Jump to content
FAS Goran

Reacher Gilt

Members
  • Content Count

    1536
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Reacher Gilt last won the day on November 2 2023

Reacher Gilt had the most liked content!

About Reacher Gilt

  • Rank
    ex Rasta
  • Birthday 06/08/1972

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Sokobajna

Previous Fields

  • Garage
    Focus 1.6 b Automatic - (Plava 'tica) 307 2.0 b Automatic (Crna 'tica)

Recent Profile Visitors

3611 profile views
  1. A jbg, nisu ni sve milfare u štikle i pod kilom zlata. Ima i onih sa stilom, ukusno odevenih sa samo par hromiranih detalja.
  2. A šta je falilo dosadašnjim felnama ? Taj 1" ? Ozbiljno pitam, zamena je isključivo iz kozmetičkih razloga, felne su bile OK? Glede boje prepisujem kolegu, naravno, ti ćeš svejedno okrečiti po svom ukusu. Malopre videh na oglasima set 18", i tek mi sad ništa nije jasno ...
  3. KYB excel G? Na mom bivšem bravu su se perfektno pokazali, ali bili su oko 8K po komadu, klot. Mnogo je to. Ja sam skoro na pugu menjao zadnje i uzeo neke jeftine kineske, Japco, na preporuku majstora. Kaže masu je montirao i najmanje prigovora ima na njih.
  4. Kaki plinovi, kaki benzinovi, da mu turiš Nitro, i da bidne MadShuxx ! Evo, ja davam svećku, skinu s' fokusa onomad...
  5. Može i Aksa ... nemoj samo na postekspres, oće Đole poštar da izede, opasno namiriše slatko.
  6. Pa srećan roođendan familijo! Je l' pade taj alnaternator slavljenički? Je l' će bude i torta? Mož' i praćanje, tutni parčence u kutiju od kvatro pa pusti na bex.
  7. Malo po malo, i biće dobar @Branislav od tebe. Spremaj 70 ojro, i poručuj polovnu klapnu gasa, oriđinale ricambi BOSCH, naturalmente
  8. Ništa neočekivano. Kako ide vreme svaki model pokaže svoje boljke, a takođe i vrednost im nakon desetak godina rapidno pada, dostupniji su većem broju ljudi, raste im popularnost, ima ih više, pa su logično i kvarovi češći. Mada verujem da ima i puno onih koje ništa od nabrojanog nije snašlo, ali oni mahom ćute i voze. Nemaju problema, ne treba im pomoć, i što bi onda trošili svoje vreme i energiju naklapajući po forumima.
  9. Trenutno teram kevinog fokusa mk2 i sestrin 307, oba imaju običan servo ali se ne porede, skroz su drugačiji. Ni jedan nema city, ali kod pežoa je ta fora, filigranska preciznost i prelagan volan. Kao i kod svega drugog, akcenat je na udobnosti. A ford je prilično težak na volanu, skoro kao da i nema servo. Dosta je krući, deluje robusno. I on je udoban, ali na potpuno drugačiji način. Bravo je, recimo, bio negde između ova dva, malo tvrđi od pežoa ali i dalje dosta mekši od forda. A na volanu puno bliži pežou. Možda bi mi utisci bili drugačiji da su sva tri auta bila na istim dimenzijama točkova i guma, ali svakako su različiti.
  10. Ima i ispravnih M32, pričali mi ljudi. Meni je Bravo baš bio lepo leg'o, mada mi je trebalo malo vremena da se naviknem na predug hod ručice menjača. Ipak, najviše me je nerviralo što je prebrzo išao u rikverc bez gasa, i nekako izveštačen osećaj na volanu. Verujem da je u Sport modu bolja situacija, ali moj nije bio pravi sport i nije ga ni imao.
  11. Bila je, jedna od najlepših skoro oglašavanih. Ako se dobro sećam, auto je ceo ofarban pre nekoliko godina, i bio je u PA desetak godina. I da, sadašnji vlasnik, kolega @juzer988 jeste na forumu. Mislim da je prodao Deltu, bar je više nema na oglasima, a imao je i Lybru 1.8 pre nje i ove 2.0, takođe lepo očuvanu, malo je falilo da je pazarim od njega. Nije previše aktivan na forumu ali očigledno je zaljubljenik u lanću. Sve koje je da sad oglašavao bile su sjajno očuvane.
  12. Oooo, čestitam situaciju! Meni su pištali u bravu dve i po godine dok ih nisam oporavio. Takođe sam pre toga više puta bivao otkačinjavan od strane ovdašnjih električara. Sitno je njima za parking senzore, nema tu pare, a vazdan majanje.
  13. Tu si negde. 2800 je ovde balans i de/montiranje. Dakle, sve ukupno ~25% od cene novog seta (bez montaže i balansiranja), tj. približno jedna nova guma. Kako rekoh, poenta je bila zamena matorih hitrisica koje više nisu bile za upotrebu, ali uz najmanje troškova, jer ne planiram da zadržim auto. Ako ipak ostane do jeseni, planiram da mu metnem nove allseason kao što sam i na fokusu, jer za kilometražu koju ja prelazim godišnje dva seta baš i nemaju nekog smisla.
  14. @nemanja84bg Nije dovoljna garaža sama po sebi. Ovaj auto je od '16, od kad je kod nas, uvek bio garažiran. A felna je stradala verovatno od kondenza, tako što ga je recimo neko taze opranog parkirao u garažu u kojoj je prestojao cele sledeće tri godine. A nije puno pomoglo ni to što je daska poda gepeka u pežoa bogato tapacirana, izolovana, i ima sloj od čamove šperice, a preko nje je stojala još bogatija nenamenska "gumena" kadica. Nego, danas montirah na puga letnji set koji sam na KP pazario za 5 soma. Gume su realno krš, al su za one koje su zamenile pravi SF. Napred par Sava UHP2, lagano izedenih s unutarnje strane, dot '21, a straga pak par Ultra Performance Orium, brale. Iz '22. Sve su uredno balansirane, auto ne trese, ne vuče nigde. Spreman za prodau. Malopre slego' s' Ozren, i po krivinama, pri opuštenijoj vožnji, apsolutno korektno drže. Videćemo kakve su po mokrom.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...