Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

السلام عليكم ومرحبا بكم..:thumbup: في التعاون مع المجلس من البريد كاكاني أقدم لك:thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisu normalni,pogledajte shta rade sa putnichkim vozilima po putu :D

p.s.

Damjanovic nam je objasnio! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

السلام عليكم ومرحبا بكم..:thumbup: في التعاون مع المجلس من البريد كاكاني أقدم لك:thumbsup:

التفكير في فاروس كاكاني - يوبيا، نوفا؟ :question:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Saudijska Arabija će zabraniti drift

 

Vlada Saudijske Arabije trenutno radi na donošenju novog seta zakona kojim želi da stane na kraj opasnom driftovanju u javnom saobraćaju.

Arab News javlja da će onim Saudijcima, koji budu prvi put uhvaćeni da driftuju, automobil biti oduzet na mesec dana i moraće da plate 2.600 dolara kazne. Oni koji budu drugi put uhvaćeni u prekršaju, izgubiće automobil na tri meseca, platiće dvostruku kaznu, a preti im i odlazak u zatvor na 6-12 meseci. Ako mislite da je ovo strogo, sačekajte da vidite šta čeka one driftere koji po treći put budu uhvaćeni: zatvorska kazna, 10.600 dolara kazne i oduzimanje automobila na period od 1 do 5 godina! Zakon obuhvata i suvozače, pa čak i posmatrače! Naime, ko bude uhvaćen da gleda kako neko na ulici driftuje, moraće da plati 1.500 dolara kazne, a automobil će mu biti oduzet na minimalno 15 dana.

Zašto se ovako strog zakon donosi, postaće vam jasno kada pogledate video.

 


 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Saudijska Arabija: Drift vožnja biće krivično delo

 

 Vlasti u Saudijskoj Arabiji odlučile su da se obračunaju sa vozačima koji "driftuju" po javnim putevima i dovode druge učesnike u saobraćaju u opasnost, izazivajući često nesreće sa najtežim posledicama.
 

198420117552cffee0e5f62626600670_640x270

 
Saudijska Arabija osim nafte poznata je i po takozvanim "hagwalah" drifterima,koji upraznjavaju nekontrolisanu i izuzetno opasnu drift voznju po ulicama gradova i putevima u ovoj zemlji .Njihova okupljanja i voznje obiluju ozbiljnim incidentima ,a neretko i ljudskim zrtvama.

Kako bi pokušali da spreče ili bar smanje broj ovakvih dešavanja, saudijske vlasti donele su novi zakon kojim je drift vožnja označena kao krivično delo. Zakon predviđa da oni koji prvi put budu uhvaćeni da driftuju moraju da plate kaznu od 2.600 američkih dolara, a vozilo će im biti konfiskovano na mesec dana. Ako ponove isto delo, ostaće tri meseca bez svog automobila i platiće kaznu od 5.200 dolara. Osim toga, može im se izreći i kazna zatvora u trajanju od 6 do 12 meseci. Ako im se nakon svega dogodi da budu i po treći put uhvaćeni u drift vožnji, ne samo što će na duži period završiti iza rešetaka, već će im automobil biti oduzet u periodu između 1 i 5 godina, a uz sve to moraće i da plate kaznu u visini od 10.600 dolara.

Kako bi obeshrabrili sve one koji se okupljaju na ovakvim dešavanjima, saudijske vlasti smatraće saučesnicima ostale učesnike drift skupova, poput suvozača, pa čak i gledalaca. Za njih su takođe predviđene novčane i/ili kazne oduzimanja vozila tokom određenog vremenskog perioda. Ostaje da se vidi da li će nove mere uticati na smanjenje broja divljih driftera u Saudijskoj Arabiji i nesreća koje izazivaju svojom vožnjom.

 

izvor - b92.net

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

I prodaju malo nafte sa česme iz dvorišta i nastave da driftuju sa svojim trideset četvrtim automobilom...  :guitar:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam odgledao ceo snimak, svakako ne podrzavam ovako rizicno ponasanje ali nisam mogao da ne primetim fantasticno vozacko umece lika sa pocetka snimka. Svo ono driftovanje u jednoj traci, izmedju kamiona. Svaka cast na umecu.

Edited by TheCityAndTheStars

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arapi i dalje izvode spektakularne vratolomije kojima rizikuju živote

 

arapi.jpg

 

Popularni drift je u Arabiji postao vrsta pokazivanja herojstva za volanom. Na žalost, i pored velikog broja sigurnih zona gde to mogu da rade, vozači se obično odlučuju za drift (namerno izazvano bočno proklizavanje) na dugim i širokim autoputevima. ''Disciplina'' je nazvana Hagwallah, a vozači obično izvode vratolomije na javnim autoputevima. Nakon početnog zanošenja automobila pri velikoj brzini vozači obično prepuštaju sve drugo običnoj slučajnosti. Dakle, često se dešava da se potpuno izgubi kontrola, a krajnji ishod može čak biti i fatalan. Saudijska Arabija je proglasila Hagwallah kriminalnim delom još 2014. godine, ali očigledno Arapi još nisu naučili dovoljno lekcija da bi zaustavili ovakvo divljanje na putevima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Treniraju ljudi ako slucajno padne sneg :D Ima neki snimak sa ovim arapima, a svira na radiju ako se dobro secam Ceca :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oni nikad ne skidaju najlone i one sundjercice na vratima...ne kontam poentu zapravo.

A svi automobili za to i africko trziste dolaze sa kozom u standardu.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...