Jump to content
FAS Goran

Sinisa011

Members
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Sinisa011


  1. On 11/2/2021 at 6:45 AM, Sinisa011 said:

    I kod mene kada Punto 1.2 2010 benzin/gas prenoci upali iz drugog puta odmah. Iz prvog puta mozes da verglas koliko hoces - nece da upali,a odmah iz drugog pali. Sta bi moglo biti?

    Resio sam problem. Pumpa za benzin je imala pritisak ali se benzin vraćao u nju. Zamenjena pumpa u rezervoaru i sada uvek pali iz prve.


  2. 16 hours ago, rknbgd said:

    Nisam siguran da li je otisao senzor ili  nesto drugo.  Volan mi se blokira kad namotam pun levi ili pun desni (kao da nesto udari kad ga namotam u jednu ili u drugu stranu) samo  kad pada kisa.  Kad je  suvo to se nikad ne desava. Nekad se upali lampica (crveni volan) ali sve funkcionise (u kisnim uslovima :)), kad je suvo to mi se skoro nikad ne desava. Nikad mi nije ukljucen city, mislio sam da je do njega pa sam ga iskljucio, vremenom sam prestao i da ga koristim.

    Hvala

     

    Samo zamenije senzor i rešen problem naročito ako je Punto stariji od 10 godina.


  3. 1 minute ago, fintostyle said:

    Pozdrav, imam sličan problem na fiat punto mk2b 188, u biti kod mene pri paljenju, ukoliko su gume ispravljene, senzor koji se nalazi u "ručicama" ispod volana jednostavno se ne upali, ne dolazi mi nikakva greška i ne lupnje ništa, samo se oteža volan, zatim samo pomjeriš malo na silu vilan i ugasiš/upališ auto.

    Pa to ces da palis i gasis auto sve dok ne zamenis senzor ugla volana.


  4. Ludi smo mi POTROSACI. Kad platis 1 litar gasa platis i akcize drzavi koja NISTA ne kontrolise. Umesto da gas bude 50 dinara kao ekolosko gorivo mi kupujemo po 76 i to katran. Kad skinem filter za gas unutra smole koliko hoces. I opet niko se ne buni. Ja ne razumem pricu da smo mi Evropa kad nam uvaljuju najveci krs zahvaljujuci odsustvu drzavne kontrole,koja uredno uzima akcize a za uzvrat NISTA.


  5. Australija dotira svaki novougrađeni TNG uređaj, sa 1000 AUD, što je oko 50% troškova ugradnje.

    Italija dotira TNG uređaje sa 650 EUR, a ovakvim vozilima dozvoljeno je kretanje u 18 područja u kojim konvencionalna vozila na benzin/dizel imaju zabranu kretanja.

    Velika BritanijaKraljica kao i premijer koriste vozila sa ugrađenim TNG sistemom. U Londonu, vlasnici ovakvih vozila oslobođeni su plaćanja takse za ulazak u centralnu gradsku zonu (u vremenu od 7 ujutru do 18:30 popodne radnim danom).

    Holandija raznim merama jako uspešno podstiče širenje TNG sistema. Procena je da u Holandiji ima preko 400.000 ovakvih vozila, što je čini drugom zemljom u Evropi, po broju konvertovanih vozila po glavi stanovnika.

    Nemačka vlasnicima vozila na TNG daje poreske olakšice.

    Japan: Čak 95% taksista koristi TNG.

    Hrvatska takođe populariše TNG. Procenjuje se da u Hrvatskoj ima 15 000 do 20.000 vozila na TNG.

    ŠpanijaNorveškaBelgijaFrancuskaPoljskaNovi Zeland, pa i Kina i zemlje Latinske Amerike i Afrike takođe raznim metodama popularišu upotrebu TNG-a

     

    Srbija nema jasnu strategiju niti pravac razvoja po ovom pitanju.  

     

     


  6. Ljudi na kojoj pumpi sipati gas u Srbiji? Ovo je katastrofa sta nam toce? Platis EKOLOSKO gorivo,a kvlitet nula. Pun smole,slabog kvaliteta jer jedva auto ide. Danas sam sipao u Bosni i auto leti. O cemu se radi?


  7. Evo da podelim iskustvo sa vama. Imam punto 1.2 8v 2011. godiste. Pocela je zima i u gradu skala za temperaturu na pola i sve ok,ali vozeci van grada temperatura padne za 3 crte a grejanje u kabini kao da nemam. Nisam puno cekao, kupim Mahle Behr termostat za 1350 dinara i sada radi i greje kao nikad. 

    Ispustim antifriz sa boce gde se sipa na dnu u cistu vanglu,skinem akumulator,skinem plastiku za akumulator,odvrnem termostat sa 2 srafa,namazem dihtung diht masom i sve vratim isto uz procedjeni antifriz. Ozracio sistem na 2 plasticna srafa i to je to. 

    Pazite samo kada vadite srafove iz termostata jer se ispod nalazi rupa koja je od menjaca pa ako tu sraf upadne znajte da slepate kod majstora da vadi. :)Veliki pozdrav.

     

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...