Marko Topola 43 Posted April 10, 2014 (edited) Trazim auto za sestru koja je tek polozila. Koji auto preporucujete do ove cene...? Bilo bi pozeljno da bude:- benzinac, 1.0,1.1, 1.2...do max 1.4.- mladji od 2000- jeftiniji za odrzavanje. Edited April 10, 2014 by Marko-Topola Quote Share this post Link to post Share on other sites
Stilisa 312 Posted April 10, 2014 NIje sto je ovo Fiat forum, ali ja bih za te pare gledao Punta. Ispunio bi, ja mislim, sve te uslove koje navodis, realno. Neki 1.2, probralo bi se nesto. 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Marko Topola 43 Posted April 10, 2014 Pa i ja mislim da je za te pare Punto 1.2 najbolji.Po meni je bolji od Corse, Pezoa 106, 306, Clia... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Stilisa 312 Posted April 10, 2014 Punto ima vise mesta unutra od svih njih, sem za 306 nisam siguran, a opet nije puno veliki zbog parkiranja i slicno, jer kazes da je pocetnik.Khm, khm....a da prodas ti njoj tvog Brava, i ostane joj kusur za registraciju. A posle ti uzmes sta si planirao. 2u1. Sve to pod uslovom da nije rodjena sestra. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Marko Topola 43 Posted April 10, 2014 Juce polozila. Pa mi rekose da pogledam sta ima od auta, za 1300-1700-1800e.Ma jak je za nju moj Bravo.Neki 1.2 od 60ks bi bio taman Quote Share this post Link to post Share on other sites
Stilisa 312 Posted April 10, 2014 Ma sta jako, stavi ciglu jednu ispod gasa, i taman ce imati tih 60ks. E, a to kad krene 1300-1700-1800e, lako predje i 2000e + ono sto te ceka kad kupis polovan auto. (registracija, servis, mozda gume i slicno) Cisto da ne bude posle iznenadjenje. Ja kad sam pre kupovao kola, posao sam od Una koji je bio 1000e, i zavrsio na 3500e kolima. Toliko o mom karakteru. Da ne lupam vise, moj glas ide Puntu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 18075 Posted April 10, 2014 Može da dođe u obzir i Seićento. Mislim da njoj za početak to uopšte ne bi bilo loše da vozi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 2264 Posted April 11, 2014 Seicenta je dosta teško naći mlađeg, ali svašta ima. Može i neka Lancia da naleti za te pare koliko čujem. Ja bih gledao Y,Punta i Seicenta pa šta bude u najboljem stanju. Quote Share this post Link to post Share on other sites
beli_Punto 123 Posted April 11, 2014 Ovako nesto ? http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/64012-p-fiat-punto-13-multijet-ex-van/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dusan 4 Posted April 11, 2014 Moje neko razmisljanje je da je za pocetnika najbolje uzeti nekog Jugica. Za 800 evra ima da se biraju mladji od 2005. godista, plus sto ti ne bude zao ako ga negde lupi, ocese, zakaci... KAsnije kada se ispraksuje, uzima neki bolji auto... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mihailovic 29 Posted April 11, 2014 (edited) Kao neko ko je u sreći i veselju vozio dva jugića 45 godinama (i stigao oho-ho na mnoge destinacije i leti i zimi) mogu reći samo jedno: Jugić je OK za nekog ko ume i voli da "čeprka ispod haube" i za nekog ko ume da prepozna kvar / nepravilnost u radu motora odmah nakon nastanka. Za sve ostale je polovni jugić "bure bez dna" i vlasništvo trajno neispravnog (poluispravnog) vozila, koje će češće biti na servisu nego u upotrebi. Naravno, pod uslovom da je limarija, kao, dobra, ako je to uopšte teoretski moguće. Ako je limarija loša - onda tu nema leka.I da još dodam, bez obzira što je ovo Fiat forum: Fiat je na svetskom glasu kao najbolji brend za male automobile. Naravno, kod polovniha automobila brend ne igra preteranu ulogu, već očuvanost konkretnog primerka, ali uveren sam da može da se nađe dobar primerak.Seićento jes' malo ružnjikav od pozadi, ali i ja mislim da bi to bio idealan auto za mladu žensku osobu koja je tek položila vozački. Edited April 11, 2014 by Mihailovic Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanjas 0 Posted April 11, 2014 a neki peugeot 206 ima zanimljivih do te cifre 1800e.meni su oni lepi zanimljivi.i gledaj joj da po mogucstvu auto ima klimu i obavezno servo volan,jer zensko je to tesko je da mota u mestu kad se parkira Quote Share this post Link to post Share on other sites
