Jump to content
FAS Euroauto Goran

Sinisa011

Members
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Sinisa011


 1. Ludi smo mi POTROSACI. Kad platis 1 litar gasa platis i akcize drzavi koja NISTA ne kontrolise. Umesto da gas bude 50 dinara kao ekolosko gorivo mi kupujemo po 76 i to katran. Kad skinem filter za gas unutra smole koliko hoces. I opet niko se ne buni. Ja ne razumem pricu da smo mi Evropa kad nam uvaljuju najveci krs zahvaljujuci odsustvu drzavne kontrole,koja uredno uzima akcize a za uzvrat NISTA.


 2. Australija dotira svaki novougrađeni TNG uređaj, sa 1000 AUD, što je oko 50% troškova ugradnje.

  Italija dotira TNG uređaje sa 650 EUR, a ovakvim vozilima dozvoljeno je kretanje u 18 područja u kojim konvencionalna vozila na benzin/dizel imaju zabranu kretanja.

  Velika BritanijaKraljica kao i premijer koriste vozila sa ugrađenim TNG sistemom. U Londonu, vlasnici ovakvih vozila oslobođeni su plaćanja takse za ulazak u centralnu gradsku zonu (u vremenu od 7 ujutru do 18:30 popodne radnim danom).

  Holandija raznim merama jako uspešno podstiče širenje TNG sistema. Procena je da u Holandiji ima preko 400.000 ovakvih vozila, što je čini drugom zemljom u Evropi, po broju konvertovanih vozila po glavi stanovnika.

  Nemačka vlasnicima vozila na TNG daje poreske olakšice.

  Japan: Čak 95% taksista koristi TNG.

  Hrvatska takođe populariše TNG. Procenjuje se da u Hrvatskoj ima 15 000 do 20.000 vozila na TNG.

  ŠpanijaNorveškaBelgijaFrancuskaPoljskaNovi Zeland, pa i Kina i zemlje Latinske Amerike i Afrike takođe raznim metodama popularišu upotrebu TNG-a

   

  Srbija nema jasnu strategiju niti pravac razvoja po ovom pitanju.  

   

   


 3. Ljudi na kojoj pumpi sipati gas u Srbiji? Ovo je katastrofa sta nam toce? Platis EKOLOSKO gorivo,a kvlitet nula. Pun smole,slabog kvaliteta jer jedva auto ide. Danas sam sipao u Bosni i auto leti. O cemu se radi?


 4. Evo da podelim iskustvo sa vama. Imam punto 1.2 8v 2011. godiste. Pocela je zima i u gradu skala za temperaturu na pola i sve ok,ali vozeci van grada temperatura padne za 3 crte a grejanje u kabini kao da nemam. Nisam puno cekao, kupim Mahle Behr termostat za 1350 dinara i sada radi i greje kao nikad. 

  Ispustim antifriz sa boce gde se sipa na dnu u cistu vanglu,skinem akumulator,skinem plastiku za akumulator,odvrnem termostat sa 2 srafa,namazem dihtung diht masom i sve vratim isto uz procedjeni antifriz. Ozracio sistem na 2 plasticna srafa i to je to. 

  Pazite samo kada vadite srafove iz termostata jer se ispod nalazi rupa koja je od menjaca pa ako tu sraf upadne znajte da slepate kod majstora da vadi. :)Veliki pozdrav.

   

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...