Emx 0 Posted August 18, 2013 (edited) Danas sa Stilom 1.9 JTD iz Sarajeva za Loznicu i nazad za Sarajevo, oko 500 kilometara ukupno, potrosnja 5.1, otprilike vozio vecinu puta nekih 90-100 km/h... Edited August 18, 2013 by Emx Quote Share this post Link to post Share on other sites
ata 77 Posted August 19, 2013 Pozdrav iz Grcke. Novi Sad - Toroni (Halkidiki) Ukupna razdaljina 911 km, Prosecna brzina 86 kmh Prosecna potrosnja 4.8 litara Ukupno oko 45 min cekanja na granicama sa upaljenim motorom. Klima 100% Po autoputu vozen izmedju 2.500 I 3.000 obrtaja, sto je tacno 107 do 130 kmh po GPS-u. Potrosnja od 5.1 do 5.6 po ravnom. Mereno kao prosecna potrosnja i brzina na intervalima od po 20 do 50 km. Potrosnju ispod 5 litara mi je spustilo zadnjih oko 100 km lagane voznje od Soluna ka Toroniju gde se vozi u koloni, I ne moz nikog prestici kolika je guzva - Ko ne veruje neka pita Zorza... sreli smo se kod Soluna I vozili na medjusobnom rastojanju do 1 km do Nikitija... obisao me je kod Soluna- priznajem, al sam ja njega pre Nikitija, kad je stao pored puta... Off: makedonci su sredili autoput strava... Pred granicu sa grckom trka za pozicije sa daleko jacim automobilima 500l lagano izdrzava I ravnopravno... 3.700 obr. 165 km/h provereno moze! Potrosnja preko 8 litara, ali nestalna zbog nagiba puta (uspona I silaza) tako da ne mogu da dam precizne inf. (Max brzina max 2-3 min, motor razradjen, presao 4.000 km) Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan73 584 Posted August 19, 2013 E....Nije fer! Ovi sa 500 large-ovima nas ubise u pojam!A i sve ih je više...još malo pa ćemo postati "Nacionale" manjina! Quote Share this post Link to post Share on other sites
DoX 0 Posted August 20, 2013 Novi rezultati: 1400km, potroseno 84 litara... Potrosnja 6L. Mesano grad/otvoreno ali vise grad. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dbugarinovic 0 Posted August 21, 2013 Evo i mene posle duzeg vremena,upravo stigao iz Budve sa odmora, pa da isprican utiske o potrosnji.Kada sam krenuo iz Kladova,auto vozio lagano bez mnogo stiskanja gasa ,sa dosta saltanja po bc-u i max brzinom 110km/h - za 700km voznje prosek sjajan, 5,2l.U povratku auto ganjao sa mnogo saltanja bas radi testa,prosek 5,6l.Auto je 1.4 sa oba paketa obreme,klima vise od 50% puta,pun stvari sa sa suprugom i jednim odraslim detetom, do sada presao 3300km.Mislim da je ovo fenomenalno, tako da varijanta sa gasom otpada, a i isto se ne kajem sto nisam uzeo dizel.Sto se tice nekih mana,primetio sam samo da se priliom ponovnog paljenja desava da se klima sama upali, iako je prethodno bila ugasena.Jel imao jos neko taj problem? Quote Share this post Link to post Share on other sites
bojan dim. 28 Posted August 21, 2013 bilo je govora o tome. kad god ti je usmereno duvanje na soferku pali se klima,usmeri na noge ili lice, tada ce biti ok Quote Share this post Link to post Share on other sites
dbugarinovic 0 Posted August 21, 2013 Aha,secam se da je bilo diskusije o tome,Thanks!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
