Jump to content
FAS Goran

Mihailovic

Members
 • Content Count

  1128
 • Joined

 • Last visited

About Mihailovic

 • Rank
  Regolari

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Previous Fields

 • Garage
  Lybra 1.9 JTD 115 SW

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mihailovic

  Odjava

  Obaveštavam cenjene forumaše sa kojima sam proveo skoro deset godina da sam prodao svoju Lanću Libru 2004, auto koji me je verno služio od 2010! Redovno sam je održavao, čuvao i očuvao, ali šta je tu je - godine čine svoje, vreme ju je pregazlo. Prodao sam, kako se i može očekivati po tržišnoj ceni - nešto preko 1.300,00 ali, svi znamo da je to daleko manje od upotrebne vrednosti. Kupio sam Citroena C4 1.6 BlueHDI, 2016 - extra auto, savremen motor, udoban, tih ... ali moram vam reći, ništa nije kao Lanća Lybra! Neponovljiv auto! Kad bih sad mogao da kupim NOVU Libru 1.9 jtd - uopšte se ne bih premišljao! Želim i da se zahvalim Fiat Servisu Goran, na saradnji ovih godina. Samo da se zna - svima sam preporučivao taj servis. Nadam se da će moji postovi oko zamene termostata, ugradnje aftermarket daljinskog zaključavanja, i još neki u Uradi Sam podforumu poslužiti još dugo vlasnicima Libre. Pozdrav, do nekog mog novog Fiat - Lancia modela !
 2. Čisto da ostane zapisano "za buduća pokoljenja". Odavno sam savladao sve tajne kalibracije prozora, ali kad mi je orginalni motor crko (vozačka vrata), i kad sam ugradio zamenski - ništa više nije isto! Iskalibrišem ja, radi lepo neko vreme, pa se opet zaglupi.
 3. Pozdrav, Mislim da sam kod poslednje posete servisu video dva Citroena, od kojih jedan na dizalici. Da li je možda Servis Goran počeo da radi i Citroene? Ili se radi o nekoj slučajnosti, privatnom vozilu ili nešto slično?
 4. Mihailovic

