrata koji drze kvaku i oslobadjaju se polugice sa plasticnih nosaca. Kvaka se zatim vadi tako sto se gura ka prednjem delu vozila i na dole i izvlaci se napolje. Kada se vraca zakace se polugice i povlaci se ,otvara, kao kad otvaras vrata, da moze da udje u otvor, prvo prednji deo, pa zadnji, a zatim se svuce ka zadnjem delu auta u utor u kojem stoji. Zasrafi se matica sa unutrasnje strane. Najveci problem su kacenje polugica i da nesto ne ispadne u vrata unutra, pa je tesko dohvatiti. Ima malo prostora i nije bas lak posao, ali ni nemoguc. Ja sam menjao i prednju i zadnju. Imas mogucnost da na sa nove kvake, skines osigurac i cilindar za kljuc i stavis sa tvoje stare, da kljuc za otvaranje ostane isti ( osim, ako on nije problem ). https://www.silux.rs/proizvodi/karoserija/bezbednostni-sistemi/kvake/181972/kvaka-spoljasnja-fiat-brava-95-01 Slicno kao na ovom klipu..
  13. Rešio sam problem. Izmerio naporne na relej i do pumpe, video da ima struje. Bilo je do pumpe, zaglavila se od stajanja i lošeg goriva. Razglavio sam je sa wd40 i okretanjem u oba smera, promenom polariteta struje na akumulator, uz blago kucanje gumenim čekićem... Ispalo neko đubre iz nje... Inače, sad lepo i ravnomerno okreće. Polovna je mačka u džaku. Može da se zameni samo uložak pumpe, koji košta oko 1500 din.,ali su problem plastična creva, koja treba skinuti, i koja treba najčešće iseći. To su specijalna creva za potapajuce pumpe, plastična, koja su sa obe strane otporna na razaranje od benzina, i teško se savijaju. Ima ih da se kupe u pojedinim radnjama i na internetu... Tako da se pumpa može reparirati. Inače filter goriva je na samoj pumpi i zavaren u crnu plastiku i mislim da se ne može zameniti,možda se može malo isprati i produvati kompresorom kroz kućište.
  14. Fiat brava 1.2 16v. Nakon 7 dana bez akumulatora, kupio nov, spojio i auto vergla, ali ne pali! Gasi code key lampicu i vergla, ali se ne čuje pumpa goriva da zuji kada se daje kontakt. Pretpostavljam da je nešto do dužeg stajanja bez akumulatora, ili je crkla pumpa. Ima li neko ideju? Gde se na ovom modelu nalazi relej pumpe? Da li može da crkne ecu, ako stoji bez akumulatora... Jedino mi ostaje da proverim unimerom da li dolazi struja do pumpe. Da li je neko imao sličan problem?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...