darkman14 6302 Posted August 29, 2023 @stex_pb to lorelli aviator ili kako vec? Mi smo takvo koristili kod jednog pa kod drugog deteta i evo skoro ga prodao. Kao manu bih istakao da se deca skroz upare i oznoje u njemu, ali koliko sam primetio to je slucaj sa velikom vecinom sedista 1 stex_pb reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1376 Posted August 29, 2023 Ovo je FreeOn Atlas. A za znojenje, verujem da se svako "budžet" sedište tako ponaša. Možda neki Recaro od 1000 evra bolje diše Do sada smo imali Cybex Jaje i ista je priča, a to je kao "bolja" marka. 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shomispc 862 Posted July 21, 2024 Ima li neka preporuka za fizicki manje sediste koje bi moglo da stane komotno u Ficu? Treba mi nesto manje i jeftinije da imamo bekap opciju u zenomobilu. U 99% vremena ce se voziti sa mnom u Maxi Cosi Titan Pro iSize, ali ono je bas ogromno i jako mi je mrsko da ga prenosim (a nekad necu ni moci da ga prenesem ako nisam tu). Sin ima oko 13kg i sad ce 3g da napuni. Uklapamo se u iSize koji ide od 75cm pa navise. Mogao bih da svarim i vezivanje pojasevima, ali mi je Isofix na prvom mestu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6302 Posted July 21, 2024 Jeftino, malo, neko nania. Ona nemaju viška plastike i lagana su. 2 stex_pb and igor0511 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shomispc 862 Posted July 21, 2024 Koliko sam video ona su sva na pojaseve, ali recimo da je tako nesto to sto trazim. Da ima sediste od kuce do vrtica 1km i to kad mora Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6302 Posted July 21, 2024 Drži i to dobro. Mi koristimo jedno već godinama. Onda smo uzeli slično cybex Pallas b koje nije pravi isofix već ima traku koja se veže za donje kopče a dete vezujem pojasom pa je dovoljno čvrsto. Inače u Bosni se mogu naći jako povoljno sedišta. Konkretno, taj cybex je kod nas oko 250 EUR, u Bosni plaćen 250 KM 3 igor0511, ISV_01 and shomispc reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3247 Posted July 22, 2024 +1 za Naniu, obavlja odlican posao u Miiju. Inace, manje sediste i Isofix obicno ne idu u istoj recenici 1 shomispc reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shomispc 862 Posted July 26, 2024 Nania mi je bas izgledala haos, tako da sam za 2000 din vise uzeo Lorelli Colombo. Jedino sto sam se zajebao sto nisam uzeo Benevento sa Isofixom za jos 2000 vise, ali i ovo deluje okej... 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6302 Posted July 26, 2024 Nania je spartansko sedište ja sam dobio i ćerkica se nije bunila da joj je neudobno. Sad se ona i sin svađaju ko će da sedi u njoj, ne znam zašto. Pokušao sam i da im zamenim mesta sedištima, opet svađa ko će u koje Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8114 Posted July 26, 2024 Nania je skroz ok, ne znam sta izmisljate rupe na saksiji. Pojedini imaju skuplja auto sedista nego kola u koja ih voze Sent from my SM-A346B using Tapatalk 2 1 bane1321, Djuk85 and darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1376 Posted July 26, 2024 https://www.dexy.co.rs/sedista-9-36-kg/10868794-freeon-auto-sediste-123-9-36kg-triton-sivo Ja sam pre par dana uzeo ovo za drugi auto, da ima do vrtića i po gradu. Dete se ne žali 1 shomispc reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shomispc 862 Posted July 26, 2024 Pa dobro, bezbednost igra ulogu - zato i postoje skuplja i jeftinija sedista.. Nania je bukvalno plasticna podloga preko koje je neko stavio krpu. Ako gledamo da nama budu udobna sedista onda je logicno da budu i njima jbg Nema visoke stranice pa verovatno deca vide vise iz njega pa zato hoce.. Kada poredim ovo sad sto sam uzeo od 100e sa Maxi Cosi Titan Pro iSize od skoro 500e (svojevremeno) koje imam u Bravu vidi se razlika u bukvalno svemu, pocevsi sto je titan 10+kg i ima ogromnu zastitu u 3/4 kruga oko njega pa na dalje.. Za drugi auto sam ciljano gledao jeftinije jer ono, nece se cesto voziti i nema potrebe sa preterivanjem, ali ono, minimum neki mora da se ispostuje Quote Share this post Link to post Share on other sites
