Matrix1980 0 Posted May 2, 2015 Želim da kupim polovan ovaj auto sa 7 sedišta sa dizel motorom 2.0 sa pogonom na svim točkovima .Molim najpre servisere koji imaju iskustva sa ovim vozilom, da napišu svoja iskustva i savete pri kupovini na šta da se obrati pažnja.Da li ima nekih specifičnosti u održavanju, da li ima nekih mana.Da li je na "duže staze" bolji manuelni ili automatski menjač?Uz redovno održavanje da li ima nekih problema sa pojedinim delovima, komponentama, elektronikom itd..ako ih ima koji su i da li su skupi delovi i da li su dostupni ili se mora čekati pošto koliko znam proizvodnja ovog auta je u Meksiku. Zahvaljujem unapred. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Matrix1980 0 Posted May 4, 2015 (edited) Zdravo.Da li ima nekog da napise neku rec o Fiatu Freemont-u? Edited May 4, 2015 by Matrix1980 Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9664 Posted May 4, 2015 Konkrento oko Freemont-a, čini mi se da trenutno nema još nijedan predstavljen, pa će samim tim informacije ''iz prve ruke'' o njemu biti oskudne. Imamo opštu temu gde je taj model predstavljen, baci pogled ako već možda nisi:https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/49342-fiat-freemont/ https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/28105-za-nove-članove/?p=1214695 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Elra 244 Posted September 19, 2016 Grande Punto je postao mali za moje potrebe, a i treba mi neki SUV ili crossover. U prvi plan su iskocili Qashqai 1.5 dCi i Škoda Yeti 2.0 TDI, dakle dovoljno mi je cca 110 KS. Volio bih da ostanem u FCA drustvu pa sam gledao i Freemonta 2.0 Mjet 140 KS. Ovdje u Bosni ih mogu na prste jedne ruke prebrojati, pa bi mi dobro dosao bilo kakav savjet. Uredu, motor, mjenjac su Fiatovi i ne bi trebalo biti problema sa odrzavanjem i rezervnim dijelovima. Kakava je situacija sa ovjesom i ostalim dijelovima automobila? Quote Share this post Link to post Share on other sites
zunto 526 Posted September 19, 2016 Ufff, motor dobar ali jebes sve, Amerka je to...jebada za bilo koji deo Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ticma 602 Posted September 19, 2016 Ja kad sam se raspitivao receno mi je da dok ide ide, slabo ko kod nas ima iskustva sa njihovim prenosom. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Elra 244 Posted September 19, 2016 Ma zbog toga Yeti i jeste u uzem izboru, a Qashkai je opet na svakom uglu, tako da sa odrzavanjem ne bi trebalo da bude problema. Quote Share this post Link to post Share on other sites
beli_Punto 123 Posted September 19, 2016 Jesi video qashkai unutra? Meni to poprilično ružno. Kolega vozi Kiu Sportage 3 generacije i po meni je bas korektan auto, možda baciš pogled i na njega Zunto, nije 18 vek, sad sve možeš da naručiš na netu i da stigne za par dana Quote Share this post Link to post Share on other sites
Siciliano 1542 Posted September 19, 2016 I ja htedoh da predlozim Kiu, vrlo dobar auto u toj klasi... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Elra 244 Posted September 19, 2016 2 hours ago, beli_Punto said: Jesi video qashkai unutra? Meni to poprilično ružno. Kolega vozi Kiu Sportage 3 generacije i po meni je bas korektan auto, možda baciš pogled i na njega Zunto, nije 18 vek, sad sve možeš da naručiš na netu i da stigne za par dana Ne bih da cekam dio ni dan, a kamo li par dana. Imao sam jedno auto za koje sam dio cekao 3 dana, i ne bih vise to iskusto. Quote Share this post Link to post Share on other sites
N.N. 592 Posted September 19, 2016 Jeep Renegade 1.6 JTD je nažalost još mlad, ali IMO on je taj kojeg tražiš. Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13177 Posted September 19, 2016 Jesi video qashkai unutra? Meni to poprilično ružno. Ali zato ovaj aktuelni model je sušta suprotnost i daleekoo moderniji i lepši unutra Quote Share this post Link to post Share on other sites
Elra 244 Posted September 19, 2016 Za novi Renegade i Qashqai nemam budzet Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dule 021 693 Posted September 19, 2016 A Qashqai 1,5Dci nema 4x4 pogon. Isto tako ni benzinac 1,6 ga nema. Ne vidim svrhu kupovine dzipa ako nema 4x4 pogon. Onda bolje uzmi Oktaviu i zavrsio si pricu. 1 Bojssa reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Elra 244 Posted September 19, 2016 Nije mi potreban 4x4. Ako je neko vozio putem Sarajevo - Foča - Tivat, Sarajevo - Foča - Podgorica - Peć, Sarajevo - Priboj - Rožaje - Skopje, Sarajevo - Loznica - Beograd zna o čemu pričam. Znači uski krivudavi putevi, sa brdom rupa i neravnim asfaltom. Meni je zao normalnih automobila koji tuda prolaze. Quote Share this post Link to post Share on other sites
beli_Punto 123 Posted September 19, 2016 Mozda SX4 ili Fiat Sedici? Naravno ako prostor zavrsava posao, ovde je SX4 mnogo popularan, ima ga u svim bojama i bas je cest. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Elra 244 Posted September 21, 2016 Na zalost od Punta od sinoc nema nista. Sreca je pa nikom nista nije bilo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5801 Posted September 21, 2016 Dobro je da ste dobro... Kako? Ko je vozio...? Sad je kupovina sledećeg baš aktuelna Quote Share this post Link to post Share on other sites
Elra 244 Posted September 21, 2016 Brodar, mjesto Rudo. Ja vozio, umor, neprilagodnjena brzina, klizav kolooz... Srecom nikog nije bilo na cesti. Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13177 Posted September 21, 2016 To je deonica uz Lim? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 21248 Posted September 21, 2016 Ja bih na tvom mestu Skodu Yeti uzeo kao prvi pik. Za GP se ne sekiraj, bitno je da si dobro a sve ostalo je lako. Inace za "Fermont" kako ga jedan nas kolega @dejica zove jos uvek nema nekih komentara a meni se iskreno svidja koliko i 500L, znaci nimalo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rile_bg 358 Posted September 21, 2016 Jedna prijateljica je kupila novog,ali sa tdi motorom, kad je menjala ulje za menjac pukla je oko 700e samo za ulje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
N.N. 592 Posted September 21, 2016 Freemont je miss za Yetia. I Freemont je klasu veće auto. U biti pripada tamo gdje će Škoda prvi puta doći sa Kodiaqom. Sada je samo pitanje što @Elra traži. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Elra 244 Posted September 21, 2016 1 hour ago, totti said: To je deonica uz Lim? Da, Inace, sada cemo se zbog "gubtka" dijela novca morati zadovoljiti necim manjim. Quote Share this post Link to post Share on other sites
beli_Punto 123 Posted September 21, 2016 Alal vera majstore, xxbao si mu kevu Quote Share this post Link to post Share on other sites