Jump to content
FAS Goran

chikavili

Administrators
  • Content Count

    4821
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by chikavili


  1. Kao sto rekoh, ne mislim da je ruzan, samo da me nije odusevio kao prethodni model. Prethodni model je bio autentican - cim ga vidis, znas sta je, iskace iz uobicajenih trendova... a ovo sad mi je kao kopiranje drugih. Novi Tucson je malo autenticniji, ali me ni on nije odusevio. 

    Prethodna generacija i Sportage i Tucsona su dizajnirani pod nadzorom Petera Schreyera. Novi Sportage je dizajnirao Karim Habib koji je ranije radio za BMW i odgovoran je za X serije, znaci nije bilo ko, ali opet... nije to to.


  2. On 2/11/2022 at 1:16 AM, integralac said:

    Ja non stop narucujem sa Alija, sve ok, vecina stigne, sta ne stigne (carina pokrade) uredno vrate kintu...

    Takodje. Imam stotine narudzbina sa alija. Od korone malo sporije stize i nesto je skuplja postarina, ali vecina stigne, a i ako ne stigne, vrati ti ali pare. I ne krade samo carina... dosta toga jednostavno se izgubi negde usput. To je cena jeftine postarine. Plati postarinu 30-50€ pa da vidis kako nece da se izgubi ;) 

    Inace, narucujem ono sto ne mogu da nadjem kod nas ili je razlika u ceni velika... a i samo ako mi nije hitno :D 


  3. @neshaoct
    Mozda je bio planiran neki remont, ali ne verujem da je poceo, posto je nekih nedelju dana pre pocetka ovoga leteo. A i kada je bez opterecenja, moze da leti i sa 2/4 motora


    Sent from my iPhone using Tapatalk


  4. Nije jos 100% sigurno, posto je moguce da je unisten taj drugi, nezavrseni... ali zasad izgleda vrlo verovatno

    Velika steta ako je zaista unisten :( 


  5. 20 hours ago, knezevic76 said:

    Ako smem da primetim, imas problem sa zelenim algama, to algari ne čiste, čisto da znaš, pogotovo jer hraniš ridiculous pa I oni bi dzaba hranu.

    Smanji vreme upaljenog svetla i proveri filtraciju. Na tu količinu vode ide minimum 600l protoka na sat kroz filter. Svetlo da se pali kad već Shane I ne bi smell duže od 8-10 sati da radi. Otprilike jedna Gro lux neonka I jedna obična, bi bila OK I za biljke I za ribice, može I kalsičnq, eventualno dva komada neonki, ja sam imao jednu do dve.

    Te zelene alge uspevaju kad ima predugo ili pejakog svetla I losa filtracija

    Hvala sto mislis na mene :D i hvala na informaciji, ali ne moras da brines ;)

    Vec sam dovoljno dugo u ovome da znam za problem... ali privremen je i pod kontrolom je. Bio mi je akvarijum jako zarastao u biljke i pre nedelju dana sam trimovao i dosta proredio i odmah nakon toga mi se pojavila zelena alga. Nije prvi put, znam sta mi je ciniti B)

    Filter je Atman EF-4 koji je i vise nego dovoljan za 125 litara, foto-period je bio 10 sati, ali sam ga sada smanjio na 8. Akvarijum se nalazi daleko od bilo kakvih prozora. Hranim ribice vrlo slabo (po misljenju nekih) - jednom dnevno medju prste i svaki treci dan preskacem. Nekada cak i redje. 

    Inace, za ciscenje algi imam gomilu puzeva u akvarijumu, od cega 10-tak dunavskih nerita koje su odlicne za to, ali se uglavnom fokusiraju na panj, kamenje i biljke, na staklo redje idu. Tu su i 2 tigraste nerite, jedan amazonac i nepoznat broj malezijaca i ramshorna (ali ih nema previse i to sam naucio da drzim pod kontrolom ;) ). Algari su tu vise kao ukras :D 


  6. @Ivan
    Avioni ne uzlecu u zavisnosti gde idu vec u zavisnosti od meteo uslova i to UVEK uz vetar. Nakon poletanja, prave zaokret. Ako je avion pun i opterecen, optereceni su i motori pa je malo bucniji. Doduse, moguce da su nesto menjali posto zaista poslednjih godina malo cesce vrse zaokret iznad mene (altina). Mozda je samo frekvencija saobracaja sa surcina povecana.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...