Markoni Bg 74 Posted April 14, 2022 Ja sam menjao na mom autu instalaciju tj konektore koji idu na bobine jer se to od toplote raspadalo , otisao na otpad i odsekao taj deo instalacije sa Brava 1.4 16v i zamenio , hoce to da pravi problem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
srdjan_as 16 Posted April 14, 2022 bio sam i kod elektricara, valjda bi primetio da je losa struja vrlo je moguce da je isto to i kod mene Quote Share this post Link to post Share on other sites
Quadrifoglio Verde 9293 Posted April 14, 2022 Ja što sam imo, reko sam... Da si se odmah pokrenuo problem bi ti bio rešen još prošle nedelje... Tolko od mene. 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
srdjan_as 16 Posted April 22, 2022 (edited) Mali update Pre neki dan sam bio u jednom specijalizovanom servisu za italijanska vozila u Nisu po preporuci mog prijatelja iz Nisa koji odrzava svoju Alfu u tom servisu. Naplatili mi pregled 4000 din, ne znam sto, kazu izgubili su pola dana i rekli mi da lamda sonda ne radi i da ce to 90% resiti moj problem. Nova kosta 5800 din i da dodjem sutra da mi je zamene, zamena je besplatna Kada sam posao kuci za Le, jedno 5km pre kuce motor poce da radi kao traktor. Tako da sam danas zvao Gorana u Zemunu i dogovorio se sa njim da u utorak doteram auto. Imam onaj Vozzi paket pomoc na putu i slepanje neograniceno kilometara u Srbiji. Tako da cu to iskoristiti da oteram auto. Javljam kada sve bude zavrseno Pozdrav U drugi video se vidi i dim Edited April 22, 2022 by srdjan_as Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3263 Posted April 22, 2022 @srdjan_as Ne radi ti ventilacija karterskih gasova. Crkla membrana PCV. To vidim sa snimka. Je l' dimi na auspuh i troši li ulje? Ima li ulja u cevi kod/ispred kompresorskog dela turbine? ................ Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 5604 Posted April 22, 2022 2.0 mjet tiše radi 1 Mijailović P. reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
srdjan_as 16 Posted April 22, 2022 @Mijailović P. Prijatelju dimi na auspuh, i nisam siguran koliko troši ulje zato što negde curi. Moram i to da rešim. A kod turbine mislim da je suvo, turbina mislim da lepo radi jel se oseti da lepo povuče kada se nagazi. Javiću vam u čemu je problem kada Goran reši problem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
srdjan_as 16 Posted April 27, 2022 (edited) Pozdrav svima, samo da javim da sam juce oterao auto kod Gorana i morace da ostane kod njega par dana jer ce otvarati motor. Kaze da nema kompresiju na trecem cilindru. Kostace otprilike mnogo, a videcemo kada se sve sredi koliko ce kostati. Ubi me finansiski ovaj auto. Edited April 27, 2022 by srdjan_as 1 Mijailović P. reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 5604 Posted April 27, 2022 E jbg... Kad si ga kupio? Od koga? Jel gledao to ko pre kupovine? Quote Share this post Link to post Share on other sites
srdjan_as 16 Posted April 27, 2022 (edited) Kupio sam auto novembra prosle god od decka koji je porodican covek, nije mangup. Kod njega je bio 4 god, a on je auto kupio na auto placu sa kilometrazom od 110.000. Decko mi je lepo rekao da je on radio veliki servis kada je kupio auto i da sada ja trebam da uradim. Auto sada u tabli ima 173.000. Objasnio sta je sve radi i sta je menjao, kaze da ga je lepo sluzio. Ja kada sam gledao i probao, auto je bio super. A onda je kod mene posle nekih dva meseca sve pocelo. Prvo termostat, pa sredjuj projektore, jel su bili pozuteli, pa je krenula letva volana, stabilizator, pocelo ulje da mi curi ispod auta, pa je krenuo ovaj nemiran rad motora, agonija od tri nedelje i 6 majstora. Svako nesto gleda, misli, menja a to placaj. Onaj Alfin servis u Nisu me odvalio 4000 za gledanje. Kaze brate pola dana smo izgubili Auto jeste malo dobio snage posle njih, ne znam sta su radili, ali trebao sam sutra da opet dodjem da mi zamene lamda sondu ali sutra nije bilo jel je motor krenu da radi kao traktor kada