majkicbane 58 Posted December 18, 2015 Ma niko ne porice to da su oni dobri, ali jednostavno kod nas ih nema, ili se bas jako tesko nalaze. Dinja i ja smo pre par meseci trazili, dok jos nismo ni imali xenone i mrka kapa.Dobro, ipak je Beograd u odnosu na jug Srbije druga drzava, kod vas mozda ima negde Mi bre ovde skoro da jedva Osram sijalicu nadjemo xD Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20693 Posted December 18, 2015 Izvinjavam se za off unapred, ne pricam sada vezano za svetla - meni generalno smeta taj pristup u ponudi i prodaji auto-delova kod nas.Udjes u radnju, nesto ti treba i gotovo po pravilu ti uvek prvo nude najjeftinije i najlosije. Ili sto je jos gore, samo to imaju, pa i nemas izbora.Pocev od potrosnih delova za redovno odrzavanje, veliki/mali servis, pa nadalje. A itekako moze da se izbunari kvalitet, cak i po povoljnoj ceni, samo da se malo potrudi, a ne da se covek uhvati za ono sto mu, uglavnom priuceni prodavci po radnjama, prvo ponude. Quote Share this post Link to post Share on other sites
YUgisa 2814 Posted December 18, 2015 Zato ja 90% delova porucujem. Ni najobicnija zamena ulja ne prodje skoro nikad da ne moram barem ulje ili fiter da porucim i sacekam par dana. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20693 Posted December 18, 2015 Upravo zato ja pazarim direkt kod ovlascenih uvoznika ako mi nesto zatreba, mada ni to nije 100% sigurno.Bas sami Yugisu cimao oko Bilstein i KYB u temi o amortizerima, ko, gde i sta uvozi, posto je u prici sa tim. Jbg, kad smo banana trziste, pa se snalazi kako ko ume. Quote Share this post Link to post Share on other sites
markogzn@gmail.com 0 Posted December 20, 2015 Sreca,sreca,radost....Morimoto HID kitBallast-XB55Sijalice-H7Standalone Canbus H7Sinoc pristigi Moji utisci za pocetek su prilicno pozitivni, sve deluje nekako ozbiljno i kvalitetno za razliku od kineskih setova, montiracu ih danas u fabricke projektore pa cu da postavim kasnije neku sliku kako to izgleda...porucen je i Morimoto 7.0 projektor sa H1 sijalicama...Ocekujem isporuku ove nedelje ali moze vrlo lako da se desi i posle nove godine Quote Share this post Link to post Share on other sites
Buca_Tipo 31 Posted December 20, 2015 Kolko kosta ovo zadovoljstvo? Quote Share this post Link to post Share on other sites
markogzn@gmail.com 0 Posted December 20, 2015 Oko 170$ sa postarinom... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20693 Posted December 20, 2015 Zasto si uzimao H7 sijalice, ako si vec porucio MH1? Radoznalost kako ce to biti sa fabrickim projektorom ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
markogzn@gmail.com 0 Posted December 20, 2015 (edited) Hmm, glupost...nisam imao u planu da kupujem projektore otud h7 sijalice...danas sam sve lepo skockao i zadovoljan sam kako svetli, medjutim mnogo je kise pa ne mogu da vidim pravi rezultat.Muci me jedna stvar nikako ne mogu da nastelujem svetla po horizontali na ona oba plasticna srafcica se podesavaju samo po visini bas mi nije jasno kako. Mnogo mi bacaju u desno tj levi far, videcu sutra ako ne bude kise da nastelujem to kako treba,da slikam i da postavim.Evo rezultata: PreMorimoto KISA LIJE KO IZ KABLA ovo nije zdrav set koliko je dobar po meni za 300% bolji on halogenih!! Edited December 20, 2015 by markogzn@gmail.com Quote Share this post Link to post Share on other sites
markosdbg 0 Posted December 23, 2015 Ti bre burazeru nisi imao farove pre ovih morimoto. Sad dobro izgleda skroz. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mahoney 0 Posted December 24, 2015 Joj ti 7.0 projektori su brutalni,mislim da im je dugo bas jako . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vule 866 Posted December 24, 2015 https://www.theretrofitsource.com/components/projectors/bi-xenon-morimoto-mini-h1-7-0-projectors.html Da li pričamo o ovim projektorima? Pošto su se bukvalno tek pojavili, tek su napravljeni i istestirani, pa ne znam kad ste pre uspeli da ih probate i vidite kako sijaju U teoriji jesu brutalni, drastičan napredak napravljen u odnosu na sve prethodne verzije, svetla oko linije snopa ima kao S2k projektor, za 3x manje para... Quote Share this post Link to post Share on other sites
dusman13 80 Posted December 24, 2015 Sreca,sreca,radost....Morimoto HID kitBallast-XB55Sijalice-H7Standalone Canbus H7Sinoc pristigi Moji utisci za pocetek su prilicno pozitivni, sve deluje nekako ozbiljno i kvalitetno za razliku od kineskih setova, montiracu ih danas u fabricke projektore pa cu da postavim kasnije neku sliku kako to izgleda...porucen je i Morimoto 7.0 projektor sa H1 sijalicama...Ocekujem isporuku ove nedelje ali moze vrlo lako da se desi i posle nove godine I to prave Kinezi samo da znas, postoje jeftine Kineske stvari a postoje i kvalitetne Kineske stvari a ovo spada u tu drugu grupu.Ali ima dosta kvalitetnih stvari koje prave Kinezi a ovo prave za Amere pod logom "Morimoto" inace pravi firma Hylux.Nek te dobro sluzi a hoce pricam ti iz iskustva dugogodisnjeg.Poz Quote Share this post Link to post Share on other sites