marko.jovanovic 925 Posted April 11, 2014 A Fiat Bravo? Prodaj joj svog, ako ga nisi zalivadio. Evo moja žena je provozila na Bravu 1.9JTD, i to čipovanom. Jeste da sada ne bi umela da vozi nekog 1.0 benzinca, jer bi joj se gasio, ali jbg, zato je bar relaksirana, radi klima, ne misli da li će da povuče ili neće itd. Jedino na šta se žali je da joj je bravo nepregledan. E sada, naučio sam je da ne zabada gas, jer bi se u suprotnom zabola sigurno, pošto je pre vozila nekog juga, i to veoma retko, a svi znamo kako se na jugu kreće i kako se jugo vozi: kao skuter, ili je na leru, ili je gas u patosu Quote Share this post Link to post Share on other sites
delakroa 38 Posted April 11, 2014 (edited) Fiat Seicento, topla preporuka, pogotovo za devojku. Mali, zgodan i lak za parkiranje, malo trosi, a u te pare moze da se nadje odlican primerak! Cak i sa klimom i elektronikom! Sa druge strane, sto neko rece Jugo. Jos da nadjes neki tempo, ona verzija Jugo Ciao, sa branicima i plastikama, oni se proizvode svi u nekim zenskim bojama, pa bi joj se i to dopalo. Za pocetnika bi bio idealan, a jeftin! U tu cifru mogao bi i da ga kupis i da mu zamenis sve sto ne valja, te da ti jos i ostane para! Srecno u izboru! I mali edit: ovo ti sve govorim iz prve ruke, posto sam imao i Seija, a sad imam i Jugica, za 1000e i manje mozes naci 2004.godiste i mladji (Jugo), a u onih dodatnih 800 mozes i citav motor da mu promenis, ako treba da ne cuje zlo, pu, pu, zelim ti da nadjes nesto 100% ispravno, a ostatak od 800e da popijes Edited April 11, 2014 by delakroa Quote Share this post Link to post Share on other sites
marko.jovanovic 925 Posted April 11, 2014 I da nosi uvek rezervne ručice za podizače prozora, metalnu šipku da tuče starter kada neće bendiks da zakači, da nauči sama da zameni, kako je zovu, šaft keblu.... Ma koji jugo, nije to za onoga neće da masti ruke. Pa ne bih ga vozio nema te sile. Quote Share this post Link to post Share on other sites
delakroa 38 Posted April 11, 2014 Onda nesto ovako http://www.polovniautomobili.com/oglas4382696/fiat_seicento_11/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
marko.jovanovic 925 Posted April 11, 2014 Da bre! Samo da se ne žali da joj troši mnogo, ne znam šta ljudi očekuju, ako je mali auto da troši 4l/100km. Quote Share this post Link to post Share on other sites
delakroa 38 Posted April 11, 2014 Auto ne trosi mnogo, nego je gorivo preskupo Uglavnom, mi smo naredjali ovde modela, pa ti sad vidi sta ces, jos jednom, srecnu kupovinu ti zelim! Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 7231 Posted April 11, 2014 Daj joj bravo bre covece, em dizel em ces ti nesto bolje da kupis posle Quote Share this post Link to post Share on other sites
marko.jovanovic 925 Posted April 11, 2014 Da ne lajem sada na žene , ali ženama je lakše da voze dizele poput Brava 1.9JTD. Lako krene uzbrdo, može da krene i drugom a da se ne ugasi, ako ne prešalta brzinu nije strašno... Još da ga čipuješ, ma milina, zato što mu se smanjuje turbo lag. Jedino ti ostaje da je naučiš da ne zabada gas previše, naročito kada je hladan, i da lepo šalta, da se ne vuče drugom brzinom 50 i slično. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 7231 Posted April 11, 2014 Zbog toga sam i rekao Quote Share this post Link to post Share on other sites
Marko Topola 43 Posted April 11, 2014 (edited) Hvala svima na savetima i predlozima.Ona je jedini vozac u svojoj porodici, i to ce biti jedini auto, pa mislim da je Seicento mali.Auto bi morao da bude u skroz ispravnom stanju, posto se ne razumeju oko toga nimalo.Mnogo je tvrdoglava, i nece, ni Juga, ni Korsu, ni Seicenta...tako da ce biti muke dok se nadje nesto... Edited April 11, 2014 by Marko-Topola Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dovla 9 Posted April 11, 2014 Moj savet je da se nipošto ne upuštaš u to Prvo, ona će tražiti auto koji je LEP. Dakle, razum u toj kombinaciji ne dolazi u obzir. Drugo, finansijeri ako se ne razumeju u kupovinu kola će biti u fazonu - ali eno onaj tamo je 50€ jeftiniji. Treće - ŠTA GOD da se dogodi (a sigurno će biti nekog ulaganja) ti ćeš biti kriv Tako da ono... batali Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13140 Posted April 11, 2014 Prvo, ona će tražiti auto koji je LEP. Dakle, razum u toj kombinaciji ne dolazi u obzir. Quote Share this post Link to post Share on other sites