Zan Batist 399 Posted July 4, 2024 (edited) prije 8 god. Thesis je postao moj auto snova... obzirom da sam bio neodlucan sanjac a i nisam mogao da prodam auto za duza putovanja, tek prije par dana san je ostvaren. 2003.g.; 2.4 jtd 10V; Executive verzija ali sa navigacijom, TV tjunerom, potpuno el podesivim sjedistima i prednjim i zadnjim parking senzorima.. ostalo standard (16" alu felne, Hi-Fi Bose, zatamnjena zadnja stakla/ako je to standard...itd itd). 149k km presla, uvezena 2014.god (EURO3), zbog cijene, predrasuda (jedno potpuno potcjenjeno auto) itd., prodata poslije 10g., platio sam je 3k eur. Lancia se u principu izlezavala 10god., ali je vlasnik placa vozikao i presla je par hiljada km (mislim 5k). Alternator joj je bio pokvaren, zamjenjen je polovnim ispravnim od 166ice (10 Ampera manje)... zatekao sam je u normalnom voznom stanju, motor radi perfektno, hladan start fenomenalan, bez sjeckanja i dima... koci normalno... Da ne nabrajam sta radi.. sve radi sem parking senzori, lakse mi je ovako.. Imala setup CD, promjenio sam jezik/ It to ENG.. 2 kljuca perfektno ocuvana.. code kartica.. Vozio sam je 150km od HN do PG.. zajebano dobro auto, supercar! Mane: lamela malo slajfuje na kick, EPB fault iako sam zamjenio bateriju, 2 lajsne sjebane (1 da se zalijepi na vrata, druga da se sredi....), na 2 mjesta clear coat problem, stare goodyear gume sa extra sarom (ponasale se normalno... evo par slika al sa placa.. enterijer je sada ljepsi, gumene patosnice su za kamion... Edited July 4, 2024 by Ivan Sredjene slike 15 Grafit, shuxx, Dzimbo and 12 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 19652 Posted July 4, 2024 (edited) Lep k'o lutka Edited July 4, 2024 by neshtry 1 Zan Batist reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15945 Posted July 4, 2024 Odlicna limuzina. Extra enterijer. Koliko KS / NM taj motor?Sredi je malo, i uzivaj.SREĆNO Sent from my STK-LX1 using Tapatalk 1 Zan Batist reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zan Batist 399 Posted July 4, 2024 @shuxx hvala! kamionski rad na leru za razliku od HDI koji sam vozio 10god... na putu fenomenalan zvuk i performanse.. veliki obr. momenat! (moze 5om brzinom 70km/h najnormalnije). Old school motor, podsjetio me na 1.9 xud motor koji imam u 306. Lancia Thesis 2.4 JTD 10v 150 Engine Technical Data Aspiration : Turbo + Intercooler Compression Ratio : 18.5 Horsepower : 148 HP / 150 PS / 110 kW @ 4000 rpm Maximum torque : 224 lb-ft / 305 Nm @ 1800 rpm 3 shuxx, Sedla and darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1447 Posted July 4, 2024 Ja obožavam taj auto! Sredi ga i čuvaj! 1 Zan Batist reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2687 Posted July 4, 2024 Ovo je fantastican auto,prava krstarica na tockovima,sredi je i uzivaj,Thesis je vrh 1 Zan Batist reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15945 Posted July 4, 2024 Kako 10V..., 5 cilindra po 2, ili....?Sent from my STK-LX1 using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 22108 Posted July 4, 2024 Pa da, verzija sa jednom bregastom. Pandan 1.9 JTD 8v, samo sa jos jednim dodatnim cilindrom. 305 Njutna iz 2.4 dizelskog petaka, to ima da nadzivi sve nas . Toliko danas obrtnim "nasviravaju" downsized benzinske turbo prdavce. Taj motor je, koliko se secam, bio najslabiji u ponudi Thesisa. Jaci dizelski petak je imao 380 Njutna (uz oko 170 KS), verzija 20v sa dve bregaste. A od benzinaca su imali 2.0 20v turbak od 185 KS, onda takodje 2.4 20v petak samo atmosferac od 170 KS (mislim kao u Stilu Abarth). I vrh ponude su bili 3.0 V6 i 3.2 V6. 