sam stigo u Le. Tako da posle ove popravke kod Gorana ne znam sta cu raditi, da li da ga prodam ili da ga cuvam naredne 3-4 god. Bojim se da se igranka ne nastavi. Edited April 27, 2022 by srdjan_as Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 5604 Posted April 27, 2022 Popraviš i voziš. Vratiće ti se to, imaćeš sređen auto. Baš si dosta toga izmenjao, ali znaš kako kažu dvojica voze, treći sređuje, četvrti vozi... E ti budi i treći i četvrti. Dobar majstor je sve. Nažalost, u Srbiji je samo par njih dobrih što se tiče FLA grupacije i svi su oni u okolini Beograda. Ispada da treba uzeti i par slobodnih dana, preći stotine km da bi se problem rešio ali to je jedini ispravan put, nažalost. Quote Share this post Link to post Share on other sites
srdjan_as 16 Posted April 27, 2022 Hvala Andreja na savetu. Kada Goran zavrsi posao pitacu njega sta mi savetuje. Da li da vozim ili da prodam. 2 darkman14 and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3263 Posted April 27, 2022 Da, uz procenu majstora, u ovom slučaju pouzdanog ++, imaćeš neku sliku šta možeš očekivati u budućnosti. Svakako nakon takvog zahvata na motoru sve ide u prilog da ga zadržiš neko vreme. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 5844 Posted April 27, 2022 Bice to sigurno 5-6 put da imamo na forumu veliki znak ? posle popravke - tj sta raditi, popraviti i terati dalje ili u oglase. Ja mislim da nema svrhe prodavati i nekome ustupiti auto za sredjenim kapitalnim stvarima. Treba to posle koristiti I uglavnom su ljudi tako i radili, sredili pa vozili. Ili ne znamo za one druge Quote Share this post Link to post Share on other sites
srdjan_as 16 Posted April 27, 2022 I ja isto tako mislim da ga zadrzim naredne 3-4god. Auto mi se bas svidja, ali kozu mi je odrao. Ali Goran ce dati konacni sud. Javicu vam kada uzmem auto sta je Goran reko. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 4799 Posted April 27, 2022 Zadrzi ga, jer si ga maltene skroz sredio. Da ga prodas i kupis nesto drugo moze opet isto da te saceka. Kontam da ga ne podnosis u ovom trenutku ali generalno to je polovan auto i sve je moguce, tako se zalomilo. 1 srdjan_as reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
srdjan_as 16 Posted April 27, 2022 Evo covek me zvao da mi objasni sta je problem i poslao mi je slike. Pa reko da podelim sa vama 1 neshaoct reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markoni Bg 74 Posted April 27, 2022 Pukao ventil , ne dihtuje cilindar , sad je jasno sto prijavljuje gresku , jel samo to stradalo, nadam se da ce se zavrsiti na tome. 2 neshaoct and dekirs reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3263 Posted April 27, 2022 Jbg, ako su cilindri i klipovi dobri sve je to mala šteta koju ćeš brzo zaboraviti. 2 srdjan_as and darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
vicent 1253 Posted April 27, 2022 Jbg. ne bih da mračim ali deo tog ventila je vrvt. izrisovao cilindar. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Goran Zemun 436 Posted April 27, 2022 47 minutes ago, vicent said: Jbg. ne bih da mračim ali deo tog ventila je vrvt. izrisovao cilindar. Ventil nije pukao, vec izgoreo. Nema parceta, on se usled visoke temperature i pritiska topio i sitne cestice sa izduvnim gasovima izadju van cilindra. 4 2 neshaoct, Markoni Bg, srdjan_as and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
vicent 1253 Posted April 27, 2022 Tim bolje, odlično !Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3263 Posted April 27, 2022 Znači loša plinska mapa/podešavanja istopila ventil. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Goran Zemun 436 Posted April 27, 2022 5 minutes ago, Mijailović P. said: Znači loša plinska mapa/podešavanja istopila ventil. Moguce.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markoni Bg 74 Posted May 4, 2022 @srdjan_as ima li novosti , sta si uradio sa autom na kraju? Quote Share this post Link to post Share on other sites