Jump to content
Goran

Recommended Posts

@stex_pb to lorelli aviator ili kako vec? 
Mi smo takvo koristili kod jednog pa kod drugog deteta i evo skoro ga prodao. 

Kao manu bih istakao da se deca skroz upare i oznoje u njemu, ali koliko sam primetio to je slucaj sa velikom vecinom sedista

Ovo je FreeOn Atlas. A za znojenje, verujem da se svako "budžet" sedište tako ponaša. Možda neki Recaro od 1000 evra bolje diše :) Do sada smo imali Cybex Jaje i ista je priča, a to je kao "bolja" marka.

Ima li neka preporuka za fizicki manje sediste koje bi moglo da stane komotno u Ficu? 

Treba mi nesto manje i jeftinije da imamo bekap opciju u zenomobilu. U 99% vremena ce se voziti sa mnom u Maxi Cosi Titan Pro iSize, ali ono je bas ogromno i jako mi je mrsko da ga prenosim (a nekad necu ni moci da ga prenesem ako nisam tu).

Sin ima oko 13kg i sad ce 3g da napuni. Uklapamo se u iSize koji ide od 75cm pa navise. 

Mogao bih da svarim i vezivanje pojasevima, ali mi je Isofix na prvom mestu.

Koliko sam video ona su sva na pojaseve, ali recimo da je tako nesto to sto trazim. Da ima sediste od kuce do vrtica 1km i to kad mora :D

Drži i to dobro. Mi koristimo jedno već godinama. Onda smo uzeli slično cybex Pallas b koje nije pravi isofix već ima traku koja se veže za donje kopče a dete vezujem pojasom pa je dovoljno čvrsto. 

Inače u Bosni se mogu naći jako povoljno sedišta. Konkretno, taj cybex je kod nas oko 250 EUR, u Bosni plaćen 250 KM

+1 za Naniu, obavlja odlican posao u Miiju.

Inace, manje sediste i Isofix obicno ne idu u istoj recenici :) 

Nania mi je bas izgledala haos, tako da sam za 2000 din vise uzeo Lorelli Colombo. Jedino sto sam se zajebao sto nisam uzeo Benevento sa Isofixom za jos 2000 vise, ali i ovo deluje okej...

Nania je spartansko sedište :) ja sam dobio i ćerkica se nije bunila da joj je neudobno. 

Sad se ona i sin svađaju ko će da sedi u njoj, ne znam zašto. Pokušao sam i da im zamenim mesta sedištima, opet svađa ko će u koje

Nania je skroz ok, ne znam sta izmisljate rupe na saksiji. Pojedini imaju skuplja auto sedista nego kola u koja ih voze

Sent from my SM-A346B using Tapatalk

Pa dobro, bezbednost igra ulogu - zato i postoje skuplja i jeftinija sedista.. 

Nania je bukvalno plasticna podloga preko koje je neko stavio krpu. Ako gledamo da nama budu udobna sedista onda je logicno da budu i njima jbg :)

Nema visoke stranice pa verovatno deca vide vise iz njega pa zato hoce..

Kada poredim ovo sad sto sam uzeo od 100e sa Maxi Cosi Titan Pro iSize od skoro 500e (svojevremeno) koje imam u Bravu vidi se razlika u bukvalno svemu, pocevsi sto je titan 10+kg i ima ogromnu zastitu u 3/4 kruga oko njega pa na dalje..

Za drugi auto sam ciljano gledao jeftinije jer ono, nece se cesto voziti i nema potrebe sa preterivanjem, ali ono, minimum neki mora da se ispostuje :)

Evo ako nekoga zanima kako Lorelli Colombo sediste izgleda: 

20240727_090033.jpg

Dobra budzevina, deluje komforno.

Ima li mozda neko informaciju sta se desava sa ponudom "Recaro" decijih sedista kod nas?

Ranije je mogao da se bira i model i dezen, a trenutno je Tanko, Tanko, Tankosava :) . I po radnjama i online.

Dok napolju vidim da mogu i dalje da se nadju bez problema.

Mislim da ljudi njih ovde ne dozivljavaju kao ozbiljnu opciju za decija sedista.
Obzirom da imamo slabu plateznu moc ljudi uglavnom biraju jeftina sedista - a opet ko bira skuplja ovde kod nas se na sav glas reklamira MaxiCosi, Cybex i neki drugi..

Ja imam recaro i cybex isofix sedista.
Mogu reci da su vrlo ozbiljna sedista u pitanju i prvi put cujem da recaro nije cenjen kod decijih sedista, doduse nisam se preterano ni interesovao.

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Imam i dva jeftinija sedista koja su za do vrtica kad ih zena vozi i bogami vidi sw razlika na svakom koraku, cvrstoca, kacenje, materijali.

Da li je neophodno imati bolje sediste, naravno da nije, da li je odnos ulozeno dobijeno kod boljih sedista gori, verovatno da jeste, al ne zalim.

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока