Jump to content
FAS Euroauto Goran

zelsav

Members
 • Content Count

  114
 • Joined

 • Last visited

About zelsav

 • Rank
  Regolari

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Garage
  Stilo Van 1.9 Mjet 8v Opel Movano 2.5 DTI

Recent Profile Visitors

3283 profile views
 1. @Matteo11 Kolega,ne zaboravi da C1/C2 podrazumeva HTHS 2.9 mPa*s ili niže od toga,iako su low I mid SAPS, obe specifikacije podrazumevaju Low Viscosity.HTHS je sposobnost zagrejanog ulja da teče između brzopokretnih sklopova u motoru.C5 su ulja sa još nižim HTHS ali C3/C4 nisu. Verujem da na novoj mašini to treba ispoštovati a i potrošnja goriva je manja.
 2. Moja iskustva koja su ličila na mrtav Aku: - Prekidač sijalice u ladici ispred suvozača,ne isključi je kad se vratanca zatvore i isprazni bateriju. - Četkice alnasera,rotor van ose,prava muka sa paljenjem.Servis alnasera i preporođen auto!
 3. Ne treba,6 jota su,videh na jednoj od slika, izvinjavam se..
 4. Kolega koja je širina ovih felni?
 5. Ovo je bure od 200l?Mislim da puno majstora ovo forsira pri zameni, verovatno imaju dobre uslove kod Wurth-a ali drži se ipak full synth ulja. @Ivan Treba uzeti u obzir i to što često ulazi u "race" mod @MS PK U Kit-u je bilo oko 1200/l,momak koji uzima na bure u Mass-u mi je dao za nešto malo više od 1000/l
 6. Stilo je mJTD 120 KS,uvežen 2013. iz Italije sa 350 kkm,za tadašnjih 2k € nije moglo bolje.Ja prešao 240 kkm a od toga 200 kkm na Motulu,dva puta 6100+,ostalo x-cess 5w40.Ostao na njemu jer je prvo ulje sa kojim: - nema duvanja na meraču - se turbo mnogo manje čuje - nema slivanja sa usisa - nema dolivanja Kolega @Home @Ivan kada menjam uvek sipam 4.5l i to mi bude 2-3 mm ispod max,znam da je 4.7 po fabrici ali meni onih 0.5 l dobro dođe za sledeću zamenu Znači nije da ne troši ali dolivanja nema.
 7. @Ivan Ovaj put je bilo sedam meseci, godišnje prelazim oko 35 kkm, uglavnom na otvorenom.Da je više gradske ne verujem da bi mogao ovaj interval zamene.. @bogar Koja je cena ovog ulja?
 8. Razmišljam ja već neko vreme da opet zamenim u menjaču,kad se dohvatim dobre džade čujem nešto blago pevuši pod haubom...pogledam servisnu,Tutela sipana pre 145kkm! Za te pare trebao sam tri puta promeniti od tad
 9. Daj godiste,snagu,ima li turbo ili ne,lakse ces dobiti odgovor a moze jos nekom da bude od koristi dok bude citao temu. Motoru nece nista faliti od g drive,naprotiv.Ta selenia nije fus nego je prevazidjeno ulje,starije od JTD motora.Ako imas turbo tu je od Selenie ,WR 5w40 bolji izbor,ako je motor losiji onda bilo koje 10w40 A3/B4. Ako ti provlaci gorivo u karter ceka te isto sa bilo kojim uljem.
 10. Specifikacija jeste osnovni reper ali ne pokriva nužno sve uslove eksploatacije, takođe postoje serije ulja koja nemaju odobrenja ali su po kvalitetu i ceni odlična.Ni specifikacija proizvođača kao ni ACEA,API ne daju konkretnu gradaciju za mašinu,osim za novu možda.Samo na EU tržištu koje je geografski relativno malo u datom trenutku postoje temperaturne razlike od po 20-30 stepeni..Sipas Low/Mid SAPS, što veći indeks viskoznosti to bolje,što veći TBN zbog viseventilskog motora i naravno sintetiku pod obavezno.
 11. @Subotingoran Ako si sipao Premium 10w40 on ti nije ACEA C3 kako stoji u uputstvu iz tvog posta,idealno bi bilo Hyper 5w40,mada za ovo 10w40 stoji da je sinteticko i nisko isparljivo.. Kolega @Ivan lako je tebi sa tim ECT,ja bih to smeo dva kruga u fritezi da okrenem pre nego sto sipam u motor(FP 250 stepeni)

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...