erdelja 0 Posted August 21, 2013 (edited) Prosto neverovatna potrosnja. Kako bi tek malo kostala voznja staviti gas, mada se slazem da mozda treba ipak sacuvati garanciju za nedaj boze. Napomena: ko je odmah stavio gas definitivno nije napravio gresku, vec je bio malo hrabriji od nas ostalih. A ja pisem ko da mi je stigao auto :-( Uf ljudi, kako vam zavidim.... Edited August 21, 2013 by erdelja Quote Share this post Link to post Share on other sites
amladenbk 1 Posted August 21, 2013 (edited) Beograd - Rovinj dvoje u kolima 640 km ne preko 110 km na sat ( ne preko 3000 obrtaja )pokazivao bord 22 km za 1 litar sto znaci prosek 4.5 na 100 km. Putovao 9 sati sa dva odmora...U povratku je pokazivao 21.7 km za 1 litar s tim da nas je bilo troje odraslih i dva velika kofera znci 4.6 na 100 km.Putovao 9.5 sati sa dva odmora i jednom pis pauzomKolicina potrosenog goriva se slaze sa podacima na bordu.Potpuno ista potrosnja kao i prosle godine na istoj destinaciji.U gradu Dorcol N Beograd bord pokazuje 17 - 18 km za 1 litar sto je oko 5.5 - 6 litar na 100.Na satu je 135500 kmJa ZADOVOLJAN.Po nekim podacima na povecanu potrosnju goriva uticu:krovni nosaci za 300 - 500 grama na 100 km,sa neadekvatnim krovnim koferom ( duzi nego sto treba ili vislji ) i do 1 litar,otvoren prozor do 250 grama,klima do 25%,,vece i sire gume od propisanih kao i nepropisan pritisak u gumama do 10 % ,losi amortizeri 5 - 8 %,rastelovan trap do 5%,otvoren siber do 5%,nestrucno postavljen spojler 8 - 15 %,raskliman ili polomljen branik 3-5%,broj putnika i tereta do 20 % od potrosnje kada je samo jedan u kolima i nacin voznje ( neko je pomenuo voznju u leru. Kod ovih novijih automobila bord iskoriscava inerciju vozila i prenosi je na tockove i samim tim zatvara dovod goriva u motor i smanjuje potrosnju).Znaci voznja po auto skoli:MOTOR SE IZBACUJE NA NEUTRAL TIK PRE TOTALNOG ZAUSTAVLJANJA VOZILA.NA NIZBRDICI SE UBACUJE U NAJVISU BRZINU I BEZ GASA,I AKO JE MOGUCE NE PODIZATI NAGLO OBRTAJE MOTORA VEC POSTEPENO Edited August 21, 2013 by amladenbk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mihailovic 31 Posted August 22, 2013 Beograd - Istanbul i nazad preko Grčke. Vozio na autoputevima oko 140 km/h sa uključenom klimom, naravno. Četvoro u kolima, pun prtljažnik. Prešao oko 2.700 km, ali metodom čep-čep obuhvaćeno 2.302 km, potrošeno 134 L ili prosečno 5.8 L/100 km Quote Share this post Link to post Share on other sites
springboy 0 Posted August 22, 2013 Svaki put kada neko napiše rezultate potrošnje ja se pitam da li znam da vozim, da li spuštam ručnu, da li znam da pritisnem papučicu gasa kako treba??? Quote Share this post Link to post Share on other sites
erdelja 0 Posted August 22, 2013 Posto meni Stilo nikada nije pokazivao ispod 8-9 litara trenutnu potrosnju, prilicno sam ubedjen da cu imati i na novom slicne rezultate. Ove male potrosnje neka nam budu cifre kojima tezimo i voznja ce biti jos zanimljivija. Quote Share this post Link to post Share on other sites
