Jump to content
FAS Euroauto Goran

Bojssa

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

About Bojssa

 • Rank
  Il Nuovo
 • Birthday December 6

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Palilula BGD

Previous Fields

 • Garage
  Punto mk2 1.2 8V, Rav4 2.0 D4D, Polo 1.4 TDI
 1. Zdravo, treba mi savet u vezi šoferke. Malo pre sam ispuškirao auto od soli i primetim u kabini, kod unutrašnjeg retrovizora u delu kod šoferke kaplje voda sa neba i to baš dobro! Mislio sam da je kod antene, skinem je, očistim, malo zasilikonišem, vratim i pritegnem. I onda pogledam malo oko unutrašnjeg retrovizora i stakla i vidim crni silikon ali neravnomerno nanešen, kao da postoje neke rupe tačno u tom delu gde mi se i pojavljuje voda! Gornja pokrivna lajsnica između šoferke i krova stoji ok ali je u nekim delovima ušla prljavština i kao da se malko podigla od krova pa kontam da sam pod pritiskom nekako uspeo tu da nateram vodu u kabinu. Inače auto je kod mene tek 15tak dana ali sam primetio pri većim brzinama šuštanje vetra, što me je bunilo. Mislim da je baš tu uzrok. Da li je neko skidao tu lajsnu, da li je ona zalepljena tim crnim silikonom od stakla ili se lako skida? Da li to skinuti pa zasilikonirati običnim silikonom ili oterati u Glass servis?
 2. Da li je neko menjao unutrašnji retrovizor na Puntu mk2? Prvi put vidim da se iznutra oguli folija sa ogledala te je vidno polje dosta smanjeno a i nervira me, izgleda ružno pa želim da ga zamenim. Kupio bih drugi retrovizor ali me zanima postupak skidanja i zamene. Da li je na šoferku zalepljena samo ona mala ploča sa šinom i mogu li samo da ga svučem sa nje pa navučem drugi? Ili je možda bolja opcija probati da se skine samo ogledalo sa onog zglobnog nosača koji je zakačen na šoferku? Vidim pozadi tog nosača i neki šraf?
 3. Da, pratiću dalji razvoj. Rano jutros je po mrazu i minusu upalio bukvalno na pola okreta. Što je hladniji to bolje pali mada i ovako on pali ok, okrene naj više 2 puta. Jedino me zbunilo to jučerašnje verglanje gde je lepo vrteo ali nije sastavio iz dva pokušaja pa me podsetilo na paljenje bez učitanog koda. Mada ni tada on nije bio zagrejan, naj više do četvrtine skale.
 4. Ja sam danas imao situaciju sa paljenjem da kada sam okrenuo ključ, auto vergla normalno ali ne sastavlja. Prekinem, vratim ključ u početni položaj, sačekam par sekundi i reko ajd ponovo. Verglah normalno jedno 3-4 sekunde ali opet ništa, neće da upali. Ja u čudu, iako je kod mene nešto kratko nisam odavno imao ovakvu situaciju još iz vremena kada sam terao službeni Punto. Nešto kontam za sebe možda ga zeza onaj kod u ključu ili imobilajzer pa ga ponekada ne prepoznaje. Izvučem ključ, vratim i okrenem ponovo i auto upali posle kratkog verglanja od par okreta. Pratiću ovu situaciju dalje, zanima me da li je neko imao slične probleme i kako je rešavao? Auto nije bio potpuno hladan, vožen je oko kilometar, do prodavnice i onda sam krenuo nazad kada nije hteo da upali. Inače primetio sam da mi auto naj bolje pali ujutru na hladan motor kada ubacim ključ i odmah okrenem bravu. Ako dobije kontakt i sačekam sekund dva onda malko duže vergla, što kontam možda može biti i do samog akumulatora i udarne snage?! Neka Topla od 55Ah, stara oko 3 godine.
 5. Pošto su mu fabrički prednji zvučnici proprdeli a nisam želeo da ulazim u neko ozbiljnije menjanje muzike, želeo sam da kupim ispravne fabričke zvučnike. Nisam želeo da kupujem nešto kvalitetno jer me je mrzelo da budžim i bacam novac za muziku koju ću u proseku slušati dva puta dnevno i to po 10 minuta. Kako nisam mogao naći dobre fabričke zvučnike, rešio sam da naručim ove, Kenvudove 17ice iz Gigatrona KFC_S1766. Navodno dvosistemci, Kina, cena oko 2800 kinti, sa nekim mizernim popustom izašli 2600. Odlučio sam se baš za ove, jer pašu šraf na šraf, jeftini su. Kupio adaptere za zvučnike, 2x 129 rsd u VeltehPro u bulevaru Kralja Aleksandra. https://www.velteh.rs Šljakaju lepo, ne prde, nije neki vrhunski zvuk, iako imam posebno fabričke visokotonce plus ove njegove visokotonce, zvuk mi deluje nekako sirov i nedorečen, ali s obzirom da mi je auto kasetofon fabrički kasetaš, verovatno bolje i ne može...
 6. Rešeno, može zaključavanje teme.
 7. Ukoliko su nekome ostali viška nakon zamene, ispravni prednji zvučnici za Punta, molim neka javi. Moji su u totalnom raspadu a mrzi me da budžim bilo šta drugo za auto koji u proseku vozim 20 minuta dnevno.
 8. Haug! Ja sam Nebojša, od nedavno vlasnik Puntića sa profilne. 2002g, 120.000km, vozila ga baba sa kraćom desnom nogom. Šalim se za nogu, baba zaista bila vlasnik. Ovo nam je četvrti auto u porodici (velika porodica) i služi mi isključivo za do posla i nazad. Ima sitnica za ulaganje oko trapa, ležajeva itd. Motor suv, karoserija zdrava. Volim Puntiše, penzionisao sam službenog 1.2 16V sa oko 330.000km i od tada su mi u lepom sećanju. Nisam mogao naći drugi 16V u stanju u kakvom je bio ovaj tako da sam se ipak odlučio za 8V. Iako za tih stotinak metara od semafora do semafora neću ni koristiti potencijal 16V, jako mi je jako žao što mi je pred nosom izmakao jedan lep primerak ss 3 vrata. Pozdrav!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...