5 1 nemanja84bg, Sedla, shuxx and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zan Batist 399 Posted July 4, 2024 dada, tako je @Ivan, novi multijet je imao 175 ks i 2006te se pojavljuje poboljsana verzija sa 185ks (fap filter i samo automatik Aisin). sa arcs.org.rs foruma: "vec sam pisao koje su varijante 2.4,lm ako bas gledas klasican JTD onda onaj od 150 ks,on je u sutini neki mutant izmedju mjet-a i jtd-a.JTD su ti 136,140 ks a mjet su 175/178/185 ks.Razlika ima u konstrukciji i nacinu ubrizgavanja goriva. Ovaj od 150 ks ima ubrizgavanje kao mjet ali samo jednu bregastu u glavi i 10 v." 1 Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 22108 Posted July 4, 2024 17 minutes ago, Zan Batist said: 2006te se pojavljuje poboljsana verzija sa 185ks (fap filter i samo automatik Aisin). Poboljsanje i DPF filter mi nikada nisu isli u istu recenicu . Salu na stranu, je*o ih i partikularni filter i AdBlue i namerne falinke... Samo da ti ovi noviji dizeli presednu . 1 Zan Batist reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15945 Posted July 5, 2024 Koliko ja vidim. Ima mesta za poboljsalje, mali chip tuning.. + 30% ks i nm... Sent from my STK-LX1 using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 6192 Posted July 5, 2024 Bravo, bravo, bravo! mislim, nije Bravo n'o je Thesis, ali bravo za tebe i čestitke na kupovini. Da te duuuugo i bezbrižno služi Razumem da nisi mogao da biraš, nema ih puno, ali ova ti izgleda kao bombona. Neočekivano dobro ako je stajala 10ak godina... Ako sam dobro razumeo, uvežena je u CG 2014. i do sada bila na jednom te istom placu za prodaju polovnih vozila?! Jbt, strašno... Jesi ti znao za nju i ranije ali se tek sada kockice sklopile? 1 Zan Batist reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1447 Posted July 5, 2024 Nema potrebe to je krstarica. 2 Zan Batist and Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zan Batist 399 Posted July 5, 2024 (edited) 4 hours ago, shuxx said: mali chip tuning.. + 30% ks i nm... ne bih, za moje standarde ona je ferrari... inace NK-PG je bila potrosnja 4,1. Nije bas relevantno jer pola puta je nizbrdica al lijepo je vidjet. @PremieRacing, da dobro si protumacio...ja sam je iskopao (nije bila na sajtu za prodaju..) prije god dana..ali sam se bas namucio da prodam P307 (bio jedan od boljih, prodao ga jeftinije). Najgori VW se lakse proda od najboljeg Pezoa.. Edited July 5, 2024 by Zan Batist 3 Axic, Sedla and PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3954 Posted July 5, 2024 Odlican auto, vozio sam je jednom prava ladja. 1 Zan Batist reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1447 Posted July 5, 2024 Taj auto (po meni) ima potencijal da bude klasik . Malo ih je napravljeno i jako malo ih je još u životu. Oni što su na oglasima su uglavnom u velikom problemu i traže ozbiljna ulaganja sa neizvesnim ishodom. Da je ispod haube 3.2 Busso očuvan primerak i sad bi vredio velike pare. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zan Batist 399 Posted September 19, 2024 (edited) dobro jutro ekipo.... Skulptura juce prosla tehnicki lagano... Zadnji mjesec dana sam se upoznavao sa Lanciom, nisam htio odmah da idem na teh. U toj prvoj fazi sam popravio dosta stvari (glove box, mala fioka preko OBD porta, pepeljara, naslon za ruku, drzac za case naprijed i u zadnju klupu... nista od toga nije radilo kako treba). Dalje, zateko sam 20l vode u gepek, bukvalno.... nasao put kojim je ulazila, rijesio.. Sredio 2 lajsne koliko se moglo, i montirao.. nije sjajno ali kakve su bile super.. Stigli su mi ELM i KKL interfejsi iz BGa... skeniram je, gledam logove.. Parking senzori ne rade.. MES rekao prednji/zadnji buzzer i control unit. Skinuo P control unit, nekada bilo vode u njega, korozija na stampanu plocu, ocistio kontakt klinerom, ali nista, moram kupiti