podvarak 1 Posted August 22, 2013 Svaki put kada neko napiše rezultate potrošnje ja se pitam da li znam da vozim, da li spuštam ručnu, da li znam da pritisnem papučicu gasa kako treba???"Problem" je u tome sto ti vozis, i to u bukvalnom smislu te reci, a oni sve vreme gledaju u displej s trenutnom potrosnjom i miluju pedalu. Kad god vidim 500L na ulici, auto ne ide brze od 50km/h a vozac uvek gleda negde u volan i vuce kolonu drugih vozila za sobom. Srpski mentalitet, izuli se ljudi za nov auto pa sad pokusavaju da ucare svaki centilitar ne bi li ustedeli neki din i bilo im lakse sto izbrojase tolku lovu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bax76 0 Posted August 22, 2013 Meni 1.3 mjet Punto przi 6.5 l po bordu, a na otvorenom lako predje 5, tako da potrosnje su vam fenomenalne. Quote Share this post Link to post Share on other sites
etibor 21 Posted August 22, 2013 (edited) @ podvarakMi se izvinjavamo što ne divljamo na putu, nego vozimo normalno. Prestanite da prozivate vozače koji nemaju potrebu da voze duplo brže od ograničenja i da ubrzavaju za 7sekundi od 0-100km/h, pa samim tim i imaju manju potrošnju od vas Dok sam vozio Stilo 1.9 mJTD 140KS, potrošnja je bila po bordu 5,2l/100km.500L te jednostavno "ne vuče" da stiskaš gas do patosa, naročito ne 1.4 benzinac... Edited August 22, 2013 by etibor Quote Share this post Link to post Share on other sites
Deda Jung 15 Posted August 22, 2013 Banalna stvar, ali vi što imate nešto višu potrošnju -- proverite pritisak u gumama i neka bude po preporuci kako je fabrika deklarisala. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bojan dim. 28 Posted August 22, 2013 Svaki put kada neko napiše rezultate potrošnje ja se pitam da li znam da vozim, da li spuštam ručnu, da li znam da pritisnem papučicu gasa kako treba???"Problem" je u tome sto ti vozis, i to u bukvalnom smislu te reci, a oni sve vreme gledaju u displej s trenutnom potrosnjom i miluju pedalu. Kad god vidim 500L na ulici, auto ne ide brze od 50km/h a vozac uvek gleda negde u volan i vuce kolonu drugih vozila za sobom. Srpski mentalitet, izuli se ljudi za nov auto pa sad pokusavaju da ucare svaki centilitar ne bi li ustedeli neki din i bilo im lakse sto izbrojase tolku lovu. bravo! najbolja konstatacija o "kontraverznoj" potrosnji fiata 500L Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bogisha 9 Posted August 22, 2013 @ podvarakMi se izvinjavamo što ne divljamo na putu, nego vozimo normalno. Prestanite da prozivate vozače koji nemaju potrebu da voze duplo brže od ograničenja i da ubrzavaju za 7sekundi od 0-100km/h, pa samim tim i imaju manju potrošnju od vas Dok sam vozio Stilo 1.9 mJTD 140KS, potrošnja je bila po bordu 5,2l/100km.500L te jednostavno "ne vuče" da stiskaš gas do patosa, naročito ne 1.4 benzinac... Slušaj, ti ako si imao 5,2 prosečnu potrošnju sa 1.9 mjt 140ks, ja onda definitivno moram ponovo na časove vožnje. Imam isti taj motor u Alfi 147, i po gradu nisam ispod 7,5l NIKAD. Moj ćale u Fiat Cromi, 1.9 mjt 120ks, ima potrošnju 9,5l po gradu, i stvarno bih voleo da mi otkriješ svoju "tajnu".....što se tiče ostalog što si rekao, ja sam za to da ljudi voze onako kako se u tom trenutku osećaju. Ako si živahan, dobro raspoložen - onda ćeš ubrzavati malo jače, itd. Quote Share this post Link to post Share on other sites