  Vicevi 120%

  - Koji brend bele tehnike kupuje Brnabićka? - LG - bt
 5. Šta je to "Fudbalski savez Kosova i Metohije"?
 6. Uzgred bidi rečeno, ustaljena reakcija vozača kad auto počne da trese pri polasku je da sporije i nežnije pušta kvačilo. Ali, kod problema ove vrste, treba zapravo kvačilo pustiti što brže i energičnije, naravno ne toliko da se auto ugasi. Čim primetiš da polinje da trese, daš mu ga malo jače po gasu i pustiš kvačilo.
 7. Već viđeno i doživljeno Trese od korpe kvačila. Vozi tako dok ima smisla, dok to trešenje ne pređe neku normalnu meru, po učestalosti pojave i po intenzitetu trešenja. Onda, moraš da zameniš set. Ja sam bar tako rezonovao, i uradio. Kad budeš menjao set kvačila, onda je pravo vreme za pregled, i eventualnu zamenu cilindra kvačila kod pedale. Ja sam kod Gorana pre pet godina zamenu cilindra (pojavili se tragovi curenja) platio 5.500,00 din, uključujući u tu cenu i cenu samog cilindra.
 8. Ili je "auto" ili je manuelno. Ako je "auto", onda nema pipanja brzine ventilatora ili položaja leptira. Samo zadaješ temperaturu, a on "razmišlja".
 9. Pored sve ove savremene tehnike koja se danas nudi, mislim da više i nema mnogo smisla baviti se time. Sada mogu da se kupe (ali express i slični sajtovi) aktivni bluetooth zvučnici za kola. Play listu i gomilu muzike danas svako ima na mobilnom. Sve šta je potrebno, je kad se uđe u auto, to je da se mob poveže sa zvučnicima, i pustiš svoju play listu. Ubacivanje / izbacivanje CD je već daleka prošlost, kao i USB flaš memorija.
 10. Ja zamenio pre par meseci, polovnu sam platio 20€ + usluga za kurirsku službu. I eto, opet curi. Nove nema nigde. Muka mi je od polovnih. Da li neko zna sa sigurnošću koje posude "pašu". Nije mi problem da od lima napravim kakav god adapter za montažu na karoseriju. Samo da položaj i debljina creva za konekciju bude sličan.
 11. Čisto kao razmena iskustva. Kod mene se displej već nekoliko godina ponaša tako da s jeseni i zimi neće odmah da se upali osvetljenje. Sve radi normalno, ali, dakle, kad je hladno treba mu nekoliko minuta i - upali se. Prvi put je to bio šok "pokvarilo se !!! ", ali posle sam skapirao šta se dešava. U proleće i leti radi normalno. Zimi probam varijantu gašenja-paljenja svetala, i nekad to inicira uključenje displeja, nekad ne. Ali se uvak posle nekoliko minuta uključi, sam od sebe.
 12. @pokretač teme Po svemu sudeći, zemljače, tebi nešto nije u redu sa tim brzinomerom. Libra sa motorom 1.9 jtd ne može da razvije toliko koliko ti pišeš. Nema to veze sa realnošću. Posebno ne može, onako kako ti opisuješ "klima, četvoro ljudi, klima" i da "lako dostigne 200 km/h" a onda i svih 210. Nema šanse. Dakle, ja tebi verujem da si ti to tako video na brzinomeru tvoje Lanće, ali tvrdim da u tom slučaju brzinomer nije ispravan. Kako već piše u mom profilu, i ja imam isti auto, i JEDNOM sam probao da dostignem max brzinu, i dostigao sam, ali jedva. Do 160 đene-đene ubrza sasvim ok, do 170 već sporije, do 180 još sporije, a do 190 jedva - posle dosta mučenja. Ali - dostigla. Auto mi je POTPUNO ISPRAVAN, očuvan, održavan, ima odlično ubrzanje i takoreći fabričku potrošnju. Dakle, sasvim sam merodavan da tvrdim da to šta pišeš nema veze sa realnošću. Ne kažem, voleo bih ja da Libra 1,9 jtd može 250 na sat, ali - ne može. Možda si na nekim drugim forumima navikao da pišeš ovako, da malo zahebavaš VW vlasnike, i slične, ali nema potrebe da na Lanća Libra forumu pišeš besmislice o Lanći Libri. Pa nismo svi mi ostali, upravo vlasnici istog takvog auta sisali vesla. Toliko od mene. Takođe bih se pridružio apelima drugih forumaša, da nas na vreme upozoriš kad izađeš na put.
 13. Dobar dan, imam dva pitanja za servis tj. za Gorana 1. Vreme je da menjam kočione pločice zadnjih točkova. Pitanje je da li servis obrađuje kočione diskove, (u samom servisu ili u saradnji sa nekom mašinksom radionicom ) ? Ako ne, koja je uobičajena praksa u vezi diskova kod zamene kočionih pločica. 2. Treba da promenim i šolje prednjih amortizera. Da li je praksa da se uz šolje obavezno menja i takozvani ležaj šolje amortizera (oem 1303672080 ). Da li je to potrošni deo, ili ne ? Vidim da ga u prodavnicama nude uz šolje. Hvala
 14. Nije Fiat, nego Dačija, ali nemam gde drugde da podelim nevericu, pa evo ovde, a neka moderator premesti moj post. Dakle, koleginica, nova Dačija Sandero, garancija, obaveza odlaska u ovlašćeni servis. Pre prvog malog servisa, njen prijatelj, koji se inače bavi automehanikom joj predloži da označe filtere. I označe ih, naprave malu liniju ili tačkicu lakom za nokte na svakom filteru. Odveze auto u servis, zašto kriti: Hit Auto, Staro Sajmište, PLATI servis, dobije račun na kojem piše taksativno kako su zamenjeni filteri. I naravno, posle pogledaju, i imaju šta da vide: filter vazduha, filter klime - originalni tj. nezamenjeni. Vrati se ona u servis, kaže šta je uradila, šta su joj naplatili, a ovi počeli njoj da prete da će da izgubi garanciju jer je "neovlašćeni servis vršio prepravke" ! Naravno, psovke sa obeju strana, pretnje ovakve i onakve, ali sve se završi na rečima.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...