Jump to content
FAS Euroauto Goran

Rasta

Members
 • Content Count

  382
 • Joined

 • Last visited

About Rasta

 • Rank
  Regolari

Profile Information

 • Location
  Sokobajna

Previous Fields

 • Garage
  Bravo 1.4tb/120hp Dynamic Sporting ex Z10 impressionante

Recent Profile Visitors

1468 profile views
 1. Hvala za linkiće, neka ih, zlu ne trebalo, jer radi klapna k'o podmazana. Šum iz table će sačekati majstor Gorana. Jutros nije ređao greške pri paljenju, od juče ostala samo Engine check, a nakon stotinak km po autoputu i pedesetak po magistrali, i nju je ugasio.
 2. Pa imaju veze, povezani su na isti akumulator. Nisam očekivao digitalnu klapnu recirkulacije vazduha na manuelnoj klimi, zbog toga nisam ukapirao zbog čega me @Ivan pita kakva je klima u njemu. A kad je @TheWickerMan rekao klapna recirkulacije i opisao zvuk koji se čuje, pomislio sam da postoji još neka koja reguliše recirkulaciju uljnih ili benzinskih isparenja, ili čega već ... Nisam uklavirio da govori o klapni recirkulacije vazduha ventilacije . Ne bih smeo da se zakunem, ali rekao bih da dotična radi jer duva hladan vazduh kad je ventilacija uključena a napolju sveže, tj. ne ulazi smrad kad je uključena recirkulacija. Kako bilo, sad za vikend moram ponovo na put, pa će sve greške za to vreme biti na ignore, kao kod bivšeg vlasnika, kolege @integralac -a.
 3. Ma klapna je klapna. Al' u pravu si, jedna greška ne isključuje drugu.
 4. To! Čuje se lepo da nešto nije u redu. Majstor koji je danas kačio dijagnostiku kaže javlja grešku da ne može kalibrisati klapnu gasa. Znači, radi se ustvari o klapni za recirkulaciju, a ne o klapni gasa. Hvala za ovu informaciju. Verujem da su komšije pomislile da sam odlepio kad sam danas prislanjao uvo na volan i osluškivao.
 5. Danas opet igranka sa greškama. Ne gine mu Goran, vidim ja ... Ne stigoh da odem u ponedeljak kad sam bio u BG. Doduše ni jednom nije ni štucnuo niti prijavljivao greške, figlio di puttana ! Za dve nedelje idem ponovo, ovaj put će bome na pregled, taman do tada ni jednu grešku ne prijavio.
 6. Imaš poruku za klia

 7. Budući da faking senzore ne nađoh po oglasima ovde, ni na PA, ni na KP, sledi poručivanje sa ibeja. Ako još nekom treba neki komad, nek javi, kad već poručujem za sebe ...
 8. Jok. Dotična se čuje pri davanju kontakta, odradi, i čao. Ovo kuva, ne staje. Enigma. Rail na puntu nesam imao, toj nesum čkolovao. Možda se ovde čuje nabivanje zinbeta u negde?
 9. Istina. Mada se mnogi ovde kunu u dotičnog i njegovu pouzdanost. A možda nas zato i stiže ova kazna, jer smo zgrešili što smo preskočili stila kao model, i nakon punta seli u brava? U tom slučaju mene tek čekaju problemi sa ovim mojim primerkom jer sam pored stila preskočio i grandea i direktno iz punta mkIIb prešao na bravca. qq i lele!
 10. Toeto. Ima ih al' ne rade. A pozadi ih uopšte nema. Ovo ne krcka već šumi kao da neki vent radi, a ne radi. Krene da šumi čim dam kontakt i više ne staje. Klima je manuelna. Eo jedna nostalgična od danas, sreli se bivši i sadašnji
 11. Hvala! Ispitaću jutre da l' rade prednji i ima li centrale. Još samo za šum što dolazi iz table ako bi prozborio koju... Ni jedan auto u koji sam do sad seo nije šumeo??
 12. A šum Amose ? Šta ćemo sa šumom ? Pazi, na prednjem braniku je primećeno prisustvo senzora, a da l' rade, nesum školovao ... Proverićemo prisustvo centrale u gepeku... Alternator puni dobro, provereno, dijagnostika nije pokazala ništa sem spomenutog problema s klapnom gasa.
 13. Fali zadnji branik sa instalacijom i senzorima. Nastradao zajedno sa CH nalepnicom jbg. I onda kad ubaciš u rikverc, kompjutor potraži senzore, kojih nema, je l', i krene da se dere tj. ispušta zvuk policijske sirene sve dok ne pritisneš dugme "P" (Prekini) ... Nego krenuo ponovo da mi ređa greške kad dam kontakt, pre paljenja. Prvo Hill holder unavailable, pa Esp, i na kraju Check engine. Kad ga upalim kad tako signalizira, ne sastavlja, gubi se i trese kao da ne radi neki cilindar. Isključim, uključim, sabere se, mirnije radi, ali i dalje drži Check engine. Još jednom ugasim - upalim, grešaka nema, mirno radi, sve OK. Koj li mu je ? Još nešto, kad dam kontakt čuje se iz table neki šumeći zvuk, kao da neki ventilator radi, a kad malo bolje oslušneš u tišini, čuje se u pozadini kao nekad dial-up modem kad uspostavlja vezu. Koj li mu je II ? Inače ide k'o mutav, preudoban je, čak sam se i na menjač navikao.
 14. Ko će dočekati da to stigne sa ibeja. Pokušaću ovde da pronađem, ne mogu više da slušam ovo upozorenje. Svaki put kad ubacim u rikverc traži siroma' senzore, a njih nema, i onda se dere sve dok ne pritisneš dugme jbg.
 15. Može! Тaman da donesete jedan zadnji branik sa instalacijom, što sam pronaš'o na oglasima. Nego, kad smo kod branika, gde da tražim senzore, po otpadima?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...