markogzn@gmail.com 0 Posted December 24, 2015 (edited) Ti bre burazeru nisi imao farove pre ovih morimoto. Sad dobro izgleda skroz. Imao sam farove nego je mnogo kise padalo i mokar je asvalt pa ni kamera nije mogla da ih zabelezi toliko o tome koliko su bili dobri Hvala @dusmane na lepim zeljamaMoguce da je tako, kazem samo da su veoma kvalitetno napravljeni i dobri. Na fabrickim projektorima sam dobio mnogo bolje svetlo od halogenih i zadovoljan sam,nije mi zao ni jednog dinara koji sam platio za set, videcemo kako ce se pokazati u istrajnosti ali se nadam da ni tu nece biti problema,pu,pu da ih ne ureknem :-)...Da Vule rec je o tim projektorima evo i par slika kako izgledaju:cim uhvatim malo vremena startujem sa pravljenjem drzaca za moj far... Napravicu i koju sliku kada sve to bude gotovo... Edited December 24, 2015 by markogzn@gmail.com Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20693 Posted December 24, 2015 Jedva cekam da ih vidim na delu, srecno sa radovima ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
dusman13 80 Posted December 24, 2015 Hvala dusmane na lepim zeljamaMoguce da je tako, kazem samo da su veoma kvalitetno napravljeni i dobri. Na fabrickim projektorima sam dobio mnogo bolje svetlo od halogenih i zadovoljan sam,nije mi zao ni jednog dinara koji sam platio za set, videcemo kako ce se pokazati u istrajnosti ali se nadam da ni tu nece biti problema,pu,pu da ih ne ureknem :-)...Nema na cemu, sigurno je tako nemoj da sumnjas uopste sto je i nebitno jer je bitan kvalitet robe a ne ko je napravio a znaj da 95% uopste BILO koje robe sada na ovom svetu prave Kinezi.A Kad rade Kinezi za TRS rade kvalitetno zapravo QC je tada najbitniji i to ide TRS a ostatak koji je malo losijeg kvaliteta i bez QC-a ostaje u Kini i prodaje se online, naravno ima i QC i tamo za druge marke aj sad pricamo o xenonima tako da ima i tamo i moze da se nadje.Kao sto sijalice za TRS pravi CNLight a ima i svoju prodaju samo sto kad pravi za TRS ima drugaciji naziv.Da ne smaram, posto imam te sijalice 4 godine sijaju kao prvog dana baravno svaki dan gore jer svaki dan vozim auto i naravno najkvalitetniji aftermarket balasti svetli tako da ubija a i tebi ce dugo da traju budi ubedjen u to jer to je izmedju ostalo razlika izmedju kvalitetnih i kvalitetnih stvari/xenona/setova.Uzivaj u danu nocu Quote Share this post Link to post Share on other sites
markogzn@gmail.com 0 Posted December 24, 2015 Danas je bio tezak dan, nije ni malo lako napraviti sablon i preneti na lim, trebalo mi je punih 5 sati rada, sutra pravim i za drugi far...bice lakse, veliki deo posla je danas zavrsen... Quote Share this post Link to post Share on other sites
edvard81 0 Posted December 26, 2015 imam jedno pitanje mozda je glupo ali da pitam.Sta se desava sa zaledjenim farovima zimi gde su ugradjeni xsenoni da li otope led kao obicne sijalice ili ne? Quote Share this post Link to post Share on other sites
paun ts 1 Posted December 26, 2015 Moraces sam da ih otkravis , za tu radnju ti xenon nece pomoci posto se oni ne greju kao halogene sijalice. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dusman13 80 Posted December 26, 2015 Upravo tako. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20693 Posted December 26, 2015 Ksenon sijalice prilicno manje zagrevaju far. Obicna sijalica radi na principu uzarenog vlakna koje samo po sebi "isijava" toplotu.Dok ksenon sijalica radi na principu formiranja Voltinog luka, koji nastaje kada se na krajeve elektroda koje se nalaze u smesi ksenona i metal-halidnih soli dovede napon sa balasta (koji u piku kod startovanja dostize oko 23 000V, a kasnije se smanjuje na radni).Takodje, standardno je snaga sijalice sa vlaknom najcesce 55W, a ksenon sijalice 35W. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dante Bg 4 Posted December 26, 2015 Ja moram ovo nabaviti: https://youtu.be/-JVqRy0sWWY :guitar: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20693 Posted December 26, 2015 I stavis u cuveni far Punta Mk2b. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dante Bg 4 Posted December 26, 2015 Stavio bih na krov Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 22165 Posted December 27, 2015 Kakav krov, ovo u Stila staje tacno ispod daske u gepeku. Kad otvoris gepek a ono Quote Share this post Link to post Share on other sites