shomispc 862 Posted July 27, 2024 Evo ako nekoga zanima kako Lorelli Colombo sediste izgleda: 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4442 Posted July 27, 2024 Dobra budzevina, deluje komforno. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20194 Posted November 24, 2024 Ima li mozda neko informaciju sta se desava sa ponudom "Recaro" decijih sedista kod nas? Ranije je mogao da se bira i model i dezen, a trenutno je Tanko, Tanko, Tankosava . I po radnjama i online. Dok napolju vidim da mogu i dalje da se nadju bez problema. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shomispc 862 Posted November 26, 2024 Mislim da ljudi njih ovde ne dozivljavaju kao ozbiljnu opciju za decija sedista. Obzirom da imamo slabu plateznu moc ljudi uglavnom biraju jeftina sedista - a opet ko bira skuplja ovde kod nas se na sav glas reklamira MaxiCosi, Cybex i neki drugi.. 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
vagenovac 4821 Posted November 26, 2024 Ja imam recaro i cybex isofix sedista.Mogu reci da su vrlo ozbiljna sedista u pitanju i prvi put cujem da recaro nije cenjen kod decijih sedista, doduse nisam se preterano ni interesovao.Послато са SM-A528B помоћу Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8023 Posted November 26, 2024 Moje , nepopularno, mišljenje je da su ta "fancy" sedišta bacanje para.Послато са SM-S926B помоћу Тапатока 1 MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
vagenovac 4821 Posted November 26, 2024 Imam i dva jeftinija sedista koja su za do vrtica kad ih zena vozi i bogami vidi sw razlika na svakom koraku, cvrstoca, kacenje, materijali.Da li je neophodno imati bolje sediste, naravno da nije, da li je odnos ulozeno dobijeno kod boljih sedista gori, verovatno da jeste, al ne zalim.Послато са SM-A528B помоћу Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20194 Posted Sunday at 09:16 PM (edited) On 11/24/2024 at 8:20 PM, Ivan said: Ima li mozda neko informaciju sta se desava sa ponudom "Recaro" decijih sedista kod nas? Ranije je mogao da se bira i model i dezen, a trenutno je Tanko, Tanko, Tankosava . I po radnjama i online. Moj iskreni, višenedeljni entuzijazam da junior smesti du*e u "Recaro" ili "Sparco" je totalno ubiVen u pojam . Nazalost, "Recaro" kod nas maltene da vise ne postoji u ponudi. Jedino grupa 0+ (jaje), a i ono sto postoji veće je nikakav izbor u grupi 1. Tj. samo do tezine deteta do 18 kg. Sto se "Sparco" tice, kod nas se nude samo njihovi ulazni modeli, koji mi uzivo nisu odavali utisak nekog kvaliteta. Od ostatka, "Cybex" u ovim grupama 1-2-3 ima modele koji imaju ogroman "jastuk" preko butina i ispred stomaka deteta. Dobra ideja, ali nema sanse nema da bi ovaj moj sportista to trpeo . "Inglesina" nesto nisam hteo, tako da na kraju balade uzeh "Britax Romer", njihov novi model "AdvansaFix Pro". Deluje vrlo kvalitetno i da ce trajati (do deklarativnih 150 cm visine za grupu 3). Dopisao sam se posto mozda nekome bude korisna informacija - trenutno je u "Aksi" taj model na akciji od -20%, tj. snizeno je sa 45.000 na 36.000 din. Dodatno, uz njihovu loyalty karticu izaslo me je tacno 34.200 din. Jeftinije od njihovog do sada aktuelnog modela u toj klasi "EvolvaFix", koje je 38.000 din. Konkretan model je standardno Isofix+TopTether, grupa 1-2-3. Do 105 cm ide vezivanje svojim pojasevima u 5 tacka. Nakon toga, vezivanje je pojasem automobila. Evo i linka na sajtu "Akse", sa pomenutim snizenjem: https://www.aksa.rs/auto-sedista-9-36-kg/65698-britax-romer-a-s-advansafixproisize76-150cmblack Edited Sunday at 09:45 PM by Ivan 3 horvat, igor0511 and Dzimbo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4442 Posted Sunday at 11:05 PM Mi vec 2g zloupotrebljavamo Joie Every stage FX (0-36kg) sa TT vezom. Zaista jednostavno podesavanje i skidanje delova za pranje i ciscenje, a opet pojasevi dovoljno dugi da se mogu komotno skinuti kad klinja treba da izadje. Za akanje, materijali vise nego za pohvalu. Quote Share this post Link to post Share on other sites