GajA 0 Posted August 22, 2013 Ja mislim da postoji dijagnoza "moj auto trosi ispod 3,9 l"Taj sindrom vuce korene jos iz davnih devedesetih, i od tada je postao mozda i deo folklora. Naime, neretko vozila, koja su uvezena iz inostranstva i koja su tamo presla stotine hiljada kilometara, kada dodju u ruke nasih vicnih vozaca trose po pravilu manje nego sto je proizvodjac deklarisao, ( svi znamo kako oni prenaduvavaju podatke o potrosnji o tome kako racunaju potrosnju na otvorenom itd.) i plus sa gorivom koje je daleko ispod kvaliteta u ostatku Evrope.Dakle tema je kao ona narodna "trla baba lan da joj prodje dan". Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3718 Posted August 22, 2013 Ne znam zašto vam je toliko neverovatna potrošnja od ~5l? Ja sam već kačio klip, ali ajde opet. I ovo je po meni sasvim ok kada je fabrički deklarisana potrošnja 5,2 u kombinovanoj vožnji, a moj auto semafor nije video za ovih skoro 1400km. Prosek čep-čep se savršeno slaže sa ovim, tj apsolutna razlika je do 0,1l. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vach 3 Posted August 22, 2013 Evo i ja da podelim utiske sa puta do CG... Za 530km koliko sam presao sam potrosio tacno pola rezervoara sto je 29 litara. Sto dodje da je potrosnja 5,5 litara na 100km. Pre pljuvanja da je potrosnja mala napominjem da je u glavnom bila 4 brzina( o 5 i 6 sam mogao da sanjam) da nisam preticao mnogo (5-6 puta) jer nije bilo guzve uopste, isao sam nocu tako da klima nije bila ukljucena... Ja zadovoljan jako! Po gradu, u pravim surovim uslovima je oko 6,5-7 litara.... Ocisceni su MAF/MAP i ostale zajebancije... To utice itekako! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Terazije 0 Posted August 22, 2013 Posto sam tek skoro kupio stila 1.9 JTD, 115 KS, mozda nisam toliko kompetentan da komentarisem potrosnju, ali na primer sipao sam za 2000 din, sto je oko 13,3 litara, i presao sam 200 km iskljucivo gradske voznje, sto onda ispada da trosi oko 6 ,6 litara po gradu, po meni to je za ovoliki auto fenomenalno, i to sam vozio u normalnom rezimu, dovoljno brzo za grad kad zatreba. Na autoputu ga jos nisam vozio, ne smem da ga teram mng brzo dok ne odradim veliki servis Quote Share this post Link to post Share on other sites
srkiv 1 Posted August 22, 2013 Sto onda moj trosi 7.5, 8.5??? ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
etibor 21 Posted August 22, 2013 (edited) Drage kolege forumaši, nemam nameru da se raspravljamo oko toga da li ja lažem oko potrošnje ili ne. Samo uzmite u obzir činjenicu da sam ja iz Pančeva, a ne iz Beograda, tako da otpada kreni-stani režim vožnje, i da sam u 90% slučajeva u kolima sa suprugom a zajedno nismo preko 150kg, i to je jedini teret koji nose kola koja ja vozim. Stilo je bio u besprekornom stanju, a vožnja bez divljanja. Uvek sipano gorivo na MOL-u, i ponekad wurth-ov aditiv za čišćenje dizni... Uvek, ali uvek kočenje motorom, i to "debelo". Noga na vrhu gasa, i bez žurbe. Jednostavno ja sam tako naučio da vozim. Jedino "divljanje" sa Stilom i njegovih 140KS je bilo pri obilaženju, ali za to treba 5 sekundi...:-) Pozdrav... Edited August 22, 2013 by etibor Quote Share this post Link to post Share on other sites
misko-pionir 0 Posted August 22, 2013 Meni Lybra u cisto gradskoj voznji (malo mi je teza noga) ne ide ispod 7.5l-8l na 100km. Na otvoreno u zavisnosti od puta i nacina voznje od 4.5l-6l. Quote Share this post Link to post Share on other sites