ispravnu. Zadnji buzzer pored lijevog zvucnika, za sada ne uspjevam da skinem, 5, 6cm prostora, mora da se skida polica, a da bi skinuo nju moram da skinem naslon od klupe itd... ne radi mi se to, bojim se da ne pokvarim zavjesu.... prednji buzzer nisam ni nasao, pretpostavljam da je ispod plastike sa bocne strane dasha.. Imam cuveni EOL ERROR zbog kojeg nemam prikaz sponlje temp, vrijeme i km na bord.. komunikacioni sistem.. samo da nije razlog CONNECT, ali vjerujem da cu rijesiti i to.. sve sam, nemam nikavu opociju "majstori"! Juce na teh nisu umjeli da otvore vrata, gepek, deaktiviraju EPB, nista, neznalice.. Zamjenio sam filter kabine, prilicno nepristupacno, pomucio sam se.. kupio filter nafte i ulja, ulje i ubrzo se to mijenja... ide ludo, opaka je! Edited September 19, 2024 by Zan Batist 8 silenci, Reacher Gilt, alfini0507 and 5 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
alfini0507 1956 Posted September 19, 2024 Bas lepa... Limo u pravom smislu te reci Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk 1 Zan Batist reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2687 Posted September 19, 2024 Svaka cast na trudu,ovo je vec buduci klasik,a u crnoj gori,kao da je sleteo leteci tanjir 1 Zan Batist reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zan Batist 399 Posted September 20, 2024 pomognite mi oko stikera za gril i b... slao poruku onom petru (http://www.autostikeri.com), na snimanju je! 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 6192 Posted September 20, 2024 Mani njega. Evo ti Goran iz Bora - 064 319 7007 i Čiči iz NS - 061 648 3882 a kolege će ti dati i ostale opcije... 3 alfini0507, darkman14 and Zan Batist reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6602 Posted September 20, 2024 iz Bora lik radi stvarno dobre stikere i povoljan je. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 22108 Posted September 26, 2024 (edited) On 9/19/2024 at 9:23 AM, Zan Batist said: Skinuo P control unit, nekada bilo vode u njega, korozija na stampanu plocu, ocistio kontakt klinerom, ali nista, moram kupiti ispravnu. Zadnji buzzer pored lijevog zvucnika, za sada ne uspjevam da skinem, 5, 6cm prostora, mora da se skida polica, a da bi skinuo nju moram da skinem naslon od klupe itd... ne radi mi se to, bojim se da ne pokvarim zavjesu.... prednji buzzer nisam ni nasao, pretpostavljam da je ispod plastike sa bocne strane dasha.. Obicno kod Zabara tih godista prednji buzzer bude zakacen za levi A stub. Ali, koliko vidim, kod Thesisa kaze da je pozicioniran desno od cajgera (P044A, P044B je zadnji buzzer): Ako ti zatreba, evo ti i kompletna sema ozicenja sistema parking senzora: A po VIN-u auta, proveri u ePer Compatibility listu za centralu parking senzora (M084 na semama). Verovatno je mala verovatnoca za ta godista, ali mozda se ispostavi da pasuje sa nekog cesceg modela (citaj, lakse i jeftinije za pronalazenje). Edited September 26, 2024 by Ivan 1 Zan Batist reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zan Batist 399 Posted September 27, 2024 juce vozio pg-bar.. fenomenalni utisak kvari gasenje CONNECT sistema (displej/muzika).. u body comp modul imam gresku U1602 - CAN line error, neki comunication missing issue.. Dobro bi dosla preporuka/ideja kako da krenem sa rijesavanjem.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zan Batist 399 Posted October 10, 2024 da li neko zna koliko ubrizgavanja u jednim ciklusu ima 2.4 110 kw 2003godiste? u krajnjem da li je uniJet ili Multijet tehnologija? Izvinjavam se... mnogo puta se govorilo na ovou temu ali zbunio me ovaj tekst: https://italia-corse.com/2017/05/04/1-9-jtd-revolucija-dizel-motora/ Quote Share this post Link to post Share on other sites