Ja sam veoma zainteresovan za temu nove ( sadašnje ) verzije tog motora, ali zaista nisam čuo da sadašnji 1,2T ili 1,2 MHEV imaju bilo kakav karakterističan problem.
Upitah i AI ( pa i da li postoje neke reklamacije na potrošnju ulja ) i ovo je bio odgovor:
" ... Moj zaključak danas: ne bih više stavljao 1.2 Hybrid 110/145 Gen3 u isti koš sa starim 1.2 PureTech wet-belt motorom. Stari ima dokazanu, sistemsku istoriju ozbiljnih kvarova; novi za sada nema takvu sliku. Novi ipak nije „Toyota atmosferski benzinac za koji već znamo da će 300.000 km“ — postoji tek od 2023. i prerano je za takvu sigurnost. Imao je rane probleme sa bregastom i e-DCS6, a sada postoji veliki recall 48-V starter-generatora.
Ako bih sada kupovao nov auto 2026. sa 110 ili 145 KS, sam motor mi više ne bi bio razlog da odustanem od auta. Preferirao bih što noviji datum proizvodnje, proverio da su sve recall kampanje zatvorene po VIN-u i menjao ulje konzervativnije, recimo jednom godišnje / oko 10–12.000 km, bez obzira na duži fabrički interval.
A između 110 i 145 sa aspekta pouzdanosti ne vidim razlog da preferiram 110 — ista je osnovna arhitektura.
Ako bih birao, birao bih prema težini automobila i performansama; u 2008/Corsi 110 ima smisla, dok bih za 3008/5008/Fronteru i sličan teži automobil mnogo radije uzeo 145."