Jump to content
FAS Euroauto Goran

Novi član

Members
 • Content Count

  77
 • Joined

 • Last visited

About Novi član

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Koliko vidim, potpuno isti model koji ja čekam košta 1400e više od 01.12.
 2. Kakvi crni rezultati prodaje kad ja čekam već 180 dana... Plus, jeste videli nove cenovnike?
 3. Koliko ja znam, prvo prethodni vlasnik odjavljuje saobraćajnu i ista se poništava. Jedino ako njegovo prisustvo nije neophodno, pa može kupac sve to da odradi istovremeno sa prijavom.
 4. Ako je naslednik prvog naslednog reda (žena, sin) onda ne plaća porez. Mora u Mup-u da traži da mu izdaju saobraćajnu dozvolu, uz dostavu ugovora, a prethodno u poreskoj potvrdu da nije obveznik poreza jer će mu u policiji tražiti.
 5. Ma imam i ja auto, ali želim da završim tu priču. Svoj auto sam prodao i overio ugovor, ali novac dobijam tek kad ga predam čoveku u državinu. On me ne požuruje, ali postoji izvesna nelagoda...
 6. @nesa 169 Aj' da vidimo... Mnogo sam se iscimao, baš mi je izašlo iz volje...
 7. Još nisam čuo da su nekome rekli da će biti u januaru, izgleda da fabrika neće ni raditi u januaru. A ja kupio zimske gume...
 8. Nego, da se vratimo malo u Srbiju. U sredu 10.11. sam bio u Nikomu i uvidom u program mi je rečeno da će auto biti proizveden u toj nedelji i da je ušao u proizvodnju. Juče pitam za VIN broj i javljaju mi da je pomerena proizvodnja za 20 dana i da im se javim polovinom decembra. Popizdeo sam.
 9. @The PunisherNeka sačine aneks ugovora o kupoprodaji. Ako prodavac odbija, odmah podnesite krivičnu prijavu.
 10. Prvo i osnovno - suma osiguranja je maksimum odgovornosti osiguravača i može biti i značajno niža od stvarne vrednosti tvog vozila. Suma osiguranja se smanjuje po amortizacionim tablicama, odnosno unapred utvrdjenoj stopi umanjenja vrednosti vozila izmedju dva uzastopna ugovora. Jedini koji u tom ugovornom odnosu nije informisan si zapravo ti. Oni odlično znaju kolika je suma osiguranja. Ne smatraj ovo kritikom, kažem ti ovo dobronamerno, da se ne uljuljkaš bez osnova. Ja sam uplaćivao u Dunavu 7 godina kasko, sada menjam osiguranje. Nisam nezadovoljan odnosom već ponudom koju su mi dali za nov auto. Na stranu sve - insistirajte na sumi osiguranja!!! To vam je alfa u osiguranju, beta je premija.
 11. @dankoI dalje ne razumeš. Ja sam inaveo da si citirao Opšte uslove osiguranja, ne znam gde se tu razilazimo?!? Novonabavna vrednost vozila nije isto što i osigurana suma. Dunav često krije od osiguranika osiguranu sumu kod kasko osiguranja, ali su dužni na tvoj zahtev da ti je otkriju. Ona predstavlja maksimum obaveze osiguravača, a u realnosti je ona uvek veća od isplaćene štete, upravo iz razloga koji je naveo @neshaoct. Ako osigurana suma ne stoji u polisi, verovatno su ti je naveli u ponudi. Ako nisu ni tamo, ja ne znam zašto si uopšte zaključivao ugovor kad ne znaš najbitniji element istog.
 12. Mislim da ne tumačite dobro izvod iz opštih uslova koji je @danko citirao. On upravo znači da se vrednost vozila utvrdjuje na dan nastupanja štetnog dogadjaja.
 13. Kada zaključujete kasko osiguranje, odete u 3-4 osiguravajuće kuće i tražite da vam sačine uporedivu kalkulaciju (pod istim uslovima) i da navedu sve popuste koje odobravaju. Potom tražite opšte uslove osiguranja i eventualne posebne uslove ako se primenjuju. Oni su sastavni deo polise. Kod Dunava su štampani na 8 sitno kucanih strana i bilo mi je potrebno (kao pravniku, laiku i duže) 2 sata da ih iščitam. Tek tada zaista znate od kojih rizika ste pokriveni i pod kojim uslovima.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...